Тайните на гримьора – как да скрием зачервяванията

Беупречната кожа е основата на красивия грим, но когато страдаш от неприятни зачервявания по лицето, всичко се усложнява. Независимо дали зачервяването е в резултат на студения въздух, розацеа, акне или екзема, трябва да се опиташ да скриеш следеите му – с подходяща грижа, а след това и с подходящ грим. В следните редове споделяме с теб грим тайните на професионалистите които да ти помогнат да се отървеш от зачервяванията по кожата.

Tajnite na grimьora – kak da skriem začervjavanijata

Уеднаквен тен

Сигурни сме че поне веднъж ти се е случило да се опитваш да скриеш зачервяването по кожата с някой козметичен продукт, но проблемът се влошава. За да не повтаряш грешката, имай предвид че първата стъпка към ефективното скриване на зачервяванията е редовно използване на хидратиращ крем. Гримът изглежда по-красив а праймерът приляга по-добре само ако са приложени върху гладка и добре хидратирана кожа. Праймерът премахва малките неправилности по кожата, заглажда я и удължава трайността на грима, и точно затова не бива да прескачаш нанасянето му.

Заличи червенината

Преди прилагане на фон дьо тен, не забравяй за коректора в зелени тонве, който е твоят съюзник в тази мисия. Зеленият коректор е неотменна част в прикриването на всевъзможни зачервявания по кожата. Също така, и жълтите коректори се справят добре с червенината. Който и да избереш, важно е да не прекаляваш с количеството защото това може да доведе до обратен ефект и да акцентира допълнително зачервяванията.

Нанеси зеления коректор по зачервените участъци, а след това разнеси добре с помщта на предварително овлажнена гъбичка. По този начин ще разнесеш продукта равномерно по кожата.

Tajnite na grimьora – kak da skriem začervjavanijata

Избор на подходящ фон дьо тен

Мазната кожа както и промблемната кожа, засегната от зачервяване изискват специална грижа и допълнително внимание. Старай се да нанасяш грима с леки и нежни движения за да не влошиш проблема и да раздразниш допълнитено кожата. Избягвай четки за нанасяне, и нанасяй с пръсти или гъбичка, и то с леки потупващи движения.

Независимо дали използваш фон дьо тен за мазна или фон дьо тен за проблемна кожа, важно е да не нанасяш твърде голямо количество. Прекаляването с фон дьо тена може да създаде ефект на маска върху лицето.

Най-добрият фон дьо тен за мазна кожа е онзи, чиято формула неутрализира лъщенето и матира кожата, и я оставя гладка и естествено сияйна. Фон дьо тенът трябва да позволява на кжоата да диша.

Според професионалистите, тониращите кремове също са добро решение. Те матират кожата, уеднаквяват тена и неутрализират зачервяванията и тъмните петна.

Tajnite na grimьora – kak da skriem začervjavanijata

Голямата тайна на гримьорите

Ако имаш проблемна кожа, сколонна към зачервяване, по-добре стой далече от ружовете, тъй като те могат да накарат дребните недостатъци да изпъкнат на преден план.

Фиксирай грима и заблести

Ако си следвала съветите ни, със сигурност вече си се сдобила с красива кожа и безупречен тен. За да си сигруна че гримът ти че се задържи на място, на края на процеса нанеси малко количество транспарентна пудра по цялото лице. Ако искаш да добавиш допълнителна свежест и сияние, използай спрей за фиксиране на грим или термална вода. Накрая, наслади се на красотата си и „новата ти“ порецеланова кожа.

Повече за: Грим и прическа с които ще изглеждате по-млади

За този външен вид препоръчваме

  • La Roche-Posay Effaclar Unifiant

Свързани теми: грим , руж , bb крем, коректор, лице

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Новите козметични продукти, които ни впечатлиха през този месец

Представяме ти продуктите, които ни заинтригуваха, а след това и впечатлиха през изминалия месец...