Съвършената очна линия за твоята формата на очите

Очните линии оставят интензивен пигмент, но също така изискват значителна сръчност при нанасяне, поради което много от нас ги пропускат при гримиране. Вярно е, че при тях грешките са трудни за коригиране, но веднъж като откриеш правилната техника, едва ли ще ги върнеш на дъното на несесера за гримове. Текстурата на очната линия е нежна и буквално се плъзга по клепача. Всичко, което трябва да направиш, е да следваш нашите съвети за избор на подходящата очна линия за твоята форма на очите.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Видове очни линии

В зависимост от това какъв ефект искаш да постигнеш и колко спокойна е ръката ти, можеш да избираш между течна очна линия, очна линия - флумастер и гел очна линия. Течната ще и осигури драматичен финип, така наречената очна линия флумастер е страхотна, когато бързаш, а гел очната линия е идеална за опушен грим.

С течна очна линия можеш да нарисуваш много тънка, равномерна и прецизна линия по клепача. Избират я най-вече онези, които са опитни и сръчни в нанасянето на очна линия.

Ако не притежаваш завидни умения и нямаш много време време за гримиране - не се притеснявай, защото най-изчистената и бърза линия можеш да нарисуваш с очна линия - флумастер.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup BG (@nyxcosmetics_bg) on

Ако добре си служиш с четка и можеш да прецениш колко продукт ти е необходим, препоръчваме ти да използваш гел очна линия. Тя е отлична за всеки опушен грим, осигурява неустоим и смел вид, не се размазва след нанасяне, а текстурата и четката осигуряват перфектна прецизност и лекота на движението.

Очна линия за твоята форма на очите

Всички добре знаем, че цялостният външен вид обикновено зависи от умението за гримиране на очите, особено сега, когато очите ни са в центъра на вниманието повече от всякога. Да, тази едничка идеално начертана линия определя дали ще изглеждаш драматично, съблазнително, мистериозно или смело.

Не забравяй, че освен умението, формата на окото определя и „съдбата“ на гримирането ти. Така че независимо от тенденциите, има универсални правила, които трябва да спазваш, когато става въпрос за използване на очна линия, и те се отнасят преди всичко до формата на очите.

Големи очи 

Желателно е да направиш така, че да изглеждат по-дълги, затова нанеси очна линия на горния клепач и направи линия с дължина около сантиметър над горния ъгъл.

Малки очи

Фокусирай се на външния ъгъл на окото и удължи линията след края на миглите, след което я извий нагоре. Котешкият грим е отличен за притежателите на малки очи.

Дълбоки очи

В този случай костта под веждите е изпъкнала. Нанеси очната линия възможно най-много по ъгъла на миглите, защото дебелата линия ще ти помогне da “издърпаш” клепача.

Паднали клепачи

В този случай горният клепач има повече кожа, която кара очите да изглеждат малки. Ползвай най-тъмната очна линия, направи широка линия по горния ъгъл на клепача и се старай да имаш възможно най-обемни мигли.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Бадемовидни

Започни да рисуваш линия на горния клепач, движейки се отвън навътре. Продължи линията към външния ъгъл и тук спри.

Раздалечени очи

Илюзията, че разстоянието е по-малко, отколкото всъщност е, се постига като се направи тънка линия по горното ръбче на окото в цялата му дължина отвътре навън. Направи линия на долния клепач с молив за очи, но с дължина само една трета от тази на окото. Винаги нанасяй спиралата към носа, в никакъв случай към външните ъгли.

Събрани очи

В този случай подчертай външния ъгъл на окото, и то от средата на зеницата към външния ъгъл (и по горните и по долните мигли), направи извивка на външното ръбче на миглите (котешко око). Нанеси бял молив за очи във вътрешния ъгъл на окото.

Сръчна ли си в нанасянето на очна линия? Сподели с нас в коментарите!

Прочети повече за: База за грим за очи – какво е и как се използва?

За този външен вид препоръчваме

 • NYX Professional Makeup Epic Wear Liquid Liner

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Master Precise

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Le Liner Signature Eyeliner

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Matte Signature Eyeliner Burgundy

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Gold Mirage Duo Eyeliner

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Hyper Easy Pitch Black Eyeliner

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Artliner Eyeliner Silver Metallic

  Поръчайте веднага
 • YSL Couture

  Поръчайте веднага

Свързани теми: официален грим, очна линия, очи, Lancome, Yves Saint Laurent, NYX, Loreal Paris, Maybelline New York

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Седем стъпки за правилно нанансяне на фон дьо тен

За да прикриеш успешно всички несъвършенства по кожата, не е достатъчно само да нанесеш фон дьо тен. Трябва да имаш предвид следните стъпки...