Съвършен опушен грим според формата на очите

Опушеният грим без съмнение е една от най-популярните технкики за гримиране. За създаване на перфектен опушен грим много е важно той да е съобразен с формата на очите. Представяме ви няколко трика които ще ви помогнат да постигнете желания резултат.

Близко разположени очи

 

A video posted by @_mymakeup__ on


Ако очите ви са близко разположени едно до друго, целта е да създадем илюзията за раздалечаване.

Във вътрешния ъгъл на клепача винаги нанасяйте сенки в по-светъл нюанс, а тъмните нюанси нанесете във външните ъгли за да получите максимален ефект на опушени очи.

Loreal Color Riche Les Ombres в нюанс Е5 Velours Noir е идеална за създаване на ефекта на опушени очи, и съдържа няколко перфектно допълващи се нюанса – от бял до черен.

Нанесете най-светлия нюанс във вътрешния ъгъл на клепача, по средата нанесете сив нюанс а тъмните нюанси нанесете във външните ъгли. 

Раздалечени очи

 

A photo posted by @_mymakeup__ on


Създайте илюзията за по-близко разположени очи. За тази цел, блендирайте сенките към вътрешния ъгъл на окото. Ако слагате сенка върху долния клепач, нека линията бъде очертана към слъзния канал на окото.

Паднали клепачи

 

A video posted by @_mymakeup__ on


Падналите клепачи не са причина да избягвате тази техника. Но задължително избягвайте нанасянето на тъмни сенки върху целия клепач, защото това подсилва ефекта на падналия клепач. По-добре използвайте средно-тъмни нюанси, смесвайте сенките и нанасяйте големо количество хайлайтър за да сътворите ефекта на широко отворени очи.

Хлътнали очи

 

A photo posted by @_mymakeup__ on


Целта е веждите да не са силно подчертани, за да направите очите ви визуално да изпъкнат. Използвайте хайалйтър и сенки в светли нюанси, и задължително избягвайте нанасянето на тъмни нюанси. Изберете леки и седефени нюанси, които ще направят очите ви визуално да изглеждат по-големи.

Изпъкнали очи


Нанасяйте тъмни нюанси върху целия клепач, с дебел слой върху линията на миглите.

Препоръчва се нанасяне на хайлайтър само върху костта под веждите. Нанасяйте тъмни сенки върху долната и върху горната линия на миглите.

Очи чиито външен ъгъл сочи надолу


За да повдигнете визуално очите нанесете сенките и изтеглете леко към горната част на окото. Препоръчително е прилагане на няколко слоя спирала и очна линия.

Азиатски тип очи


За този тип очи опушения грим е идеално решение.  Използвайте светли сенки, а за да разширите визуално очите си нанесете молив върху веждите и долната част на клепача.

Повече за: 3 трика за съвършен nude грим

За този външен вид препоръчваме

  • La Palette Ombre L'Oreal Paris

  • Superstar Superliner L'Oreal Paris

    Поръчайте веднага
  • Maybelline Rock Nudes

Свързани теми: грим , сенки за очи , очи, опушен грим

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Ръководство за перфектни вежди: 3 начуна за идеално попълнени вежди

Сега повече от всякога фокусът на грима пада върху очите, особено върху дивите и разрошени вежди, които тази година са абсолютен хит! В статията ще от...