Съветите на гримьорите за равномерен тен

Бързото решение за кожата, която не може да се похвали с равномерен тен идва благодарение на макиаж индустрията. За да получим поглед отвътре, поканихме Мирна Хосе, гримьор, която да ни даде своите съвети как да придобием желания равномерен тен на кожата ни…

Избирай внимателно фон дьо тена си


Ако тенът на кожата ти е неравен, Мирна препоръчва да  внимаваш много при избора на фон дьо тен и при нанасянето му. Първо огледай лицето си внимателно и прецени къде се намират тъмните ти кръгове, къде зачервяванията и къде светлите части на кожата ти. Тогава най-добре смеси по-светъл и по-тъмен фон дьо тен за оптимално среден цвят подходящ за теб. Може да нанасяш на някои места повече продукт от на други, за да добиеш резултата, който искаш. Внимавай да не сложиш твърде много продукт върху тъмните кръгове, защото ще си личи, че си с прекалено количество макиаж.

Прецени добре подтона който ти трябва

Зачервените участъци и тъмнте кръгове по лицето имат разлчен подтон – червен или син, затова и не трябва да ги покриваш с един и същи коректор. „Нанеси коректор с мек подтон върху тъмните кръгове, и коректор в синята гама за зачервените участъци“, съветва нашият топ гримьор.

Зеленото ще те спаси


Ако се оплакваш от зачервявания по цялото лице, то посегни към основа за грим със зелен нюанс. Той ще „убие“ червенината на кожата ти и ще ти даде възможност спокойно да нанесеш любимия си фон дьо тен за перфектен краен резултат.

Винаги ексфолирай

Колкото и добри да са пудрата ти, или фон дьо тена, или коректора, и какъвто и професионалист да си в нанасянето им, няма да имаш красив макиаж ако преди всяко нанасяне на грим не измиваш лицето си, не го ексфолираш и не му нанасяш овлажняващ крем. Запомни това абсолютно правило!

Повече за:  10 правила за нанасяне на фон дьо тен

За този външен вид препоръчваме

  • Infallible Matte 24H by Loreal Paris

    Поръчайте веднага
  • L'Oreal Paris Infallible Total Cover Concealer Palette

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , bb крем, фон дьо тен , пудра

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Какво да сложиш в несесера си, когато отиваш на планина

Тези съвети са за хората, които са решили да прекарат свободните си дни на планина, а зимата като цяло със ски, на разходки и с греяно вино...