Съвети за нанасяне на всеки цвят руж by @makeupbuthow

Много дами се страхуват от нанасянето на руж, тъй като или не знаят как, къде, с какво или се притесняват да не прекалят. Ружът обаче е важна част от всяка грим рутина, тъй като внася свежест и жизненост обратно в кожата.

Как обаче да го нанесем за да постигнем най-добър ефект?

Ето няколко от любимите ми трикове за това:

Подгответе основата

Преди да преминете към добавянето на цвят на скулите, най-добре гримирайте цялото лице – поставете фон дьо тен, очен грим и червило, защото така най-добре ще прецените колко цвят ви е необходим. Според това дали използвате кремообразен или прахообразен руж зависи дали да нанесете пудра предварително или не. Ако ползвате кремообразен руж, нанесете го преди да напудрите лицето, докато ако ползвате прахообразен, задължително напудрете лицето, включително зоната, където ще нанесете руж. По този начин ще получите равномерно нанасяне и плавно преливане на цвета.

Избор на цвят и текстура

руж

Съобразете цветовете на ружът и червилото, така че да са от една гама. Ако имате пъпки, белеща се кожа, сухи петна или каквато и да е текстура върху кожата, където се нанася руж, най-добре е да избягвате продукти с блясък. Матираните ружове няма да акцентират текстурата върху кожата – те са добър вариант за дами с проблемна кожа.

Нанасяне

Ружът следва да се нанесе по-централно върху бузите, тъй като и самата му функция е да пресъздаде натуралната руменина, която получаваме точно там. Усмихнете се, по този начин бузите ще изпъкнат – точно там следва да нанесете цвят. Прелейте цвета леко към задната част на скулите, като така и останалите продукти за лице като контур/бронзант/хайлайтър ще се смесят и ще изглеждат по-натурално и без видими граници.

Руж в кафявата гама/бронзант

Ружовете в кафяви, бронзови тонове следва да се нанасят в задната част на скулите за по-скулптуриран ефект или пък изцяло върху скулите, челото, дори носа ако търсите да постигнете ефект на слънчев загар.

Четки за нанасяне

За най-равномерно нанасяне, хубаво е да използвате четка за грим. Формата и големината зависи от това колко концентрирано искате да нанесете цвета. Имайте предвид да използвате мека четка с която да разнесете продукта добре. Формата може да бъде заоблена или скосена – изборът е ваш.

В случай, че прекалите

В случай, че прекалите, не се притеснявайте! Вземете чиста четка, с която да прелеете още веднъж нанесеният цвят; ако това не помогне, нанесете малко от пудрата ви за лице отгоре. Можете да ползвате и четката/гъбичката, с която сте нанесли фон дьо тен – ако по нея все още има остатък от продукта ще можете лесно да потупате върху скулите и така да премахнете излишното количество руж. Потупващите движения са с цел да не се премахне нанесената основа отдолу.

Надявам се съветите да бъдат от полза. Споделете и какви са вашите трикове за нанасяне на руж.

Ели

Повече за: Перфектният руж

За този външен вид препоръчваме

  • loreal paris infaillible blush paint palette

    Поръчайте веднага

Свързани теми: руж , Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Романтична визия за Св. Валентин by @makeupbuthow

Днес е празникът на любовта, и ви представям една идея за романтичен опушен грим, с който да грабнете вниманието на половинката си...