Съвети за грим при тънки устни

Пухкави, сочни и големи устни – това е мечтата на всяка жена. Но не всяка може да се похвали с такива. В следните редове ти представяме наяколко съвета за грим, които ще ти помогнат да придадеш обем на устните си, и разкриваме ти също, грешките в грима които вероятно правиш и не получаваш желания ефект.

Подготви се добре

Трябва да си наясно че пилингът е съществена част от този процес. Сухите устни освен че са грозна гледка, изглеждат допълнително по-тънки и безжизнени. С пилингът през зимата не бива да се прекалява. Оптималният вариант е веднъж или два пъти месечно, или пред някое важно събитие. Това стимулира кръвообръщението и придава визуален обем на устните.

Saveti za grim pri tanki ustni 01

След пилинга, устните имат нужда от хидратация, която ще им осигуриш с подходящ балсам за устни. За максимален ефект е препоръчително да нанасяш балсама всяка вечер преди лягане. По този начин балсамът действа през нощта и на сутринта устните са по-меки и по-гладки.

Да откраднеш една част

За да направиш устните си видимо по-обемни, ще трябва да очертаеш нов контур и да им придадеш нова дименсия. Очертай внимателно външния контур на устната, леко минавайки извън  него за да „откраднеш“ една допълнителна част която ще запълниш с червило. Наблегни особено дъгата на Купидон, за да подчертаеш допълнително устните.

Saveti za grim pri tanki ustni 03

Избери най-подходящото червило

Натуралните цветове визуално увеличават устните и затова е добре в чантичката ти винаги да имаш червило в телесен цвят. Избягвай тъмните червила, защото те правят устните да изглеждат още по-тънки. Една от хитринките е да приложиш тъмно червило върху долната да устна, а горната да разкрасиш със светло червило, което да разнесеш добре. Нанеси отгоре един слой прозрачен гланц и резултатът ще те удиви.

Вечното червено

Предразсъдъкът че червеното червило не е подходящо за тънки устни, няма никакви основания. Червеното червило е символ на женственост, носи свежест, съблазнява и никога не излиза от мода. Нюансите на червеното червило са много, но ако имаш тънки устни, няма да згрешиш ако заложиш на по-светлите. С горепосочените съвети, успехът е гарантиран.

Saveti za grim pri tanki ustni 03

3Д ефект

Матовите червила до скоро бяха синоним за сухи устни, но сега всичко е променено. Даже напротив – течното матово червило е неотменна част от грим арсенала на момичетата с тънки устни.Неговата кремообразна формула хидратира устните и има ролята на балсам за устни.освен че са изключително дълготрайни, те добавят неустоим 3Д ефект на устните.

Магията на контурирането

Играта на светлосенките придава впечатляващ обем на устните. За да усетиш магията на контурирането ти трябват продукти които вече имаш в чантичката ти – червило и молив за устни.

Saveti za grim pri tanki ustni 03

1. Вземи два молива, от които единият по-светъл а другият по-тъмен. Със светлия молив очертай контура, а след това запълни устните.

2. С тъмния молив очертай външните ъгли, както и ивиците на устните. Моливът не бива да преминава към средата на устните.

3. Смеси добре цветовете използвайки пръстите си. Разбира се, за тази цел винаги можеш да използваш любимото си червило, но моливът е по-удобен за боравене и нанасянето му е по-прецизно.

Ултимативни грим съвети

Печеливша комбинация – На предимно разкрареси устни в телесен цвят нанеси един пласт прозрачен гланц, който отразява светлината и придава на устните плътност и неустоим блясък. Наблегни върху средата на горната и долна устна. Малко количество хайлайтър, нанесено над дъгата на Купидон ще подчертае изразителността на устните ти и ще ги направи визуално по-плътни обемни.

Saveti za grim pri tanki ustni 03

Интересни факти за тънките устни

Много момичета се притесняват от тънките си устни. Също така, има много известни красавици, които не възприемат тънките си устни като недостатък. Казват че тънките устни издават прецизна натура, на която всеки детайл е важен. Жените с тънки устни са чувствителни, интуитивни и изключително скромни, но доста свенливи. Постъпват тактично и са склонни към аналитично мислене. С тях трудно се спори, тъй като са отлични оратори и винаги имат един аргумент в повече.

Затова, приеми себе си с всички малки недостатъци, и не позволявай те да се отразяват зле на самочувствието ти. Качественият грим може да промени всичко.

 

Повече за: Грим за тържествен повод – как да издържи цяла вечер

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Isabel Marant Smile Bastille Whistle

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Isabel Marant Smile Palais Royal Field

  Поръчайте веднага
 • Loreal Paris Isabel Marant Smile Saint Germain Road

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Isabel Marant Smile Seine Shadow

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Sensational Shine Compulsion

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Un-Nude Amazonian

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Voyager

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Dreamer

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , червило, руж , зимен грим, молив за устни

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Тенденции от 2019-та, които не искаме да видим и тази година

И докато през 2020-та ще се сблъскаме с много нови техники и тенденции при гримирането, ще трябва да се простим с някои стилове, характерни за изминал...