Съвети за дълготраен грим през лятото by @makeupbuthow

Независимо дали сте се запътили към плажа, на почивка или сте просто на работа, тези съвети и препоръки ще ви бъдат от полза ако искате да приспособите рутината си на гримиране, така че да съответства на сезона.

#1 Защита от слънцето

Преди нанасянето на грим, хубаво е да започнете с правилната грижа за кожата. Дори и да не възнамерявате да лежите покрай басейна или на плажа по цял ден, ползването на крем със слънцезащитен фактор всеки ден е абсолютно необходимо. Това ще предпази кожата ви от вредните UV лъчи, които я състаряват.

#2 По-лека основа

Когато времето навън е горещо и се потим, гримът е склонен към повече размазване, разтичане и наслояване в линиите, така че за да избегнете некомфортното усещане на тежък грим, който запушва порите и стои като маска, заложете на по-лека основа, които изглежда натурално. Любимите ми за сезона са тип ББ крем с много лека покривност, като за местата, където имам нужда да прикрия недостатъци по кожата добавям коректор. 

eli grim liato

#3 Мат устни

Горещите летни дни изискват грим, който да е устойчив на високите температури и да издържа дълго. Затова и най-често залагам на матовите червила или тези, които са с лека консистенция, тип мус, която е комфортна и приятна върху устните без да ги изсушава. Такова е и червилото, с което съм на снимката.

#4 Водоустойчиви продукти

Лятото е прекрасно заради много неща, но потенето на грима и размазването на спиралата и очната линия не са едни от тях. За да избегнем подобни ситуации е хубаво да се запасим с водоустойчиви продукти. Водоустойчивата спирала за мен е необходимост през всеки сезон не само заради размазването, а най-вече заради това, че задържа извивката на миглите.

Повече за: Кажи ни как се гримираш през лятото, а ние ще ти кажем каква си

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Master Camo Color Correcting Kit 1 - Light

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Master Camo Color Correcting Kit 2 - Medium

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Sensational Vivid Matte Nude Thrill

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Great Lash

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Volume Express Waterproof

 • Maybelline New York Dream Fresh BB

Свързани теми: грим , Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow, лято

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Запознай се с Marvel x Maybelline New York супергероите

Сега е идеалното време поне за малко да се изгубиш в един друг свят и да си спомниш за героите на Marvel и техните суперсили...