Супер силите на компактната пудра

Компактната пудра всъщност е като пудрата на прах, само че в пресована форма. Удобна и за носене, и за нанасяне.  Идеалнорешение за матиране на Т-зоната, която не искаме да е лъскава.

Изборът на прозрачна пудра е универсално решение, но ако избираш друга, нека цветът ѝ съвсем точно да отговаря на цвета на фон дьо тена, който ползваш.

На пазара се предлага и минерална компактна пудра, чиято покривност често е като тази на фон дьо тена. Достатъчна е за матов завършек, а друго нейно предимство е, че съдържа възможно най-малко алергени и затова е подходяща и за чувствителна кожа.

Дали ще избереш компактна пудра с матов или седефен ефект е въпрос на предпочитания. Правилото гласи, че на по-зрялата кожа изобщо не отиват седефени отблясъци, а матовата е подходяща за всички.

Летните месеци са идеалното време да използваш компактна пудра, която ще направи тена ти равномерен – само я нанеси върху чиста и хидратирана кожа. От време на време през деня трябва малко да се освежи – само с леко потупване с гъбичката за нанасяне. Не забравяй редовно да поддържаш гъбичката за нанасяне чиста (както и останалите пособия за грим!), за да се предотврати натрупването на нечистотии по него, а чрез него и върху лицето.

Въпреки че си имат подобни опаковки, трябва да знаеш, че бронзантът е съвсем различен продукт от компактната пудра. Не се нанася върху цялото лице, а с него се прави нежно контуриране. Ако го използваш преди кожата да е потъмняла от слънцето, избери по-светъл нюанс бронзант (за да избегнеш драстична разлика в цвета на лицето). По-тъмните нюанси са предназначени за кожа, която вече има слънчев загар.

photo : IStock

Свързани теми: пудра

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Изпробвахме фон дьо тена, който може всичко: устоява на вода, размазване и пот!

Устойчив фон дьо тен с голяма покривна сила, безмилостен към външните влияние, а в същото време нежен и лек, когато е на лицето ти...