СТОП на начинаещите грешки в грима

Ако всеки път след гримиране се питаш каква е голямата тайна на винаги безупречно гримираните момичета, може би е време да се изправиш пред истината. Когато кажем „истината“ нямаме предвид че не си достатъчно красива, просто трябва да признаеш че някъде допускаш грешка. Това е чудесно, нали? Вместо да жалиш себе си, трябва да откриеш къде грешиш и повярвай ни, грозното пате ще се превърне в лебед.

Не нанасяш основа

Недопустимо е да не хидратираш кожата преди нанасяне на грим. Ако имаш намерение да носиш по-тежък грим, праймерът е следващата задължителна стъпка. Той ще осигури по-голяма дълготрайност на грима и ще изглади кожата ти.

STOP na nacinaestite greski v grima

Как се нанася фон дьо тен

Запомни завинаги – функцията на фон дьо тена не е да придава загар на кожата! Той скрива недостатъците по кожата и поради това нюансът който използваш трябва да е възможно най-близък до естествения цвят на кожата ти. Никога не поставяй голямо количество фон дьо тен, защото напластяването му прави гледката излючително грозна. През деня е съвсем достатъчно едно изпомпване, след което добре да разнесеш продукта. За по-официални поводи са препоръчителни най-много 2 изпомпвания от фон дьо тена. Ако вече си избрала неподходящ нюанс, бъди сигурна че нанасянето му върху лицето и шията, с цел да заличиш грешката е още по-голям провал!

Коректорът трябва да скрива недостатъците, не да ги подчертава

Нанасяй го след фон дьо тена, защото коректорът има способността да заличи всичко което предният продукт не е успял. Ако не се придържаш към последователността на нанасяне, рискуваш да убиеш ефекта на коректора. Избирай продукт който е еидн нюанс по-светъл от кожата ти. Твърде светлите коректори могат допълнително да подчертаят недостатъците. Нанасяй коректора под формата на обърнат триъгълник за да скриеш тъмните кръгове под очите и да се сдобиеш с по-свежо излъчване.

Прекалено голямо количество сенки

Напластяването на сенките не е чак толкова голяма грешка, колкото си мислиш. Голяма грешка всъщност е смесване на прекалено много различни нюанси. За да подчертаеш очите си, използвай неутрални сенки с матов завършек. Прилагането на твърде много различни нюанси върху клепача кара недостатъците по лицето ти да изпъкват на преден план. За дневен грим поставяй един нюанс сенки в тънък слой, а за вечерен можеш да използваш повече нюанса които да слееш добре. Когато подчертаваш очите придържай се към правилото че един акцент в грима е напълно достатъчен.

STOP na nacinaestite greski v grima

Мигли „паяк“? Не, благодаря!

За създаване на красива дневна визия, един пласт спирала е напълно достатъчен за придаване на обем и дължина на миглите. Дръж четката в корена на миглите и нанасяй туша със зигзагообразни движения в посока нагоре. По този начин ще предотвратиш сплъстяването и появата на топчета върху миглите. Не слагай повече от 2 пласта спирала, и винаги изчакайте първия пласт да изсъхне добре преди да нанесеш втория. Използвай специална четка за разресване на миглите с която ще премахнеш излишното количество туш. Ако искаш очите ти да изглеждат визуално по-големи, нанеси спирала и върху долните мигли, но не прекалявай с количеството. Излишно е да споменаваме, че специалните поводи изискват водоустойчива спирала.

При веждите - нюансите са важни

Точно е, цветът на веждите трябва да се съобрази с цвета на косата. А нюансът? При избора на подходящ молив за вежди, следвай правилото – русокосите момичета трябва да залагат на молив който е с два нюанса по-тъмен от цвета на косата им, докато бринетите трябва да избират продукт с два нюанса по-светъл. Прекалено светли или тъмни вежди правят визията нереалистична и груба. Правилно оформяне на веждите има ключова роля за красивото излъчване.

Хайлайтър поставен на грешно място

Централната част от челото, средата на носа, под веждите, вътрешните ъгли на очите, изпъкналата част на скулите и над горната устна – това са частите върху които се прилага хайлайтър. Целта на този продукт е да придаде свежест на лицето, не да заприличаш на диско топка. С негова помощ можеш да подчертаеш красивите си черти, както и да скриеш някои недостатъци, ако има такива. Внимавай с количестсвото, и нанасяй тънък слой върху скулите и над горната устна, за да им придадеш визуален обем. Вечерният грим ти дава повече свобода като можеш да нанасяш продукта върху всички точки.

STOP na nacinaestite greski v grima

Контуриране

За създаване на дневна грим визия контурирането може да бъде подминато, но при вечерния е повече от желателно. Нанеси малко количество под скулите, от двете страни на носа, на линията на челюстта, под долната устна и по линията на косата. Момичетата с ниско чело не трябва да нанасят контуриращ продукт по линията на косата. Контурирането изтънява оптически носа, и затова контурирай тази част от лицето само ако мислиш, че имаш нужда. От друга страна, скулите не бива да се отминават.

Ако използваш руж, недей да нанасяш в близост до носа или по средата на бузите. Нанесен в тези области, ружът придава нездравословен цвят на кожата. Винаги започвай с по-малко количество и постепенно увеличавай дозата до желаното количество. Постави ружа така, че руменината да изглежда естествена.

Бронзант в грешен нюанс

Истината е, че често допускаме грешки, но една от най-често срещаните е използване на бронзант в неподходящ за нас нюанс. Това придава по-възрастен вид на лицето и подчертава допълнително недостатъците по кожата. Старай се да нанасяш продукта на дневна светлина, както и да не прекаляваш с количеството. Целта е кожата ти да се сдобие с красив загар, не слънчево изграяне.

STOP na nacinaestite greski v grima

Устни превърнати в тънка черта

Редовният пилинг ти помага в мисията „сочни и обемни устни“.  За очертаване на контура на устните винаги използвай молив, който е в същия нюанс като червилото. Нанасяй червилото като започваш от средата към краищата, и не прекалявай с количеството.

Отвори очи

Може би ти изглежда по-лесно да нанасяш очната линия като опъваш клепача нагоре, но така рискуваш продукта да се размаже фатално. За по-плавно нанасяне, достатъчно е леко да опънеш кожата на клепача с два пръста и държиш очите си отворени. Ако имаш малко очи, не нанасяй черна очна линия по долния клепач, защото това затваря очите допълнително и ги прави да изглеждат още по-малки.

Повече за: Банановата пудра и защо светът полудя по нея

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Age Rewind

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Superstay 24H

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Total Temptation

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Countdown Palette

 • Maybelline New York Color Sensational Shine Compulsion

 • Maybelline New York Master Chrome

  Поръчайте веднага
 • Master Contour Maybelline New York

  Поръчайте веднага
 • Maybelline Gigi Hadid Tinted Primer

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , спирала , сенки за очи , контуриране на лице , очна линия, очи, червило, руж , гланц за устни , фон дьо тен , пудра, контуриране , опушен грим, вежди, скулптуриране, брокат, коректор, бронзант, праймър

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как да постигнеш Lash Lift на миглите без да ходиш в козметичен салон

Вдъхновени от резултатите на процедурата, хората от Maybelline New York създадоха спирала която осигурява точно този ефект...