Стани гуру на гримирането: Топ 5 трикове със спирала

Колко пъти си искала да имаш същия съблазнителен поглед като добре познатите лица, мъдрещи се на кориците на модните списания? Завиждаш на обема и дължината на миглите им и смяташ, че този поглед е недостъпен за повечето простосмъртни? Точно тук грешиш. С нашите топ 5 трика със спирала, ти също бързо и лесно ще се сдобиеш с очарователни и неустоими мигли.

Спирала по твой вкус

Като начало, за да изглеждат очите ти по-големи и по-предизвикателни, най-важното е първо да прецениш какво наистина ти липсва - гъстота или дължина. Най-добра е спиралата, която ще ти осигури интензивна дефиниция на миглите.

Спирала, която отскоро се предлага в дрогериите и се очаква да бъде истински хит през 2021 г., е L’Oréal Paris Air Volume. Момичетата вече я ползват, а мега обемът, придружен от усещане за лекота, вече се забелязва по профилите им. Тази снимка е доказателство за това:

Когато усвоиш тези топ 5 трика със спирала и ти ще бъдеш гуру на гримирането:

1. Зигзагообразно нанасяне на спирала

Постави четката в основата на миглите и я движи наляво-надясно, така че косъмчетата на четката да обхващат всяка част от миглите и да оставят равномерно количество спирала. Забрави за онова механично движение нагоре-надолу, при което многократно вкарваш и вадиш четката от флакона със спирала! Това само вкарва въздух във флакона, което намалява срока на годност на спиралата. Ако искаш да има повече спирала по четката, трябва само да я завъртиш във флакона и да я извадиш с равномерно движение.

2. Спиралата се нанася първо на долните мигли

Това е един от любимите трикове на професионалистите - спиралата винаги се нанася първо на долните мигли. Точно те засилват ефекта на големите очи. Внимавай да не прекалиш с количеството, защото в противен случай ще изглеждаш с няколко години отгоре. Старай се да обхващаш и космчетата в краищата, защото така визуално ще уголемиш очите. За да ти бъде по-лесно, извий четката в най-подходящия за целта ъгъл.

3. Разресвай миглите след всеки нанесен слой спирала

Кой иска слепнали мигли? Следвай тенденциите и се опитай да разделиш косъмчетата, като ги разресваш със специален гребен след всеки нанесен слой спирала. Това няма да намали гъстотата им, а ще ги накара да изглеждат много по-спретнато и красиво и погледът ще бъде отворен и ведър.

4. Нанеси поне 2 слоя спирала

За да постигнеш желания ефект, не пести спиралата - нанеси поне два слоя. Първият трябва да е по-тънък, защото има за цел да оформи миглите. Когато изсъхне, нанеси втори, по-обилен слой, който да направи миглите по-гъсти. Ако имаш тънки и редки мигли, можеш да нанесеш и трети слой.

5. Правилна употреба на уреда за извиване на миглите

Използвай го изключително на сухи, ненамазани мигли. За да постигнеш възможно най-добрия ефект, загрей уреда със сешоар, но внимавай да не нагорещиш метала прекалено, защото има опасност да се изгориш. Добри го към основата на миглите, след това натисни леко и задръж за около 30 секунди. Повтори същата процедура в средата и върха на миглите и си готова.

Кое гарантира успех?

Както споменахме в началото, най-добрата спирала за очи е онази, която ще направи миглите по-гъсти или по-дълги, в зависимост от това какво ти трябва. Най-добрият вариант със сигурност е спирала, с която ще постигнеш и двете. Добрата четка е ключът към успеха, защото ако миглите ти имат много косъмчета, лесно ще увеличиш обема им неколкократно!

Докато нанасяш спирала на миглите, леко ги побутвай към клепача с четката, за да ги извиеш допълнително, а ако искаш изключително гъсти мигли, след първия слой спирала нанеси малко бебешка пудра с мека четка. Тя ще се полепи по миглите, от което ще станат много по-дебели, след като нанесеш втория слой спирала.

Не забравяй, че кафявата спирала определено е най-доброто решение за блондинките, защото идеално подхожда на светла коса и тен, особено ако и веждите са светли. С нея ще изглеждаш по-малко по-естествено, а очите ще бъдат свежи и ведри.

Повече за: Как да изберем най-добрия фон дьо тен за мазна кожа

За този външен вид препоръчваме

  • L'Oreal Paris Air Volume Mega Mascara

    Поръчайте веднага

Свързани теми: спирала , очи, зима, тенденции за зима, Loreal Paris, мигли, Air Volume

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Съвети как да освежиш пролетния си вид и да избегнеш пролетната умора по лицето

Въпреки че повечето хора се чувстват енергични и жизнено, когато настъпи пролетта, отделни хора може да се почувстват точно обратното, изтощени и лета...