Срокът на годност на спиралата by @makeupbuthow

Вероятно всички сме чували, че е хубаво спиралата да се подменя редовно.

На колко от вас обаче им се е случвало след упорито търсене и пробване на всевъзможни спирали, най-накрая да открият любимата си, която прави миглите дълги и обемни и като че дори става все по-добра, колкото по-дълго се ползва…  Тогава става все по-трудно да се отървем от нея и дали осъзнато или не попадаме в опасна зона.

 

Защо спиралата е опасна ако се ползва прекалено дълго?

Тъмната, влажна среда в опаковката на спиралата е идеална за размножаване на бактерии, особено след няколко месеца, когато срокът и за годност изтече.

Проблемът е, че мръсотия, себум и бактерии могат да се натрупат около очите, а от там и лесно да се озоват и върху четката на спиралата – затова и това не е риск, който е желателно да се поема и особено с продукт, който се нанася в подобна чувствителна зона.

Помнете, че спиралата започва да се разваля от моментът, в който за първи път я отворите и нанесете върху миглите, затова и е хубаво е да я подменяте обикновено на всеки 3-4 месеца или когато усетите, че консистенцията и мирисът и се променят. Така, че колкото и да ви боли да изхвърлите старата любимка, по-добре го направете за да избегнете риска от очни инфекции.

Още нещо, което е много важно да имате предвид за да избегнете подобни неприятни странични ефекти – не споделяйте спиралата с приятелки.

Ако спиралата ви е започнала да засъхва, в никакъв случай не добавяйте вода или пък слюнка, тъй като това ще я развали още повече заради вкарването на бактерии в нея.

Повече за: 6 причини миглите ти да се слепват

Свързани теми: спирала , Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Maybelline i Puma: Makeup спортна елегантност

Пригответе се, защото идва  "сблъсъкa на световетe"! Две престижни марки, два гиганта - единия козметичен, другия спортен - се обединиха, за да направ...