Смели омбре устни

Всичко започна от косата. Омбре представлява техника за боядисване на косата в който се оцветява само долната и част. С течение на времето, омбре ефектът се развива и усъвършенстсва, и се пренася и върху оцветяването на клепачите, ноктите, уснтите.

Двата начина на постигане на този ефект са следните: започвате с по-тъмен нюанс червило и преминавате към по-светъл, или пък запълвате устните с по-светло червило и ги очертавате с по-тъмно. Кой от двата начина да изберем? Всичко е въпрос на предпочитание и личен вкус. Ние ви предлагаме да пробвате и двата.

Избор на подходящ цвят червило

Първата стъпка е избор на подходящ цвят червило. За създаване на великолепен омбре ефект върху устните, изберете един цвят, който ще бъде основения цвят на устните а след това изберете червило в нюанс, перфектно съвпадащ с него. Важно е червилата да са от една и съща цветова гама. Към червеното червило подхождат червилата в розови и бордо нюанси. Не забравяйте че, омбре устните могат да бъдат изключително ефектно допълнение към дневния грим, но за създаването им трябва да се използват по-спокойни и леки цветове.

Вариант 1 – блендиране

Изберете по-тъмен нюанс червило с който да очертаете ъгълчетата на устните. Върху средата на устните нанесете червило в по-светъл нюанс. Следващата стъпка е преливане на цветовете. С кръгообразни движения на пърстите си прелейте плавно нюансите, Допълнителен съвет: приложете малко количество бели перлени сенки за очи по средата на устните, за да им придадете визуален обем и плътност.

Вариант 2 – Lip paint

Нанесете червило в избрания от вас нюанс върху цялата повърхност на устните. С помощта на четка за червило, нанесете внимателно по-тъмния нюанс червило по контурите на устните. След това, от двете червила нанесете върху горната част от дланите и ги смесете добре. С оцветената част от дланите потупайте лекичко устните за да омекотите чертите между червилата. Отново, като финален щрих нанесете бели перлени сенки по средата на устните. За допълнителна нотка закачливост нанесете малко количество безцветен гланц.

Пробвахме: Възможностите са безкрайни. Според нас, едно от изключително ефектните съчетания е – омбре устни в бордо и кафяво. Най-добре е червилата да са с матова формула.

Извън заоната на комфорт

Нанесете върху горната устна червило в предпочитан нюанс, а на долната устна друго червило, което е с един тон по-тъмно. Накрая, прелейте двата цвята в най-вътрешната част на уснтите. Нашето предложение за създаване на тази модерна омбре визия е да използвате червила в розово и лилаво.

Повече за: Омбре устни by @MakeUpButHow

Свързани теми: червено червило , червило

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Козметични тенденции 2020: те ще останат и през тази година

В текста сме отделили всички наши любими тенденции в гримирането от 2020-та, които ще бъдат популярни и през тази година...