Слънцезащита за начинаещи

Вече е лято. Горещо, омайно и многоoo… слънчево.

Макар да си мислим, че слънцето ще ни „хване“ чак на морския бряг, докато се печем, то всъщност ни „улавя“ всеки ден, докато вървим към работа, среща или забавление с приятелите. Сигурни сме, че ако накараме всички, които нанасят слънцезащитен крем всяка сутрин да си вдигнат високо ръцете… ще се окаже, че много малко представителки на нежния пол го правят. Използването на слънцезащита върху лицето и шията е изключително важно ако искаш да имаш здрава кожа.
Колкото и да обичаме слънцето, неговите вредни UV лъчи влияят на нашата визия. За да дадем насоки на всички се консултирахме с дерматолог, който маркира за нас три много важни точки при избора и нанасянето на слънцезащита.

Кое е първото: макиажът или слънцезащитата?


Отговорът е прост – първо винаги трябва да нанасяме слънцезащитата. Много представителки на нежния пол разчитат на факта, че фон дьо тена им или bb крема, който използват съдържа SPF 20, например, но това е много грешно. Макиаж продуктите не са достатъчна грижа за кожата ни през лятото, когато слънцето е така интензивно. Започвай сутрините си с измиване на лицето. Нашият избор са почистващите гелове от серията Pure Clay на L'Oréal Paris. След измиването винаги нанасяй слънцезащитен крем, който е подходящ за типа кожа, който имаш. Посети своя дерматолог за по-прецизен съвет относно продукта, към който да се насочиш.

Какво е важно при избиране на слънцезащитен крем?


Както вече казахме, най-добре ще ви посъветва вашият дерматолог. Все пак ще се включим с малко препоръки. Винаги преглеждайте етикета на продукта и вижте дали той съдържа: цинк, титанов диоксид и авобензон. Тези съставки са важни за защитата на кожата от UV лъчите. Когато си набавиш продукт от този тип не се свени да го използваш. Нанасяй смело и го размазвай до пълно попиване като не пропускай, както шията, така и ушите ти.

Да нанасяш ли по повече от веднъж на ден?
Да! Ако се изпотиш, ако плуваш или измиеш лицето си, ако свалиш грима си. Това са все действия, които ще отмият невидимия защитен слой, който слънцезащитата е дала на лицето ти. След всяка подобна случка нанасяй отново от своя крем, който ще е най-добрият ти приятел през летните дни и ще запази кожата ти хидратирана и красива.

Повече за: Две стъпки за правилно почистване на очния грим

За този външен вид препоръчваме

  • L’Oréal Paris Pure Clay Illuminating Wash Gel

    Поръчайте веднага
  • L’Oréal Paris Pure Clay Purifying Wash Gel

    Поръчайте веднага
  • L’Oréal Paris Pure Clay Exfoliating Wash Gel

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, лице

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Споделяме впечатленията на 92 жени, изпробвали новия серум Mixa Hyalurogel!

Жени от цяла България се включиха в изпробването на новия серум Mixa Hyalurogel. Ето какво мислят те......