Сините сенки за очи отново са хит!

След няколко години затишие сините сенки отново се завръщат. През шестдесетте години на миналия век клепачите бяха обагрени в тюркоазени нюанси, през 70-те в пастелни сини тонове, докато през 80-те години сините сенки отстъпиха място на синята спирала за мигли. Все пак, сините сенки се свързват с тенденциите от 90-те години, когато момичетата съчетаваха цвета на клапачите с този на гардероба, и всичко бе оцветено в синьо. Днес просто ни е трудно да си представим подобна визия.

Социалните мрежи вече приветстваха новата-стара тенденция и сега е времето и вие да го направите. Но, сега трябва да играем по нови правила. Сините сенки са готови да разчупят табутата и представят новото си лице.

Sinite senki za oci otnovo sa hit!

Как да се гримирам със сенки в синьо?

Преди всичко трябва да разберете че няма нужда да стоите далече от синия цвят от палитрата. Не, той не е предназначен само за смелите момичета. Сините сенки са универсални и подхождат добре на всеки цвят кожа. Кралско синьо, светлосиньо, неоново или моряшко синьо – важно е да изберете най-подходящия за вас нюнас и стил на гримиране.

Лесен грим „котешко око”

Очният грим започва с нанасяне на сини сенки в близост до миглите. След това, по същия начин по който нанасяте очна линия, нанесете сенките във външните ъгли на клепача. Нанесени по този начин, сенките визуално уголемяват окото. Добавете два пласта спирала върху миглите и сте готова да откраднете аплодисментите.  

Синьо ежедневие

Лесен и забавен начин на носене на сенки в синьо и подчертаване на красотата на погледа. Разнесете равномерно сенките по целия клепач, като се стараете да не преминете над сгъвката, нанесете един пласт спирала, а за устните използвайте червило в телесен цвят или безцветен гланц. Това ще придаде свежо но изтънчено излъчване към визията ви.

Sinite senki za oci otnovo sa hit!

Опушен грим

Забрави табутата! Опушеният грим в синьо ще те превърне в истинска съблазнителка. Нанесете сините сенки по цялата дължина на горния клепач, в близост до миглите. Повторете това и върху долния клепач, като нанасяте сенките само от средата към края на клепача. За допълнителна драмтичност, в края на клепача извийте „опашка“ в посока нагоре. Можете да изолзвате повече различни нюанси синьо за да създадете закачлива нотка на погледа си.

Модерен гръндж

Ако предпочитате нещо различно, заложете на впечатляващия бунтарски стил. Сенки в наситено синьо съчетани със семпъл грим без спирала, руж и червило ще ви изтреля право в звездите. Невероятното соло изпълнение на синьото придава доза екстравагантност на излъчването и определено ще ви открои от тълпата.

Sinite senki za oci otnovo sa hit!

Изберете правилния нюанс

Синият цвят е универсален и отлично подхожда на всички, но цветът на очите и кожата ви определят правилния за вас нюанс.  Изборът е голям, но през този сезон са на особена почит електиреческото синьо, кобалтовото, цвят индиго, както и всички наситени и ярки нюанси.

Тъмнисините оттенъци отиват перфектно на смугла кожа, докато светлите нюанси стоят по-добре на кожа със светли оттенъци. Платинените блондинки и чернокосите красавици са щастливките, които винаги могат да се радват на красотата на сините сенки. 

Sinite senki za oci otnovo sa hit!

Ценни съвети

- Използвайте коректор за да скриете черните кръгове под очите и фон дьо тен за да уеднаквите кожата. Само по този начин красотата на сините сенки изпъква на преден план

- За дневен грим избирайте сенки в светли тонове, докато за вечерни събития заложете на по-тъмни и наситени нюанси.

- Сините сенки за очи перфетно се съчетават с червила в неутрални и червени нюасни.

- Не нанасяйте сенките твърде високо, те в близост до веждите.

- Вместо черната очна линия заложете на продукт в тъмно сини тонове.

- Най-важното – никога не съчетавайте сините сенки с гардероб в сини тонове.

Повече за: Сенки за очи: Опушен грим в черешови нюанси

За този външен вид препоръчваме

  • NYX Hot Singles Turnt Up

  • NYX Hot Singles Galactic

  • NYX Prismatic Blue Jeans

  • NYX Hot Singles Electrshock

  • NYX Prismatic Savage

Свързани теми: грим , сенки за очи , очи, тенденция

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Пълна промяна на несесера за гримове: must-have гримове за есента

Заедно правим пълна промяна на несесера за гримове и го подготвяме за есента - стъпка по стъпка...