Сенките – продуктът, с който грешим най-често

Сенките са този прелестен продукт, който понякога изисква такава прецизност, че ни изкарва извън кожата ни. Ние определяме сенките като най-трудния за поставяне макиаж продукт. Почти сигурни сме, че много жени ще се съгласят с нас. Ако и ти си от красавиците, които непрестанно правят лявото око по-тъмно от дясното или едната линия по-тънка от другата, то следащите редове са точно за теб...

#1 Не си смесила добре цветовете


Знаем, че сигурно се умори да ни слушаш постоянно да обясняваме да се размазва, смесва и пак размазва и когато си мислиш, че всичко е много добре... да смесиш и размажеш още малко. Истината е, че в основата на добре нанесените и добре изглеждащите сенки стои усърдно и добре овладяно смесване на цветовете. За да придадеш красиво преливане на цветовете обаче е важно и каква четка използваш. Ще се изненадаш колко различни видове четки за нанасяне на сенки има. Прецени много добре какъв вфект искаш да постигнеш и си набави правилната четка. По-тънките са  предназначени за прецизни линии, а по-дебелите за смесване на цветовете и сътворяване на опушен грим.

#2 Може би слагаш твърде много продукт

Когато напластяваш твърде много, независимо дали говорим за фон дьо тен, червило или сенки, никога крайният резултат не е добър. Често, когато има много продукт по четката, която използваш той пада върху клепача ти и изведнъж можеш да се видиш в огледалото с черни сенки за очи под долния ти клепач. Внимавай с количеството и винаги „изтупвай“ четката или апликатора преди да започнеш със същинската част по нанасянето.

#3 Техниката ти не е правилна


Знаем, че си чувала от хиляди страни какво е правилното поставяне на сенки, за да получиш ефекта на опушеното око и знаем, че колкото и да следваш правилата те не винаги работят за теб. Затова – забрави всичко, което знаеш! Да, спри да се водиш по правилата и си измисли твои! Ако трябва няколко дни подред си дай време, за да пробваш различни варианти, докато не видиш кой работи за теб и кой – не.

#4 Прекаляваш с продукта

Върху клепача и под клепача ти не е добре да имаш твърде много сенки, защото ще изглеждаш като с маска на супергерои. Постарай се да ограничаваш тъмните сенки в близост до веждите и в близост до миглите на долния клепач.

Повече за: Как да носиш: сиви сенки за очи

За този външен вид препоръчваме

  • La Palette Ombre L'Oreal Paris

  • L'Oreal Paris Color Riche Quad Bleu Mariniere

Свързани теми: грим , очи

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

NYX Professional Makeup обявява лимитирана колекция със сериала на Netflix La Casa de Papel

NYX Professional Makeup вчера представи нова лимитирана колекция гримове, вдъхновена от хитовия сериал на Netflix La Casa de Papel (Money Heist)...