Сенки за очи в ретро стил – 80-те се завръщат

Може би си мислиш, че грим тенденциите отдавна са разядени от времето, но това е далеч от истината. След стила на 90-те години, който дълго време властваше, връщаме се бавно още едно десетилетие назад – епохата на музикалните и модни икони. Спомни си за Мадона и Синди Лопер, пусни любимото ти парче, настрой се на вълната и разбери какво ти носят тенденциите в грима. За пореден път сенките за очи изпъкват на преден план и то палитрите в ярки и наситени цветове – авангардни и мощни, те са предназначени за всички силни момичета. Вземи решение и покажи на света че и ти си сред тях!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Urban Decay Cosmetics (@urbandecaycosmetics) on

Нов ретро стил

Макар че ярите и наситени цветове се свързват с лятото и горещите дни, сега е моментът да разчупиш правилата. През този сезон клепачите не само са обагрени в ярки и натрапчиви цветове, но са допълнитлено подчертани с помощта на молив и очна линия. Класическият опушен грим и телесните нюанси отстъпват място на сенките в жизнени цветове и цветните мигли.

Когато кажем че 80-те години се завръщат, нямаме предвид клепачи в синьо и розов руж но: ярък матов грим, мигли привличащи внимание, очна линия, неонови сенки съчетани с естествени вежди. Това не е завръщане в миналото а по-скоро пътуване в бъдещето, тъй като всички цветове от диско епохата оживяват в нови, спиращи дъха палитри. Създадени с нови, иновативни формули, новите тенденции изглеждат по-впечатляващи от всякога.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup BG (@nyxcosmetics_bg) on

Старо срещу ново

Въпреки че някои тенденции постоянно се връщат отново на сцената, това не означава че задължително с тях и всички цветове трябва да се завърнат. По-точно, червено-розовите тонове са страхотен избор за този сезон, като придават невероятен сексапил към визията също както и жълтите тонове. Нашумялият напоследък фуксия или тъмнорозов нюанс внася истинско свежо излъчване, както и екстравагантните сенки в оранжево, горещо розово, металичско червено и кралско синьо. И този път, на първо място излизат сенките в лилави тонове.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Имай предвид, че сенките в ярки цветове предпочитат добре почистена кожа при нанасяне. Също така, независимо дали избираш кремообразни сенки за очи или пък течния им вариант, те задължително трябва да са с високо-пигментирани цветове.

Сенки за очи – палитри

През този сезон имаш нужда от палитри сенки в дъга цвят. С тяхна помощ очите ти ще призовават околните на радост и игра.

- Fuchsia е онзи нюанс който срещахме непрекъснато по модните подиуми през есента. Ако мислиш, че славата му избледнява – грешиш. Той тепърва ще набира скорост.

- Оранжевият нюанс страхотно се съчетава с фуксия и придава невероятно излъчване.

- Розовите сенки, богати на пигменти с кремообразна формула определено ще властват и този сезон.

- Електрическото синьо ни води на пътешествие във времето, но този път ти предлагаме да създадеш неустоимо котешко око в тези тонове.

Виолетово, жълто и кралско синьо са страхотен избор за грим за кафяви очи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Urban Decay Cosmetics (@urbandecaycosmetics) on

Преди и сега

В днешни дни на пазара ще намериш безброй продукта които ти осигуряват дълготраен грим. При прилагане на сенки в ярки цветове, употребата на праймер е абсолютно задължителна стъпка. Той задържа сенките на място за по-дълго време, и същевременно запазва наситения им цвят.

През 80-те години, очната линия задължително бе нанасяна в дебели, изразителни черти с цел създаване „очи на енот“ визията. Сега пък е желателно извивката да е възможно най-тънка

Тенденцията на естествено изглеждащи, плътни вежди продължава да властва сцената. Разреши добре космите които ще фиксираш с гел за вежди и си готова.

Вместо хайлайтър, който да нанесеш над клепачите, по-добре заложи на сенки приложени до долната ивица на веждите. Може би звучи невероятно, но повярвай ни че резултатът ще те очарова.

И не забравяй за най-важната стъпка – разнасянето на сенките!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Неонови сенки – правила

Ако избираш неонови сенки, трябва да знаеш следното: не ги съчетавай се гардероб в черен цвят. Така ще изглеждаш прекалено натрапчиво. Също така, неоновите сенки не се съчетават добре с тези от неутралната цветова гама. И не удвоявай – неоновите клепачи не отиват на гардероб с неонови нюанси. Достатъчно е да сложиш някой аксесоар в неоново.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup BG (@nyxcosmetics_bg) on

Спиралата и извивачката за мигли

Миглите също са изключително важни за цялостото ти излъчване. Класическата черна спирала страхотно отива на всички цветове сенки, а ако се стремиш към създаване на фънки ефект върху клепачите съчетай цвета на спиралата и очната линия с този на сенките. Ако заложиш на спирала в черни тонове, нанеси няколко пласта туш и задължително извий миглите.

Накрая, покажи творческата си натура и играй с цветовете и пробвай всички цветове от палитрата. Не се страхувай че ще се провалиш – в 80-те години няма прекаляване. Наслади се на сенки в ярки цветове както през деня, така и през вечерта.  

Прочети повече за: Грим за паднали клепачи

За този външен вид препоръчваме

 • Urban Decay On The Run Bailout Eyeshadow Palette

 • Urban Decay On The Run Detour Eyeshadow Palette

 • Urban Decay On The Run Shortcut Eyeshadow Palette

 • Urban Decay Naked Cherry Palette

 • L'Oréal Paris Eyeshadow Smoke Duo

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York City Kits Urban Light

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Ultimate Shadow 04 Brights

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York x Puma Eyeshadow Warrior Flow Duo Stick

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , сенки за очи , очи, тенденция, опушен грим, зима, есен

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Водоустойчиви гримове: голямо лятно ръководство

Въпреки че е препоръчително летният грим да бъде по-умерен, това в никакъв случай не значи изцяло да се откажем от него заради високите температури, а...