Седем стъпки за правилно нанансяне на фон дьо тен

Ако искаш да се отървеш или да намалиш видимите несъвършенства по кожата, като зачервяване и тъмни кръгове под очите, не е достатъчно просто да намажеш малко фон дьо тен. Трябва да вземеш под внимание следните стъпки:

Стъпка 1: Не пропускай праймера за лице

Праймерът е задължителна част от грим рутината, особено за хората с мазна, суха и комбинирана кожа. Праймерът, познат още като основа, ще направи избрания от теб фон дьо тен още по-траен и ефектен. Той създава бариера между кожата и грима, запълва порите, белезите от акне и малките бръчки и прави повърхността на лицето гладка, а тенът - естествен.

Ползвай праймер за твоя тип кожа

Ако имаш мазна кожа, нанеси праймер за матиране на кожата, за да премахне излишния блясък от лицето и да му придаде матов финиш. Ако обаче имаш суха или комбинирана кожа, използвай по-лек хидратиращ праймер, който покрива сухите части на лицето, улеснява нанасянето на фон дьо тен и не му позволява да стане на люспи. Глицеринът, витамините Е и В са препоръчителни съставки в хидратиращите праймери.

Седем стъпки за правилно нанансяне на фон дьо тен

Части от лицето, на които задължително се нанася праймер

Обърни специално внимание на зоните, където гримът най-бързо пада или където имаш най-много пори. В случай на мазна кожа, най-важни са зоните около носа, под очите и челото.

Бонус съвет

Ако имаш мазна кожа, но не ти се намира праймер, нанесете пудра преди фон дьо тена. По този начин ще смекчиш блясъка и ще подготвиш кожата, а гримът ти ще трае по-дълго.

Стъпка 2: Избери подходящия нюанс коректор

За да прикриеш тъмните кръгове около очите, никога не използвай нюанс, идентичен на тена ти - най-добрият избор е коректорът да бъде с един нюанс по-светъл от тена ти. За прикриване на пъпки и други несъвършенства на кожата обаче, най-подходящи са коректорите с идентичен нюанс като този на кожата ти. Едва след като си нанесла добър коректор, можеш да продължиш с подходящия фон дьо тен без да се тревожиш за появата на петна по лицето си.

Стъпка 3: Нанасяне на фон дьо тен

Ако нанесяш фон дьо тена с пръсти, сложи малко на дланта си и взимай с върха на показалеца, вместо да го нанасяш директно от флакона. Два пъти с пръст нанеси от фон дьо тена на челото и бузите и веднъж върху носа и брадичката. Така тенът ти ще изглежда равномерно.

Стъпка 4: Изравни цвета на фон дьо тена на врата и лицето

Изравни прехода между врата и лицето с пръсти. Ако нанасяш фон дьо тена с бюти блендер, увери се, че е влажен, за да нанесеш оптималното количество, след което хубаво блендирай фон дьо тена.

Седем стъпки за правилно нанансяне на фон дьо тен

Стъпка 5: Не забравяй за зоната около ушите и линията на косата!

Вратът не е единствената част, която често се забравя, тъй като зоната около ушите и линията на косата често остават негримирани, при което останалата част от лицето изглежда сякаш носиш маска. Пухкавите четки са най-лесни за боравене, когато говорим за изравняване на тези части, но и бюти блендерът ще ти свърши работа.

Стъпка 6: Нанесла си прекалено много фон дьо тен! А сега какво?

Ако смяташ, че си прекалила с количеството, внимателно постави кърпичка или тампон на носа и под очите, за да отстраниш излишното. Това е особено важна стъпка преди да започнеш да нанасяш пудра, руж, сенки за очи или други продукти, тъй като излишният фон дьо тен може да доведе до разтапяне и размазване.

Стъпка 7: Бъди креативна

След като лицето е матово и несъвършенствата са отстранени, време е да се контурира. За тази стъпка можеш да използваш комплект за контуриране (бронзант, коректор и хайлайтър), като можеш да използваш както тъмни, така и светли коректори. Изпробвай всеки един от тези начини и избери най-подходящия за теб.

Сподели с нас в коментарите коя от тези стъпки прескачаш най-често.

Прочети повече за: Вдъхновяващи празнични визии за тази зима

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Infaillible Matte

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Affinitone Rose Beige

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris True Match

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Teint Idole Ultra Wear

  Поръчайте веднага
 • Nyx Professional Makeup Hemp Radiant Perfecting Primer

  Поръчайте веднага
 • YSL Touche Eclat Le Teint

  Поръчайте веднага
 • Urban Decay Stay Naked Weightless Liquid Foundation

Свързани теми: официален грим, контуриране на лице , фон дьо тен , пудра, контуриране , nude грим, зима, Urban Decay, NYX, Loreal Paris, Maybelline New York, праймер, Lancome

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Последвай тенденцията: Кой тъмен нюанс за червило ти стои най-добре?

Преди да посегнеш към червилата в по-тъмни нюанси, не забравяй, че много фактори влияят на избора на идеалния нюанс...