Седем стъпки за правилно нанансяне на фон дьо тен

Всяка жена копнее за усещането да е напълно доволна от това, което вижда, когато се погледне в огледалото. В тези ситуации гримът е от решаващо значение. Но освен прецизно нанесените очна линия и червило смятаме, че тайната на безупречния грим се крие в правилния избор на фон дьо тен и в нанасянето му. Точно това условие трябва да бъде изпълнено, за да можеш да продължиш с нанасянето на останалите гримове.

За да прикриеш успешно всички несъвършенства по кожата, като зачервяване и тъмни кръгове под очите, не е достатъчно само да нанесеш фон дьо тен. Трябва да имаш предвид следните стъпки:

Стъпка 1: Не пропускай праймера за лице

Праймерът е задължителна част от рутината , независимо дали имаш мазна, суха или комбинирана кожа. Праймерът или както още го наричат - основата за лице, ще придаде на избрания от теб фон дьо тен дълтрайност и ще го направи по-хубав. Той създава бариера между кожата и грима, запълва порите, белезите от акне и малките бръчки и прави повърхността на лицето гладка, а тена е възможно най-естествен.

Ползвай праймер, подходящ за твоя тип кожа

Ако имате мазна кожа, нанеси праймер, който перфектно ще матира кожата ти, ще премахне излишния блясък от лицето и ще му придаде матов финиш. Ако обаче кожата ти е суха или комбинирана, използвай по-лек хидратиращ праймер, който прикрива сухите части на лицето, улеснява нанасянето на фон дьо тен и придава на кожата здрав и свеж вид.

Части на лицето, върху които трябва да нанесеш праймер

Обърни специално внимание на частите на лицето, където гримът ти пада най-бързо или където имаш най-много пори. При мазна кожа най-важните точки са зоните около носа, под очите и челото.

Бонус съвет
Ако имаш мазна кожа и нямаш праймер под ръка, нанеси пудра преди фон дьо тена. Така ще смекчиш блясъка, ще подготвиш кожата, а гримът ще издържи по-дълго.

Стъпка 2: Избери правилния нюанс коректор преди пудрата

За да прикриеш тъмните кръгове под очите, не използвай нюанс, подобен на тена ти – най-добрият избор за нюанс са коректорите, по-светли от тена ти. За прикриване на пъпки и други несъвършенства на кожата е най-добре да избереш коректор, подобен на тена на кожата ти. Само след добър коректор можеш да нанесеш подходящата пудра, без да се притесняваш от появата на петна по лицето си.

Стъпка 3: Нанасяне на фон дьо тен

Ако нанесеш пудрата с пръсти, след това сложи малко фон дьо тен на ръката си и използвай върха на показалеца, за да го вземеш оттам, вместо да го нанасяш директно от флакона. Нанеси два пъти върху челото и бузите с пръст и веднъж върху носа и брадичката. По този начин тенът ще изглежда равномерно.

Стъпка 4: Изравни цвета на фон дьо тена на лицето и врата

Използвай пръстите си, за да изравниш прехода между шията и лицето. Ако нанасяш фон дьо тена с бюти блендер, увери се, че е влажен, за да нанесеш оптималното количество и да го блендираш добре.

Стъпка 5: Не забравяй за зоната около ушите и по линията на косата!

Зоната на шията не е единствената част, която често се забравя, тъй като частта около ушите и линията на косата често остават негримирани, така че останалата част от лицето изглежда сякаш носиш маска. По-пухкавата четка за грим е най-лесната за работа и изравняване на тези части, но можеш да избереш и бюти блендер.

Стъпка 6: Прекалила си с количеството? А какво сега?

Ако прецениш, че си прекалила, внимателно постави кърпичка или памучен тампон на носа и под очите си, за да премахнеш излишния фон дьо тен. Това е особено важна стъпка, преди да започнеш да нанасяш пудра, сенки за очи и други продукти, защото излишния фон дьо тен може да се разтопи или размаже.

Стъпка 7: Бъди креативна

След като лицето е матирано и несъвършенствата са премахнати, време е за контуриране. За тази стъпка можеш да използваш комплект за контуриране (бронзант, коректор и хайлайтер), като можеш да използваш както тъмни, така и светли нюанси коректора. Изпробвай всеки един от тези начини и избери най-подходящия за себе си.

След като овладееш тези стъпки, вече няма да се притесняваш, че фон дьо тена на лицето ти изглежда неестествено. Успешно ще прикриеш всички несъвършенства, тенът ти ще придобие необходимия блясък, а останалата част от грима ще изглежда много по-добре благодарение на правилно нанесения фон дьо тен.

Прочети още: Топ 10 продукта на Kiehl’s

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Infaillible Matte

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Affinitone Rose Beige

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris True Match

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Teint Idole Ultra Wear

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Bare with Me Primer

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup The Marshmellow Primer

  Поръчайте веднага

Свързани теми: контуриране на лице , фон дьо тен , пудра, контуриране , nude грим, зима, NYX, Loreal Paris, Maybelline New York, праймер, Lancome

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как трябва да изглежда гримът ти, ако имаш бретон

Промяната на прическата ти означава и промени в грим рутината ти, а бретонът прави голямо завръщане, така че е логично да трябва да адаптираш грима си...