Съблазнителни и големи очи за 5 минути

Съблазнителен, топъл, мистичен, пленителен...Това са думите с които можем да опишем един поглед. Той е пълен с изпепеляващ, хипнотичен огън и има способността да преобрази всяко лице. Поради  това, големите и изразителни очи са мечтата на всяка жена. За да направиш очите си такива, трябва само да следиш съветите по-долу.

 

1. НЕ на тъмните кръгове под очите

Дори и най-хубавата спирала няма да е достатъчна ако забравиш да скриеш тъмните кргове под очите. Те се дължат на стрес, умора или липса на сън, състаряват визията и най-важното – визуално намаляват очите. За скриването им, избери коректор в един нюанс по светъл от естествения цвят на кожата ти.

2. Молив за очи

Очертай горния клепач с черен, сив или кафяв молив за очи, който размажи с клечка за уши. Водната линия на окото очертай с бял молив, което мигновенно създава илюзията за по-големи и по-будни очи. Нанеси молива и въсв вътрешния ъгъл на горния клепач. Вместо белия молив можеш да използваш молив или очна линия в някой и друг светъл нюанс.

Sǎblaznitelni i golemi oci za 5 minuti

3. Палитра сенки

Заложи на два нюанса на един цвят сенки. Нанеси светлия нюанс по цялата дължина на клепача до самата ивица на веждите (слонова кост, бежов, светлосив, светлокафяв...), а тъмните нюанси приложи по сгъвката на клепача. Имай предвид че светлите сенки отварят окото. Разнеси добре сенките така че нюансите да преливат плавно. Независимо дали избираш изтънчен омбре или класически опушен грим, плавното преливане на цветовете е ключовата стъпка.

4. Спиралата прави магия

Спиралата е твоят съюзник в създаването на ефект на по-големи очи. Извий миглите с извивачка и приложи един или два пласта качествена спирала за обем. Нанасяне на твърде голямо количество туш натежава миглите и прави очите да изглеждат по-малки и затворени. Препоръчваме ти спиралите на Мейбълин и Лореал, особено онези с еластична четка. Еластичната четка достига дори и до най-късите и трудно достъпни косъмчета, като ги обгръща с наситени, черни пигменти. Ако си склонна към алергии, задължително използвай спирала за чувствителни очи.

 

5. Хайлайтерът като финален щрих

Като финален щрих използвай хайлайтър, който ще нанесеш във вътрешните ъгли на окото и под  костта на веждите. По този начин ще добавиш естествен блясък на погледа си и ще уголемиш визуално очите. Ако имаш кожа с розов оттенък, избери хайалйтър в топли, розови тонове, докато кожата с жълт, маслинов подтон изисква хайлайтър в златни нюанси. Правилно избраният нюанс ще накара очите да блеснат и ще придаде нотка луксоз към визията.   

Повече за: Грим трикове за свежо излъчване

За този външен вид препоръчваме

  • L'Orêal Paris Unlimited Mascara

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , спирала , сенки за очи , очна линия, очи, опушен грим, зима, есен , хайлайтър, коректор

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как да разпознаеш фон дьо тена, който задоволява нуждите на кожата ти?

Фон дьо тен, който се избира внимателно, а ето как да избереш този, който задоволява нуждите на кожата ти...