Руж или бронзант: това е въпросът!

Вечната дилема - руж или бронзант!? Въпреки че не се изключват взаимно, много от нас все още не са сигурни кога и как трябва да ги използват. Затова сега разрешаваме всички дилеми, защото лятото е перфектното време за игра и експериментиране с тези два продукта!

Каква е основната разлика между бронзанта и ружа?

Откакто е доказано вредното въздействие на UV лъчението върху здравето на кожата, много момичета включват SPF защитата на лицето в ежедневието си. Именно това причина бронзантът да се превърне в един от най-търсените продукти, когато става въпрос за грим - той е супер-съюзник за постигане на хубав, бронзов тен, който е по-труден да се постигне, когато имаме SPF на лицето си. Що се отнася до ружа - то възстановява естествения (румен) цвят на лицето и ти придава свеж и отпочинал вид, дори когато това не е така. Точно това е основната разлика между тези два продукта - бронзантът ще придаде на кожата ефекта на тен, докато ружът ще възстанови хубавия ѝ естествен цвят, изгубен поради безсъние или умора. С други думи казано, кога да избереш руж и кога бронзант зависи единствено от ефекта, който искаш да постигнеш.

Руж или бронзант: това е въпросът!Как (кога) се ползва руж?

Ружът се нанася на най-издадената точка на скулите по посока на линията на косата. Той по уникален начин подчертава женската красота и придава на грима доза нежност. Можем да кажем, че ружът козметичен продукт със своя собствена сенсуаленост. Идеален е за онези сутрини, когато нямаш време да нанесеш full cover фон дьо тенили цялостен грим.

Как (кога) се ползва бронзант?

Бронзът се прилага там, където слънцето първо „докосва“ лицето, а това са: челото, носът, скулите, брадичката... С негова помощ бързо и лесно ще се сдобиеш с дефиниция и естествен тен, а освен това е незаменим в моментите, когато искаш да придадеш доза сексапил и драматичност на външния си вид. Ето защо се препоръчва както за лежерните, дневни поводи (но в по -малка доза), така и за вечерни излизания.

Руж или бронзант: това е въпросът!

Какви видове има?

Руж във формата на топкчета, камък, прах или стик... Изборът е наистина голям! Ситуацията с бронзантите е сходна, така че как да изберем правилния? Просто е - според типа кожа!

Ако кожата ти е суха, избери продукти с блестящ финиш, за да осигуриш необходимата свежест на лицето си. От друга страна, мазната кожа копнее за матови формули, защото само с тях ще избегнеш нежелания блясък. Съветваме начинаещите да използват по-малко пигментирани формули, които лесно се надграждат, за да избегнат всички онези клопки, свързани с неестествени и прекалено силно контрасти по лицето. А как можеш да знаеш кои са тези формули? Нашият съвет е да изпробваш всички възможни варианти на тези продукти в най-близката дрогерия и така да намериш подходящата формула за твоята кожа и тен.

Руж или бронзант? Може и двете, при това заедно!

Руж или бронзант: това е въпросът!

Въпреки че повечето момичета избягват едновременното нанасяне на бронзант и руж, ако овладееш техниките добре, няма да имаш проблеми. Важно е само първо да нанесеш ружа директно върху скулите, а след това и малко бронзант под тях. Блендирай юансите с четка, така че да няма резки резки преходи и продължи да дефинираш контурите на вече споменатите места: чело, двете страни на носа, долната част на брадичката, челюстта и по линията на косата. Лицето ще се сдобие с един изцяло нов, загорял и здрав вид, всички важни черти на лицето ще бъдат подчертани, а несъвършенствата - скрити.

Два бонус съвета

Ако носиш деколте или откриващи раменете рокли, не забравяй да нанесеш бронзант и върху тези части на тялото, за да завършиш цялостната визия и да изглеждаш естествено. Независимо дали използваш руж, бронзант или и двата продукта едновременно, важно е да не прекаляваш! Да обобщим - бронзантът ти помага да изглеждаш сякаш имап естествен тен, а ружът служи възвръща естествения, руменен цвят на бузите.

Кой продукт предпочиташ ти? Бронзант или руж?

Прочети още: Доминирай лятото с най-красивите нюанси за лакове!

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Blush of Paradise

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Bronze to Paradise

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Blush Subtile

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup California Beamin' Face & Body Bronzer

  Поръчайте веднага

Свързани теми: контуриране на лице , руж , контуриране , тенденция, тенденция, дневен грим , естествен грим, лято, Lancome, бронзант, NYX, Loreal Paris

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Наистина ли този продукт е универсален? Тествахме Maybelline New York Instant Perfector 4 в 1!

Instant Perfector 4 в 1 може да ни спести много неприятности при гримиране...