Разбери каква форма на веждите ти отива най-много

Всеки професионален гримьор знае че веждите изискват също толкова внимание, като грима на устните или очите. Както вече писахме, те са рамката на лицето и поради това трябва да са съобразени с формата му, възрастта и прическата. Перфектно оформените вежди подчертават допълнително красотата на очите ти, но само ако селдиш естествената им форма, не да я променяш коренно.

Razberi kakva forma na veždite ti otiva naj-mnogo

Оформяне на вежди – основни правила

Началото на веждите трябва да започва от точка, намираща се в средата над съответната ноздра, докато извивката трябва да е точно над центъра на ириса на окото. За прецизно определяне можеш да използваш и шаблон за оформяне на вежди, с форма най-близка до естествената форма на веждите ти. Той помага за бързо и лесно оформяне на веждата като предпазва от прекалено изтъняване.

След разресване на косъмчетата, използвай подходящ гел за вежди. Той не само запазва формата на веждите но и цвета им. Двустранните четки са изключително подходящи, тъй като ти дават възможност за прецизно прилагане на продукта, както и разресване на косъмчетата.

Razberi kakva forma na veždite ti otiva naj mnogo

Според формата на лицето

Формата на веждите задължително трябва да е съобразена с формата на лицето, но същевремено не бива да променя коренно естествената форма на веждите.

Кръгло лице

Кръглото лице изисква форма на веждите, която придава издължена форма на лицето. Започни запълването на веждите от извивката, като преливаш плавно цвета към краищата.

Овално лице

Ако имаш овално лице, ти си голяма късмелийка, защото всеки вариант и форма на веждите ти стои добре. За теб няма правила, и всичко е въпрос на вкус. В повечето случаи достатъчно е само да отскубваш косъмчетата от долната страна на веждите от време на време.

Razberi kakva forma na veždite ti otiva naj mnogo

Квадратно лице

Целта е да смекчиш чертите на лицето, като подчертаеш веждите си. Веждите ти трябва да са леко обли, без изписване на силна дъга, защото това ще придаде твърде строго излъчване на лицето.

Продълговато лице

Целта е да удължиш веждите към слепоочията. Старай се да запазиш веждите си равни, без изписване на дъга или повдигане. Подчертай максимално краищата, като внимаваш да не прекалиш за да не се сдобиеш с тъжна физиономия.

Сърцевидно лице

То има специфична форма – широко чело и тясна брадичка. Силно подчертаните вежди придават допълнителен акцент към челото, което определено не е добра идея. Поддържай редовно естествената форма на веждите си без да прекеляваш с оцветяването и запълването. Запомни – за теб са подходящи тънките вежди.

Според формата на очите

Малките очи изискват леко извити, тънки вежди, докато към големите очи подхождат по-плътни вежди. Ако очите ти са леко раздалечени, използвай молив за да очертаеш областта в корена на носа, а ако имаш близко разположени очи, акцентирай върху краищата на веждите.

Razberi kakva forma na veždite ti otiva naj mnogo

Според прическата и цвета на косата

Обикновено, смяната на прическата изисква и смяна на формата на веждите.

Молив за вежди, спирала или сенки – това са продуктите които ти помагат в мисията за оформяне на веждите, но трябва да са в правилно избрания нюанс. Ако си брюнетка, заложи на продукт в един или два нюанса по-светъл от цвета на косата, докато блондинките трябва да избират продукт с един или два тона по-тъмен от цвета на косата.

Късите прически отиват със средно-плътни вежди, с лека извивка. Към дългите коси подхождат естествено плътни, добре поддържани вежди. Бретонът пък не отива на плътните вежди. Направи мека извивка, а веждите оцвети в цвят максимално близък до цвета на косата.

Според възрастта

Ако искаш да придадеш младежко излъчване на лицето си, акцентирай върху корена на веждите. Плътните вежди правят лицето да изглецда по-младо и свежо, доктао тънките вежди състарява визията. Точно затова, много жени в зряла възраст избират японско очертаване на веждите.

Повече за: Асиметрични вежди – правилно оформяне

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

    Поръчайте веднага
  • Giorgio Armani Eye & Brow Maestro

  • Giorgio Armani Eye & Brow Maestro Brush

Свързани теми: грижа, очи, вежди

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Продукти за почистване на лицето, в които ще се влюбиш

Сутрешното умиване на лицето с топла вода не е достатъчно, за да свалиш всичката мръсотия, да отпушиш запушените пори и отстраниш излишния себум от ко...