Разбери каква форма на веждите ти отива най-много

Всеки гримьор ще ти каже, че на веждите трябва да се обърне също толкова внимание, колкото на грима на очите или устните. Те са рамката на лицето и затова е необходимо да вземеш под внимание формата му, прическата, възрастта ... Идеалната форма на веждите още повече ще подчертае красотата на очите, само не се опитвай изцяло да промениш естествения им вид.

Оформяне на веждите: универсални правила

Важно е основата на веждите да започва от нивото на ноздрите, а върхът на извивката да е разположен точно над зеницата на окото. При оформянето на веждите от помощ ще ти бъде шаблонът за вежди, който е най-близък до естествената форма на веждите ти. С него ще отскубнеш само нежеланите косъмчета и лесно ще попълниш всички празнини.

След разресване ползвай гел за вежди. Той ще запази новата форма и новия цвят на веждите за няколко дни. Препоръчваме двата ни фаворита сред геловете за вежди - Tattoo Brow и Unbelieva Brow, които лесно ще откриеш. Двойните четки са най-удобни за подобни начинания, защото с тях можеш да нанесеш гела равномерно и прецизно, като в същото време сресваш косъмчетата.

 

Рисуване на веждите според формата на лицето

Видът на веждите в голяма степен зависи от формата на лицето, но не забравяй, че все пак трябва да вземеш под внимание и естествената им форма.

Кръгло лицe

В този случай е важно да се подчертаят контурите и затова веждите трябва да имат по-остър ъгъл, за да се стесни лицето визуално. Започни попълването на веждите от извивката и ги прави по-тъмни, напредвайки към краищата им. За целта са подходящи моливите за вежди с ултратънки върхове, като Brow Artist Skinny Definer и Brow Ultra Slim.

Продълговато лице

 

Разшири лицето си, като удължиш веждите към слепоочията. Не им прави извивка, защото правите вежди са идеални за този тип лице. Нека линията бъде дълга, но внимавай да не прекалиш, тъй като лицето ти ще придобие тъжно изражение.

Квадратно лице

Смекчи острите черти на лицето акто потъмняване и удебеляване на веждите, тъй като по този начин горната му част ще допълва масивната челюст. Желателно е веждите да са леко извити, без да се акцентира върху чупката, защото целения вместо по-мек вид, който е целта, лицето ти ще изглежда по-остро и грубо. Най-подходящ за тази цел е молив за вежди с влакна Brow Extensions, тъй като той моментално ще ги удебели.

Сърцевидно лице

Това е формата, която най-трудно се балансира, тъй като челото и очите са на преден план, за сметка на малката брадичка. Рисувайки веждите само допълнително ще подчертаеш горната част на главата, което не е добра идея. Редовното скубане без попълване ще бъде най-оптималното решение и не забравяй - по-добре тънки вежди, отколкото дебели. По тази причина е най-добре само да ги фиксираш със спирала за вежди като Bare With Me Brow Setter.

Овално лице

Ако ти си една от късметлийките, спадащи към тази група, нямаш никакви грижи. Можеш да си оформяш веждите както пожелаеш! Няма правила и всичко зависи от вкуса ти. В повечето случаи ще бъде достатъчно просто да отскубваш космъмчетата под долната линия на веждите.

Оформяне на веждите според формата и позицията на очите

На малките очи отиват тънки вежди с лека извивка, а на големите - по-дебели. Събери раздалечените очи, като продължиш веждите към основата на носа, събраните очи коригирай, като отскубнеш повечко от вътрешната страна и удължиш веждите от външната.

Оформяне на веждите според цвета на косата и прическата

Промяната на прическата често изисква и промяна на формата на веждите, което води до пълно цялостно преобразяване на лицето. Молив, спирала или помада за вежди, на което и да се спреш се постарай цветът на веждоте да бъде с един или два нюанса по-светъл от този на косата ти - ако си брюнетка, и един или два нюанса по-тъмен - ако си блондинка.

За късите прически са подходящи средно дебели вежди с лека извивка, а за дълга коса - естествени вежди, дори дебели, със старателно оскубени косми под долната линия. За разлика от дългата коса, бретонът не си отива с дебели вежди. Препоръчва се по-лека извивка, веждите да се поддържат постоянно подстригани и цветът им да е максимално близък до този на косата.

Бонус съвет: правилната форма на веждите може да подмлади

Ако искаш да изглеждаш подмладено, не се колебай да подчертаеш зоната в основата на веждите. По-дебелите вежди подмладяват, а тънките могат да добавят не само няколко години, но и няколко килограма отгоре. Именно поради постоянната нужда от оформяне, все повече жени на средна възраст избират японското рисуване на вежди.

Вече знаеш коя е най-подходящата за теб форма на веждите, нали?

Повече за: Сенки за очи от А до Я

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Unbelievabrow 103 Warm Blonde

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Brow Artist Skinny Definer

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Brow Ultra Slim Pencil

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Brow Extensions

  Поръчайте веднага
 • YSL Couture Brow

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Monsieur Big Brow

Свързани теми: грим , грижа, очи, вежди, зима, Lancome, Yves Saint Laurent, NYX, Loreal Paris, Maybelline New York

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Тези прически ще бележат пролетта

Спокойната атмосфера, която хубавото време носи ни вдъхновява да се обърнем към семплите, но шик прически...