Разбери как да правиш оригинални маски за Хелоуин

Нощта на ужаса е близо и навсякъде се говори за това кой ще има най-страшната, женствената или оригиналната маска за Хелоуин, а ти нямаш никакви оригинални идеаи!? Не се тревожи, ние ще ти помогнем. С помощта на съветите ни със сигурност ще успееш да постигнеш някоя от тези две маски за Хелоуин по съвсем различен начин от другите.

Нежна и приказна сърна

С тази маска ще се харесаш на всички, благодарение на нежността и приказния си вид, а всичко, което ти е необходимо за създаването ѝ е: тъмен и светъл нюанс коректор, кафяви сенки за очи, черна, бяла и кафява гелообразна очна линия, спирала и нюд червило за устни.

Разбери как да правиш оригинални маски за Хелоуин

Стъпка 1 – Коректор

Въпреки че си свикнала да ползваш коректора за прекриване на малки несъвършенства, този път ще ползваш светъл и тъмен нюанс коректор за контуриране на челюстта си, така че чертите на лицето ти да наподобят муцуна на сърна. Предлагаме ти като коректор да ползваш някой с добра способност за покриване, който безпроблемно да може да замени и най-силния фон дьо тен.

С помощта на коректор Maybelline New York Instant Anti Age Eraser лесно ще прецениш кои зони на лицето трябва да бъдат по-светли и кои по-тъмни, като всичко, което е нужно, е да следваш инструкциите от картинката и хубаво да блендираш с бюти блендер.

Разбери как да правиш оригинални маски за Хелоуин

Стъпка 2 – Кафява гелообразна очна линия и сенки за очи

С помощта на кафява гелообразна очна линия направи черта точно над сгъвката на клепача, която да следва формата на окото, с леко извити навън краища, след което с другия нюанс на кафявите сенки допълнително подчертай около самата очна линия и под окото, на долния клепач.

За да имаш най-голям успех при нанасянето на тънката линия около очите, ние ти предлагаме да ползваш гелообразна очна линия, каквато е Maybelline New York Tattoo Liner-a*. Освен че има невероятна гелообразна формула, той е и водоустойчив и траен до цели 36 часа, така че с него маската ти ще си остане на мястото през цялата нощ.

Стъпка 3 – черно-бяла очна линия

Бялата очна линия ще направи така, че очите ти да  изглеждат като на сърна. С нейна помощ прекрий горния клепач, както е показано на картинката, а вътрешната част от долната линия на клепача запълни с бяла очна линия, но в края леко го извий навън.

Сега трябва само да повториш чертата на бялата очна линия с черната, както е показано на картинката и видът на сърна е почти готов. Накрая трябва визуално да уголемиш очите си и да ги направиш по-изразени. Не забравяй около ноздрите си да нарисуваш издадена муцунка на сърна, ползвайки черна очна линия.

Разбери как да правиш оригинални маски за Хелоуин

Стъпка 4 – Нека устните ти се сливат с останалия тен

Остана още само да украсиш устните си с цветове, подобни на горните, ползвайки нюд червило и с очна линия да нарисуваш бели кръгове по лицето и врата, за да завършиш визията си.

Кръвожадна лъвица

За най-смелите, като Адриана Лима, които искат маската им да внушава сила, предлагаме хубаво да изтренират нанасяне на очна линия и създаване на графически елементи. Ако вече си достатъчно сръчна в това, ще ти трябват черна и бяла очна линия, тъмен и светъл нюанс коректор и нюд червило.

Разбери как да правиш оригинални маски за Хелоуин

Стъпка 1 – направи лъвската челюст

Първата стъпка на Адриана при създаването на тази маска, представляваше контуриране на специфичната ѝ ъгловата  челюст, така че да приеме обла форма, точно като лъв. Най-лесният начин за контуриране на челюстта е с помощта на  коректор, и то такъв с гъбичка за лесно нанасяне, като Maybelline New York Instant Anti Age Eraser.

Комбинирайки светлия нюанс на коректора, който е нанесла на челото, носа и под очите си, с тъмния, нанесен на онези зони от лицето, които е искала да подчертае допълнително, включително зоната между очите, на нея успешно ѝ се получава лъвска челюст.

Стъпка 2 – Черна гелообразна очна линия нанеси на целите клепачи

Сега е времето да покажеш уменията си с очната линия. Първо нанеси очна линия, която се плъзга и се нанася изключително лесно, като Maybelline New York Tattoo Liner*. Нанеси я върху целите клепачи, след което извий края и началото ѝ, така че да изглежда като на картинката.

Разбери как да правиш оригинални маски за Хелоуин

Стъпка 3 – Изразен поглед

Очертай долната част на окото, точно под черната очна линия, използвайки бяла, както да подчертаеш погледа си още повече, така и за да заприличат очите ти на лъвски. Също така ти препоръчваме да ползваш очна линия с кремообразна текстура, за да ти бъде по-лесно при нанасянето на линията, очертаваща долната част на лъвското око.

Стъпка 4 – Очертани нюд устни

Ако си се справила успешно с тези трикове с черната и бялата очна линия, то сега е нужно устните да не бъдат по-изразени от очите, а само да им нанесеш нюд матиращо червило. Предпочитаното от Адриана е Superstay Matte Ink в нюанс Seductress, така че можеш да го пробваш при създаването на тази маска.

Разбери как да правиш оригинални маски за Хелоуин

Стъпка 5 – Последни щрихи с черната очна линия

Нарисувай лъвската муцуна с черната очна линия, като очертаеш носа си точно над устните и накрая очертаеш и устните и вече си готова да бъдеш най-опасният звяр тази вечер.

Коя маска ти харесва повече? Пиши ни в коментарите!

 *дълготрайност до 36 ч: *Анкета, 100 жени

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Light

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Buff

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Tattoo Liner Bold Brown

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Tattoo Liner Deep Onyx

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Eyeliner Lasting Drama Light White

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Loyalist

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Seductress

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , сенки за очи , очна линия, очи, руж , коректор, Maybelline New York

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Защо стик червилото е такъв хит тази есен

В лицето на това стик червило ще имаш всичко, което някога си искала от червило и молив за устни...