Прошепнати женски тайни – трикове за спиралата, които се предават от поколение на поколение

Наши читателки споделиха с нас интересен опита с грима. Малките женски тайни се предават от сестра на сестра и от майка на дъщеря - не струват пари, а са много ценни.

Гледай и се учи!

“Когато си още в първите години на гимназията всяко излизане през уикенда си е истински празник. Разбира се, в тази възраст трудно се намира мярката – или ружът е прекалено силен, или очната линия крива, моливът за устни е напълно неподходящ, a ръката ти трепери, докато си слагаш спирала“ – Анастасия си припомня мъките от ученическите си години. Ето защо съветът на по-голямата й сестра дошъл тъкмо навреме:

“Движи четчицата леко наляво и надясно, докато я изтегляш нагоре. А ако миглите се слепят, ги раздели с върха на четчицата, само че преди това я почисти в ръба на спиралата. И като поизсъхнат малко миглите, мини втори път, но само по върховете им - това допълнително ще ги удължи.”

И я виж! Тя дори не е знаела, че има толкова дълги мигли!

Добрата спирала е ценна като злато

В тийнейджърските години всеки грим, който имаш, е истинско малко съкровище. Лелята на Елена – жена която определено умее да се грижи за себе си, веднъж й донесла за подарък нова спирала за мигли и то точно любимата й. Намигнала й и казала: “... ценна е като злато”. И действително се оказало така. Преди това никога миглите й не са били така гъсти и дълги. Добрата спирала е ценна като злато, но не по-малко ценен е и добрият съвет от опитна дама.

Намокри четчицата!

Веднъж, докато пиели кафе през почивката, Бояна се оплакала, че й свършва спиралата за очи, а до заплата имало още поне няколко дни. Тогава колежката й я посъветвала: “Намокри четчицата и я потопи обратно. Така ще се разреди и ще употребяваш спиралата поне още няколко пъти“. Но го прошушнала, сякаш споделя най-голямата тайна на Вселената.

“Скъпа, изглеждаш като зомби”

Това, че е задължително да си свалиш грима преди лягане, Лиляна е научила от майка си. Тя винаги я е заплашвала с невидимото ускорено стареене и други подобни нежелани ефекти по лицето. Въпреки това, за окончателното решение на Лиляна никога да не си ляга с туш или спирала на очите, повлиял един мъж. Да, именно нейния любим, който на сутринта, след дълъг луд купон и несвален грим, я погледнал някак странно и казал: “Скъпа, изглеждаш като зомби”. Зачервени подути очи и черни кръгове около тях – много съблазнително, няма що. Достатъчна причина, за да си свалиш грима преди лягане.

Photo : Istock

За този външен вид препоръчваме

  • The Falsies Push Up Drama Maybelline New York

  • Suprstar by L'Oreal Paris

  • Lash Sensational Maybelline New York

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , спирала , очи

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Водоустойчиви гримове: ръководство за лятото

Проблемът с разтопения грим се решава много преди той да се покаже. Просто е – водоустойчивите гримове са единственото решение...