Премахване на водоустойчив грим

 

Водоустойчивата спирала е много по-устойчива и издържлива и това я прави предпочитана от много жени. Тя е изключително удобна, не се разтича и не се отбелязва под очите. Използването и е особено препоръчително в случаи когато се налага гримът да издържи цял ден и да ви дава увереност.

Горещина, изпотяване, влага – това са факторите които допринасят за нежеланото разтичане на грима. И тъкмо затова е изключително важно да сменим ежедневната си грим рутина и продуктите които използваме с настъпване на лятото. Особено ако ви предстои специално събитие както например да бъдеш шаферка на сватба на открито. Едва ли има жена която би искала гримът да и изиграе лоша шега в този момент.   

На страха очите са големи

Няма никакво съмнение че, водоустойчивата спирала ще се задържи върху миглите през целия ден, независимо от метеорологичните условия.

Но какво се случва когато дойде време да я премахнем? Премахването на водоустойчива спирала от миглите е доста трудна задача, и поради това много момичета предпочитат да не я използват. Всяка от нас почти веднъж се е срещнала с предизвикателството наречено „отстраняване на водоустойчива спирала“, и много добре знаем че е адски трудно да се справим добре.  Често се случва нещата да тръгнат в съвсем различна от желаната посока – хем кожата под очите почернява от спиралата хем увреждаме миглите, което води до ускорено и цялосто оредяване.

Как? Много лесно?


Самото название на продукта подсказва че не може да бъде премахнат с вода. Имате нужда от специално предназначено за това средство, като двуфазна емулсия, притежаваща две фази – водна и маслена.

Самият процес на сваляне на спиралата е доста лесен и удобен. Напоете памучен тампон с дегримиращия продукт, сложете го върху горния клепач и миглите, изчакайте активните съставки да подесйтват и след това внимателно избършете клепача и миглите.

По същия начин може да премахвате и останалия водоустойчив грим от лицето. Накрая, задължително измийте лицето с хладка вода, избършете с мека кърпа и нанесете подходящ нощен крем.

Бонус съвети

- Фините косъмчета на миглите лесно могат да се увредят и затова е важно не само вниматлено да отстранявате но и внимателно да нанасяте спиралата.

- Преди прилагане на спирала, нанесете малко количество праймър върху миглите, което ще улесни премахването и

- Водосутойчивата спирала не е предназначена за ежедневна употреба. Оставете този продукт само за специални поводи

- Преди нанасяне на водоустойчив грим върху лицето, задължително нанесете хидратиращ крем, който не съдржа масла. По този ще оставите кожата да диша.

Повече за: 5-те продукта, които не трябва да спрем да използваме

Свързани теми: спирала , очи, лято

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Tissue маски: Начин за хидратиране на кожата на лицето, който просто трябва да пробваш

Хидратацията на лицето е необходима през цялата година, а кремовете за лице вече не са единственият продукт ...