Правилната последователност при нанасяне на грим

Подготовка на кожата

Гримирането започва с нанасянето на овлажняващ крем, нанансящ се върху добре почистено и тонизирано лице. Оставете кожата да попие, след което се нанася основа. Основата изравнява тена и подготвя кожата за нанасяне на грим.

Фон дьо тен

След като приключите с подготовка на кожата, започвате с гримирането. Когато тествате цвета на фон дьо тена, нанесете малко количество върху челюстите си, не върху китката. Цветът на ръцете често е различен от този на кожата. При нанасянето на фон дьо тен, старайте се нежно да прелеете продукта по лицето и врата за да избегнете неприятната разлика.


Коректор

Коректорът се нанася след прилагането на фон дьо тен, тъй като и той прикрива малките несъвършенства по кожата. Нанасяйте го като изполвате специална четка или апликатор с гъбичка. Никога не нанасяйте коректора с пръсти, защото така рискувате да изтъркате фон дьо тена.

Компактна пудра

Нанасянето на компактна пудра е важна стъпка в гримирането. Пудрата фиксира грима и матира кожата. Нанася се с помощта на късче памук, като започнете от челото, носа, брадичката и бузите а след това върху линията между челюстите и врата. Излишното количество пудра се премахва с помощта на специална четка. Дебелият слой пудра върху лицето изглежда доста нелепо.

Руж


Независимо от това какъв вид руж използвате, важно е да намерите правилното място за нанасянето му. Ружът се нананся в зависимост от формата на лицето и скулите. Никога не нанасяйте руж върху областта на носа или очите, нито под ноздрите. За правилно нанасяне на този продукт, застанете пред огледалото и изтеглете с пръсти една линия от очната ябълка до скулите и от там, с нежни движения нанесете ружа нагоре към линията на косата.

Повече за: Грешките при нанасяне на коректор

За този външен вид препоръчваме

  • L'Oreal Paris Infallible Blush Paint Palette 02 Amber

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Master Camo Color Correcting Kit 2 - Medium

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Fit Me

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , руж , фон дьо тен , пудра, коректор

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Несесер за пътуване: Необходимите за път грим продукти

Без значение дали ще се спреш на специален комплект за пътуване или на отделни продукти, в този случай козметиката трябва да бъде сведена на само най-...