Праймер - козметичен продукт, заслужаващ внимание

Всички знаем, че за перфектен грим трябва да овладееш определени умения за гримиране, както и да знаеш някои трикове, които улесняват целия процес. В допълнение към това обаче е много важно да добре да познаваш козметичните продукти и предназначението им. Може би не толкова популярен за дневен грим, но със сигурност продукт, отговорен за сияещата кожа и напълно равномерния тен. Става дума за праймера! Все пак преди да закупиш този продукт, запознай се с няколко основни правила за употребата му и се увери, че той с право заслужава да бъде сред продуктите, които използваш всеки ден.

Prajmer - kozmetičen produkt, zaslužavašt vnimanie

Крем преди праймера - в никакъв случай!

Въпреки че сигурно си запозната с правилото, че преди нанасянето на фон дьо тен, лицето задължително трябва да се хидратира с подходящ крем, това не е така, в случай че решиш да използваш праймер. Едновременното прилагане на тези два продукта ще доведе до неравномерна текстура и неестествен вид на кожата. Праймерът идеално ще замени хидратиращия крем и напълно ще подготви кожата на лицето за по-нататъшното гримиране.

За прикриване на несъвършенства

Праймерът в голяма степен решава проблема с неравномерния тен, зачервяването на кожата и всички други несъвършенства, което ще ти спести много време и няма да се налага да купуваш други продукти за прикриване на несъвършенства, като коректори в различни нюанси. Именно поради тези предимства професионалните гримьори с голямо удоволствие го използват.

Отстранява порите

Праймерът се смята за истински елиминатор на порите, поради което е един от любимите козметични продукти в света на знаменитостите. Тъй като видимо покрива порите и прави кожата идеално гладка, много известни дами често го нанасят върху лицето си преди да излязат пред камерите, така че кожата им да изглежда безупречно.

Прави грима дълготраен

Освен че ще подготви кожата ти за гримиране, праймерът ще накара грима да се задържи на лицето ти много по-дълго. Освен това ще забележиш, че дори след няколко часа не се налага да го оправяш. Ето защо, ако имаш важно събитие, този продукт е must have за несесера ти.

Правилно нанасяне

Важно е да запомниш правилото, че праймерът се нанася върху напълно чиста кожа на лицето. Затова преди нанасяне почисти добре кожата с мицеларна вода. Изстискай количество с размера на грахово зърно на дланта си и нанеси равномерно върху цялото лице. Постарай се да покриеш цялата повърхност, включително устните и клепачите. След като кожата попие продукта, продължи с гримирането.

Предпазва кожата от вредните фактори

Праймерът е силен защитник на кожата от всякакви външни фактори. Независимо дали става дума за много високи или изключително ниски температури, този продукт ще осигури на лицето ти цялата необходима грижа. Специалистите твърдят, че придобиването на навика да нанасяш праймер преди всяко гримиране ще ти спести не само много време, но и усилия, когато става въпрос за грижа за кожата.

Идеален за “Грим без грим” визия

Ако си почитател на естествената визия и не искаш да „измъчваш“ кожата си с нанасяне на тежки фон дьо тени, праймерът е чудесен избор за теб. Нанасяйки този продукт върху чисто лице, лесно ще постигнеш естествен вид, равномерен тен, скрити несъвършенства и най-важното - ще изглеждаш свежо и отпочинало.

Праймер вместо хайлайтер

Праймерът отразява светлината, което кара кожата да изглежда сияйна и свежа след нанасянето му. Ето защо този продукт може да се използва както за подчертаване на определени части от лицето, така и за придаване на допълнителен блясък и свежест на лицето. Ето защо нанасянето на хайлайтер заедно праймер е напълно излишно.

Аксесоари за нанасяне

Експертите в гримирането твърдят, че този продукт се нанася най-добре с върха на пръстите или гъбичка за нанасяне на фон дьо тен. Въпреки това, за да покриеш по-малки зони, като клепачите или устните, е по-практично да използваш малка четка като тази за нанасяне на коректор.

След като откриеш всички предимства на праймера за лице, сигурни сме, че вече няма да можеш да си представиш грима си без него.

Прочети още: Маслинени нокти: Тенденцията, завладяла Pinterest

За този външен вид препоръчваме

 • NYX Professional Makeup The Marshmellow Primer

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Glitter Primer

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Angel Veil Skin Perfecting Primer

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Pigment Primer

  Поръчайте веднага
 • Armani Fluid Master Primer

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Prep And Matte Primer

  Поръчайте веднага
 • Armani UV Master Primer

  Поръчайте веднага
 • YSL Top Secrets Instant Matte Pore Refiner - Primer

Свързани теми: грим , Lancome, Yves Saint Laurent, праймър, основа за грим, NYX

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Готова ли си за trendy пролетен грим в сини нюанси?

Забрави за скучните цветове, защото тази пролет акцентът е върху сините нюанси, а ето как да се гримираш, като следвате тенденциите за сезона...