Повдигане на клепачите с грим: стъпка по стъпка

Въпреки че има много типове очи, падналите клепачи по-скоро спадат към  характеристика на очите, отколкото към формата им. Най-често това се приписва на напредване на възрастта, тъй като с годините тонусът на мускулите и кожата спада, и падналите клепачи се срещат и при млади хора. Ако погледът ти често изглежда тъжен или уморен, не се отчайвай – гримовете идват на помощ!

Повдигане на клепачите с грим: стъпка по стъпка

Първото и главно правило е да се научиш как да превърнеш недостатъка си в предимство, с цел визуално да повдигнеш клепачите. Представяме ти триковете, които ще ти помогнат за това.

Нищо без праймер

Първото, в което трябва да инвестираш без дори и секунда колебаене, е качествен праймер. Хората с паднали клепачи добре знаят, че гримът няма дълго да се задържи на лицето, ако не го подсигурим с правилния продукт. За да избегнеш размазването на гримове и вида на тъжен клоун (да не казваме Жокера), не започвай гримирането без праймер!

Нанасяне на сенки

Нанеси светлия нюанс сенки от линията на миглите нагоре до сгъвката на клепача, тъмния нюанс точно над сгъвката и към веждите. По този начин цветът ще се види и като отвориш очи, по-точно няма да остане скрит под кожата на падналите клепачи. Внимателно блендирай преходите между нюансите, за да не бъдат резки.

Повдигане на клепачите с грим: стъпка по стъпка

Още един добър съвет е да нанасяш гримовете с отворени очи, тъй като в твоя случай може да е непосилно да откриеш природната сгъвка, ако очите са затворени, а имаш паднали клепачи.

Матово или блестящо?

Ако искаш да прикриеш костите под веждите, придържай се към матовите сенки. Нюансите с блясък отразяват светлината и правят тази зона на лицето още по-голяма и изразена. За да отклониш вниманието от падналите клепачи, използвай блестящ нюанс само в центъра (подвижната част) на клепача или по вътрешните ъгълчета, тъй като така ще създадеш ефект на „отваряне“ на очите.

Котешкият грим със сигурност е най-голямото предизвикателство, ако имаш паднали клепачи, така че освен ако животът ти не зависи от него е най-добре да го избягваш на километър. От друга страна, сребристият котешки грим е повече от добре дошъл, а също и онзи с медните нюанси.

Повдигане на клепачите с грим: стъпка по стъпка

Трик с носна кърпа

Ако нямаш опит в нанасянето на сенки, но пък страдаш от паднали клепачи, този трик ще ти помогне много. Вземи носна кърпа и я притисни към лицето си от върха на ноздрата до външното ръбче на веждата, за да направиш супер равна линия. Нанеси сенки от средата на окото до носната кърпа, под избран от теб ъгъл, но така че цветът да се забелязва повече, когато отвориш очи. Това ще създаде илюзията, че очите са повдигнати и будни. В този случай можеш да нанесеш и малко сенки непосредствено под долния клепач.

Отличен пример, че по-малко е повече

Когато имаш паднали клепачи, няма нужда да трупаш пластове сенки с различни цветове. Вместо това с праймер подсигури, че сенките ще останат на мястото си през целия ден, нанеси няколко слоя неутрални сенки в някой подчертаващ тена ти нюанс и пропусни светлите, „откачените“ и ярките цветове.

А какво да правим с очната линия?

Въпреки че традиционно не се препоръчва при случаите на паднали клепачи, има трикове, благодарение на които няма да се наложи изцяло да се откажеш от този продукт.

Ако вече я ползваш, гледай текстурата ѝ да бъде течна, а линията, която описваш да бъде възможно най-тънка, и разположена непосредствено до линията на миглите. За да постигнеш котешки вид, важно е да не извиваш линията на горе, защото клепачът буквално ще я притисне и размаже. Вместо това просто продължи линията към слепоочието, като внимаваш тя да не навлиза в естествената гънка на клепача.

Общо правило за очната линия е да се придържаш само към горния клепач. Ако нанесеш и по линията на долните мигли, само ще привлечеш още повече внимание на това, което всъщност искаш да скриеш. Избягвай дебелите и тежки линии, и никога не прави водна линия.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup BG (@nyxcosmetics_bg) on

Фокус на миглите

Запомни, уредът за извиване на мигли и спиралата са най-добрите ти приятели. Нанеси няколко щедри слоя спирала за удължаване на вече увити мигли. Когато имаш паднали клепачи, миглите най-вероятно винаги са в контакт с костта над клепача, поради което спиралата постоянно се пренася на кожата, смесва се със сенките и създава хаос по лицето. За да не се случва това, ползвай само водоустойчива спирала. Дългите и на първо място извити мигли перфектно повдигат клепачите.

Оформяне на веждите

И чрез веждите можеш да се бориш срещу тъжната и уморена визия. Те винаги трябва да бъдат поддържани и оформени така, че да отварят погледа. Вътрешната част (към носа) трябва да е по-дебела и постепенно да се стеснява, като в края трябва да бъдат най-тънки.

Повдигане на клепачите с грим: стъпка по стъпка

Хайлайтер – светлината в края на тунела

Един от онези продукти, които могат да ти променят живота! Нищо не ти осигурява мигновен фейслифтинг, както изсветляването на онези зони на лицето, които остават в сянка. Мъничко хайлайтер в ъгълчетата на очите, непосредствено под и над веждите, е печелившата комбинация!

Прочети повече за: Как да се гримираш ако имаш много светъл тен

За този външен вид препоръчваме

 • NYX Professional Makeup Glitter Primer

  Поръчайте веднага
 • Karl Lagerfeld x L'Oréal Paris Eyeshadow Palette

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Matte Signature Eyeliner Burgundy

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Falsies Lash Lift

  Поръчайте веднага
 • Maybeline New York Tattoo Brow Pomade 04 Ash Brown

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Master Chrome

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Palette Ultimate Multifinish

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , спирала , сенки за очи , очна линия, хайлайтър, NYX, Loreal Paris, Maybelline New York

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как се подчертават очите, когато носим предпазна маска: видео туториали

Харесва ли или не, носенето на предпазна маска се превърна в част от ежедневието ни. Това обаче не значи, че не трябва да използваме тази новост по на...