Повдигане на клепачите с грим: стъпка по стъпка

Най-често се свързват с напредване на  възрастта, тъй като с годините тонусът на мускулите и кожата намалява, но и младите хора могат да имат увиснали клепачи. Освен това много известни дами, както по-възрастни, така и млади, имат тази форма на очите. Например световно известните актриси Кейт Уинслет и Блейк Лайвли или симпатичната Камила Кабело.

Въпреки че спуснатите клепачи се считат за синоним на тъжен поглед, не е задължително да е така, стига да имаме грим! Ето как и ти можеш да изглеждаш по-млада и да повдигнеш клепачите си с негова помощ.

Нищо без праймер

Първото нещо, в което трябва без колебание да инвестираш, е качествен праймер за очи. Хората със спуснати клепачи много добре знаят, че гримът няма да остане дълго на окото, ако не го подсигурим с адекватен продукт. Тоест за да избегнеш размазването на грима по клепачите, първото и основно правило е – не започвай гримирането без праймер!

Нанасяне на сенки за очи

Нанеси по-светъл нюанс от линията на миглите нагоре до гънката на клепачите, а по-тъмен нюанс непосредствено над мястото, където е гънката, и към веждите. Така цветът ще се вижда дори когато отвориш очи, по-точно няма да остане скрит под гънката, характерна за спуснатите клепачи. Внимателно блендирай преходите на тези нюанси нюанси, за да слеят добре и да придадеш дълбочина на външния си вид.

Друг добър съвет е да нанасяш грима с отворени очи, защото намирането на естествената гънка може да се окаже невъзможна мисия, ако очите ти са затворени, а имаш естествено спуснати клепачи.

Трикът със салфетка

Ако си начинаещ в нанасянето на сенки за очи, и имаш проблем със спуснатите клепачи, този трик ще ти бъде от голяма полза. Вземи една салфетка и я допри от горната част на ноздрата до външния ръб на веждата, за да начертаеш супер права линия на клепача. Нанеси сенките от средата на окото до салфетката, под ъгъл, който сама избереш, но така, че цветът да се вижда, когато отвориш очи. Това ще създаде илюзията, че очите са повдигнати и будни. Можеш да нанесеш и малко сенки непосредствено под долния клепач.

Матови или седефени сенки?

Ако искаш костите под веждите да се виждат по-малко, придържай се към матовите сенки. Всеки седефен нюанс ще отразява светлината и ще накара тази част от лицето да изглежда още по-голяма и доминираща, отколкото е в действителност. За да отклониш вниманието от спуснатите клепачи, използвай седефени сенки само в центъра (подвижната част) на клепача или във вътрешните ъгли, защото така ще създадеш илюзия за „отворено“ око.

Котешкото око определено е най-голямото предизвикателство, когато имаш спуснати клепачи, така че е най-добре да избягваш тази грим визия. От друга страна, опушеният грим е повече от желан, и то в медни нюанси.

По-малко е повече

Когато имаш спуснати клепачи, няма нужда да натрупваш слоеве сенки с различни цветове. Вместо това използвай праймер, за да осигуриш постоянството на сенките през целия ден, нанеси няколко слоя неутрални сенки в нюанс, който подчертава цвета на тена ти, и пропусни светлите, „лудите“ и ярките цветове.

А очна линия?

Въпреки че по принцип не се препоръчва за спуснати клепачи, има трикове, благодарение на които няма да се наложи напълно да се откажеш от този продукт.

Ако вече го използвате, гледай текстурата му да е течна, а линията, която нанасяваш да е възможно най-тънка и поставена по самите мигли. За да постигнеш котешки вид е важно линията да не се извива нагоре, защото клепачът буквално ще се сгъне и размаже. Вместо това просто удължи линията към слепоочието, като внимаваш да не пресечеш естествената гънка на клепача.

Повдигане на клепачите с грим: стъпка по стъпка

Общото правило за очната линия е да се придържаш само към горния клепач. Ако нанесеш и долната линия, ще постигнеш ефекта на „рамкиране“ и така ще привлечеш още повече внимание към това, което първоначално си искали да скриеш. Избягвай дебелите, тежки линии и никога не нанасяй водна линия.

Фокус на миглите

Запомни, че машата и спирала са най-добрите ти приятели. Нанеси няколко обилни слоя спирала, за да удължиш предварително извитите мигли. Когато имаш спуснати клепачи, миглите най-вероятно винаги докосват костта над клепача и затова цветът постоянно се пренася върху кожата, смесва се със сенките и създава общ хаос на лицето. За да предотвратиш това, използвай водоустойчива спирала. Дългите и преди всичко извити мигли перфектно повдигат  клепачите.

Оформяне на веждите

Срещу тъжния и уморен външен вид можеш да се бориш и чрез веждите. Те винаги трябва да са спретнати и оформени така, че да отварят погледа. Вътрешната част (до носа) е по-дебела и постепенно се стеснява към средата, а веждите са най-тънки в крайната външна точка.

Един от онези продукти, които могат да променят живота ти! Нищо не осигурява мигновен face lifting, както “осветяването” на онези части на лицето, които са в сянка. Щипка хайлайтър в ъглите на очите, точно под и над веждите са печеливша комбинация!

Прочети още: Part 2: Всичко, което трябва да знаеш за процедурите lash lift и brow lamination

За този външен вид препоръчваме

 • NYX Professional Makeup Pigment Primer

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris True Match 1.5 N

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Custom Drops Highlighter Golden Glow

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Lash Sensational Mascara

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Fill & Fluff Eyebrow Pencil

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Tattoo Liner Smokey Gel

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Palette Ultimate Multifinish

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , спирала , сенки за очи , очна линия, хайлайтър, NYX, Loreal Paris, Maybelline New York

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Фон дьо тен, който заличава линията между теб и тена ти!

И след над повече от 15 години, L'Oréal Paris True Match е незаменим козметичен продукт за много жени. Разкриваме защо жените от цял свчт се влюбиха и...