Потъмняване: Задържи тена и след ваканцията

Ако и ти,  както и повечето момичета,  ти смяташ, че бронзовият тен е атрактивен и предизвикателен, особено когато носиш къси рокли или панталони, тогава вярваме, че ходейки на солариум правиш всичко възможно не само да хванеш тен още преди лятото, но и да го задържиш и след ваканцията

Знаеш ли, че има много по-бърз, лесен и здравословен начин да постигнеш и запазиш тази атрактивна визия? Правилните продукт за потъмняване са всичко, от което се нуждаеш.

Потъмняване: Задържи тена и след ваканцията

Припичане в солариум

На първо място трябва да изчистим една заблуда – припичането в солариум не е същото като това на слънце. Този вид припичане се случва в изцяло изкуствена среда, а лампите представляват спектър от балансирани ултравиолетови лъчи, което прави солариумът неподходящ за ежедневна употреба.

Често ти се случва да ти се зачерви кожата няколко часа след посещение в солариума? Ако това е така, тогава със сигурност трябва да му обърнеш внимание. С тази реакция организмът те предупреждава, че кожата ти е била изложена на прекомерно количество UV лъчи.

Освен че процедурите в солариум се различават от припичането на слънце, излагайки кожата си на лампите не само засилваш процесите на стареене на кожата, но и увеличаваш риска от рак на кожата и други кожни заболявания.

Солариумът е особено неподходящ за хората с изразено светла кожа, която на слънце не потъмнява, а почервенява, както и за бременните жени и за приемащите антибиотици.

Потъмняване: Задържи тена и след ваканцията

Средства за потъмняване

По-бърз, лесен и здравословен начин за хващане на хубав, бронзов теб е с помощта на продукти за потъмняване. Те нямат негативен ефект върху кожата ти, така че тя ще си остане млада и здрава, но от друга страна осигуряват онзи симпатичен летен загар.

Продуктите за потъмняване най-често съдържат UV защита, витамин Е, DHA омега 3 мастни киселини и съответния нюанс за дадения тип кожа. На пазара се предлагат продукти за потъмняване само на лицето и такива за лице и тяло. 

За да постигнеш равномерен, хубав и бронзов тен с помощта на продукт за потъмняване не е достатъчно само да го намажеш по кожата, сякаш е обикновен крем, а трябва да следваш тези няколко стъпки (правила) за употреба на този тип продукти:

1. Пилинг

Пилингът на кожата ще отстрани нечистотиите по кожата и мъртвите клетки, които се събират в горните слоеве на кожата, което ще я направи гладка и в готовност на потъмняване. Колкото по-готова е кожата, толкова по-добър ще бъде резултатът. Избери нежни и отпускащи пилинги. Няма нужда от агресивни пилинг процедури.

Потъмняване: Задържи тена и след ваканцията

2. Хидратираната кожа по-добре усвоява продукта за потъмняване

Хидратацията на кожата е важна както за здравето ѝ, така и за по-доброто усвояване на продукта за потъмняване.Предлагаме ти преди нанасянето на продукта за потъмняване първо добре да хидратираш кожат си с крем или лосион за тяло. Благодарение на крема за хидратация, кожата ще бъде по-мека, гладка и по-добре ще усвои продукта за потъмняване. Обърни специално внимание на хидратацията на лактите, колената, петите и китките, тъй като те са най-сухите части на тялото.

3. Кога се нанасят продуктите за потъмняване

Най-добре е това да се направи точно преди лягане. Така ще подсигуриш равномерност и дълготрайност на тена.

4. Избери крем за потъмняване в правилния за теб тон

Ако объркаш тона на крема, всичката подготовка е безсмислена. По тази причина е необходимо да избереш правилния нюанс и тип на крема. Ако досега не си ползвала такъв тип продукт, ние ти предлагаме все пак да избереш по-слабо наситен цвят. По този начин ще ти бъде по-лесно да нанесеш и втриеш нужното количество, а когато натрупаш опит можеш да преминеш и на по-тъмни нюанси.

3. Избери крем за потъмняване в правилния за теб тон Ако объркаш тона на крема, всичката подготовка е безсмислена. По тази причина е необходимо да избереш правилния нюанс и тип на крема. Ако досега не си ползвала такъв тип продукт, ние ти предлагаме все пак да избереш по-слабо наситен цвят. По този начин ще ти бъде по-лесно да нанесеш и втриеш нужното количество, а когато натрупаш опит можеш да преминеш и на по-тъмни нюанси.

Как се нанасят продуктите за потъмняване

За да не ти се налага да сваляш оранжев цвят от ръцете си, предлагаме ти да ползваш ръкавици. За да го нанесеш възможно най-равномерно по тялото трябва да бъдеш търпелива. Започни от краката и го нанасяш с равномерни кръгообразни движения, за да не ти останат линии.

Същите правила важат и за лицето, но тук трябва да се внимава и за линията на косата, веждите, зад ушите и на деколтето, за да избегнеш видими разлика в тена.

Как да поддържаш тена

Къпи се с хладка вода, за да се задържи по-дълго тенът, и не забравяй за хидратиращите кремове. И тук те имат важна роля. Колкото по-хидратирана е кожата ти след прилагането на продукта за потъмняване, толкова повече ще намалиш процесите лющене, тоест умиране на горния слой на кожата, което от своя страна ще позволи на тена да се задържи по-дълги на тялото ти.

Препоръка изпробвай Vichy Idéal Soleil хидратантно мляко за потъмняване

След като вече знаеш по-лесен начин за да се сдобиеш с дълготраен бронзов тен, предлагаме ти да изпробваш Vichy Idéal Soleil хидратантно мляко за потъмняване, което освен природна грижа за кожата ти осигурява и осемчасова хидратация.

3. Избери крем за потъмняване в правилния за теб тон Ако объркаш тона на крема, всичката подготовка е безсмислена. По тази причина е необходимо да избереш правилния нюанс и тип на крема. Ако досега не си ползвала такъв тип продукт, ние ти предлагаме все пак да избереш по-слабо наситен цвят. По този начин ще ти бъде по-лесно да нанесеш и втриеш нужното количество, а когато натрупаш опит можеш да преминеш и на по-тъмни нюанси.

Какво мислиш ти за продуктите за потъмяване? Пиши ни в коментарите!

Прочети повече за: Топ 6 леки фон дьо тени за лятото

За този външен вид препоръчваме

  • Vichy Idéal Soleil

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, Vichy, грижа за кожата, Грижа за лицето

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Крем за зоната около очите: кой да изберем и кога?

Тъй като кожата около очите е по-тънка и чувствителна от тази на останалата част на лицето, не е изненадващо, че забелязваме първите признаци на старе...