Японско рисуване на вежди? Не! Микрофедърингът е новата тенденция

В продължение на много години, жените са обсебени от мисълта за перфектни вежди. Веждите играят важна роля във визията ни, и от тяхната форма се оформя нашата физиономия. Тенденциите при оформяне на веждите непрекъснато се сменят, и ние, често неволно ги следваме – от силно оскубани, вежди „рибени опашки“, вежди „еднорог“, вежди „ореол“ до дебели, плътни вежди.

Ако и ти се срещаш с проблема на силно оскубани вежди, вероятно се питаш как да ги направиш по-плътни и по-красиви. Микроблйедингът е сигурно един от начините които ти хрумват.

Идва новата тенденция

Тази техника е полуперманентен грим, основаващ се на прецизното рисуване на косми, което накрая създава ефект на естествен вид на веждите. Разликата от микроблейдинга е само в острието с което се нанася пигмента. Косъмчетата изглеждат изключително тънки и остават в изходно положение, което ги прави естествено изглеждащи. Но, ако хвърлим поглед върху социалните мрежи и снимките на известните модели, виждаме че на хоризонта се задава нова тенденция, която ще завладее и нарича се микрофедъринг.

Нежни като пера

Всяка една техника за оформяне се опитва да се доближи до перфектната форма на веждите. Но перфектната форма не винаги изглежда естествено. За разлика от осталаналите, feather техниката носи изцяло естествен вид на веждите. До сега се срещахме със запълване на веждите, придаващо им плътност и изящен вид. Този път, микрофедерингът запълва само онези участъци в които липсват косъмчета.

Японско рисуване на вежди? Не! Микрофедърингът е новата тенденция

Тъй като целта на този метод не е придаване на гъстота, няма нужда от шаблони. Козметикът е този който преценява върху кой участък трябва да рисува. Нито една част от веждите не бива да е твърде подчертана и акцентирана, защото целта е веждите е да изглеждат възможно най-естествени. След третиране, веждите изглеждат натурално и никой няма да забележи че имаш полуперманентен грим, тъй като нюансът е изцяло съобразен с естествения цвят на веждите.

За ефект „грим без грим“

Макар че представлява полуперманентен грим, микрофедърингът осигурява естествен вид на веждите и до известна степен е един от начините за създаваен на „ грим без грим“ ефекта. За да можеш да се възползваш от предимствата на този метод, би било добре веждите ти да не са прекалено редки и тънки. В случай че косъметата са тънки и редки, по-добре е да се довериш на някой и друг метод за оформяне на вежди.

Независимо от това кой начин на оформяне ще избереш, грижата за здравето задължително трябва да е на първо място. Посещавай само специализирани козметични салони, с надеждни и изпитани хора на които можеш да се довериш. Хигиената в салона задължително трябва да е безупречна. Имай предвид че грижата продължава и след процедурата, и затова винаги имай подръка подходящ слунцезащитен крем, с висок фактор на защита от УВ лъчи. По този начин ще осигуриш по-дълготраен ефект на процедурата и ще предотвратиш избледняванато на цвета на веждите.

Обмисли добре

Както вече казахме, тенденциите при веждите се сменят с голяма скорост и трудно ни е да следим всичко, което се появява. Японската техника за рисуване на вежди ти осигурява перфекнти вежди в продължение на две до три години. Но когато тенденциите налагат нещо по-различно, леко и естествено, трябва да обмислиш добре преди да вземеш решение за някой от методите.

Пробвай да се справиш сама

Естественият вид определено е на почит. Затова, предлагаме ти да пробваш да се справиш сама, без намеса на козметици и различни методи, а само с помощта на продукти които ще намериш в магазините.

Всичко от което имаш нужда е търпение, молив и сенки за вежди. Не бързай да грабнеш пинсетата, по-добре избери качествен гребен за вежди. Поставяй молива в минимални количества като следиш посоката на разтежа на косъма. Използвай сенките за да запълниш празните участъци между косъмчетата. Накрая, фиксирай космите с подходящ гел за вежди. Така веждите ти ще изглеждат красиви и максимално естествени а ти ще спестиш някой и друг лев. Това е достатъчна причина да вложиш малко време и усилия, нали?

Повече за: За или против: цепнати вежди, тенденция, която се завръща

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Unbelievabrow 103 Warm Blonde

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Brow Artist Skinny Definer

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Brow Setter

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Tattoo Brow Pomade 03 Medium Brown

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Brow Extension Medium Brown

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Monsieur Big Brow

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Fill And Fluff

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , сенки за очи , тенденция, вежди, лице, NYX, Loreal Paris, Loreal Paris, Lancome

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Последвай тенденцията: Кой тъмен нюанс за червило ти стои най-добре?

Преди да посегнеш към червилата в по-тъмни нюанси, не забравяй, че много фактори влияят на избора на идеалния нюанс...