Японска техника за рисуване на вежди – плюсове и минуси

Бас ловим че поне веднъж ви се е случило да прекалите със скубането на косъмчетата и да изтъните веждите си повече, отколкото е нужно. И тогава, грешките са трудно поправими. През последните години козметиците и гримьорите разработиха различни методи за справяне с тази деликатна ситуация – от татуиране на веждите до перманентен грим. За съжаление, нито една от техниките не успя да се справи изцяло с ужаса на скубането. Тогава на грим-сцената се появи японската техника за изрисуване на вежди!

Какви бяха веждите ви преди?

Изобщо спомняте ли си каква беше формата им преди да се захванете със скубане и оформяне? Вероятно отговорът е НЕ. Това не би било толкова учудващо, ако веждите не бяха едно от най-силните оръжия в невербалната комуникация. Те имат възможността драстично да променят визията ни, да направят очите да изглеждат по-будни, дори и визуално да издължат лицето. Дълго време на мода бяха  изключително тънките вежди, и пинсетата бе задължителен аксесоар на всички красавици. В днешни дни пък, всички жадуваме плътни и дебели вежди.

Всичко, което трябва да знаете за тази техника

Красивите вежди са неразделна част от красивата визия на всяка жена. Техниката, за която говорим е форма на полу-перманентен грим. За разлика от татуировката, при която веждите цялостно се запълват с цвят, японската техника представя рисуване на косми във веждите. Процедурата е почти безболезнена, защото пигментите не се поставят дълбоко в кожата. Трайността на процедурата се определя не само от качеството на материла с който се работи но и от типа кожа и начин на поддържане.

Петте плюса

1. Дори при напълно липсващи вежди, методът става напълно приложим

2. Подходящ е за всички с алергии към някои други продукти за грим

3. Пестите време за нанасяне на грим, особено сутрин. 

4. Потъмнява веждите и ги прави красиво изглеждащи, което ви помага да изглеждате добре по всяко време

5. Веждите не се „изтриват“, можете да се отпуснете на плажа, да се къпете в басейна и да изглеждате перфектно

Петте минуса

1. Често веждите не съвпадат с пропорциите на лицето. Това изцяло променя физиономията.

2. Възможно е да се появяват пъпки и отоци след процедурата. Те обаче отминават до няколко часа

3. Веждите изискват подходяща грижа и след процедурата. Възможно е да се наложи да направите ретуш след един месец

4. Понякога веждите могат да изглеждат неестествено тъмни, което придава груб вид на лицето

5. Процедурата е сравнително скъпа
 


Oосвен тази процедура, напоследък е много нашумяла и микроблейдинг техниката. разликата е в това че по време на процедурата на микроблйединга се използва тънка, специална писалка за изготвяне на индивидуални ярихи един по един. Крайният резултат е наистина естествен вид на веждите.

Японската техника за рисуване на веждите ви осигурява красиви и плътни вежди през следващите две-три години. Всичко може да се провали ако след процедурата не сте доволни от крайния резултат. Процедурата за отстраняване на веждите може да бъде болезнена и дълготрайна. Затова, ако не сте сигурни че процедурата ще бъде проведена от специалист, който има опит в работа с тази техника за гримиране, просто се придържайте към традиционните методи за офомряне на веждите. Пинсета, молив, гребен и гел за вежди са аксесоарите които все още не остават в миналото, и винаги можеш да им се довериш за да се сдобиеш с красиви вежди.

Повече за: Вежди за начинаещи

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

    Поръчайте веднага

Свързани теми: очи, вежди

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Цвета на очите определя твоята makeup визия

Всеки цвят на очите има своите особености, а за да ги подчертаеш максимално и да бъде погледът ти пленителен и предизвикателен...