Плътните вежди!

Напоследък всички инвестираме в продукти за вежди. Понякога искаме да ги оформим, да ги провокираме да растат по-бързо и да бъдат по-гъсти, да ги запълним, да ги удължим, да ги направим по-плътни. Макиаж индустрията пък усети колко важно е за модерните красавици да имат красиви и плътни вежди и им „подари“ безброй продукти – гел за вежди, спирала за вежди, сенки за вежди, моливи, пудри и още и още. Понякога обаче прекаляването с всевъзможни продукти може да се окаже много лоша идея, защото дори да искаме плътни вежди, най-важното е те да изглеждат натурално и красиво, а не като ваденки на лицето ни. От разговорите ни с любимите ни гримьори разбрахме няколко важни неща, които да ти помогнат да постигнеш красиви вежди в желаната от теб форма, но без да се окаже, че си прекалила с очертаването и запълването.

За натурален вид на веждите


За такъв ефект избирай по-светли продукти за вежди. Например, набави си молив, пудра или сенки за вежди, а може и за очи, които са в леко по-светъл тон от естествения тон на косъмчетата по веждите ти. С четчица среши веждите във вътрешния край нагоре, а останалите по посока растежа на косъма. Ако имаш непокорни косъмчетата сложи малко спирала за вежди без цвят. Тя ще подейства на веждите ти, както лакът за коса на прическата ти.

За малко по-подчертани вежди


Отново подхождай много нежно, защото ситуацията започва да става много деликатна. Първо леко контурирай веждите си като минеш със светъл коректор над и под тях, а след това ги запълни като не забравяй, че е добре началото им да бъде по-светло от крайчетата по-тъмни, за да изглеждат естествено. Ако пък се подготвяш за късно вечерно излизане ти препоръчваме да се насочиш към молив за вежди.

За да не грешиш


Ако след като си гримирала веждите забелязваш, че те са два пъти по-обемни от твоите естествени вежди, и поне половин идея по-дълги и по-тъмни… то е ясно – сгрешила си много! За да избегнеш това като за начало запомни да не запълваш изцяло веждите си с молив. Него използвай за задаване на контура на веждите, а не за запълване, там трябва да се насочиш към сенки за вежди. Ваксата за вежди също не е добра идея, защото е с много тежка формула и ти предлагаме да я използваш само в крайчетата на веждите за по-добра дефиниция. Ако пък си прекалила можеш да пооправиш ситуацията като изтриеш малко от макиажа благодарение на коректора, който да прикрие тежките линии на продуктите, които си използвала.

Повече за: Очертаването на веждите - кога да спрем?

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline Brow Precise

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Brow Drama Pomade

  • Maybelline New York Brow Precise Fiber Fill

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , вежди

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Съблазнителен грим: Lancôme x Chiara Ferragni

Ако някога ти се е приисквало и твоят стил на гримиране да излъчва съблазън, вдъхновение и забавление, докато вършиш днешните си задачи, то тогава има...