Петте най-големи врагове на кожата

През целия ни живот се борим с кожата...

Всички ние се надявам че, с излизането от пубертета няма вече борба с кожата, но... Много честа е появата на акне и след този период.  Докато ние купувам всички възможни слънцезащитни кремове и кремове с Витамин Д,  в действителността грижа за кожата е много по-сложен процес от онзи който всекидневно ни показват в рекламите.

Това са петте най-големи врагове на кожата:

Млякото

 

Въпреки че последиците от  млякото  не са чак толкова големи,  според някои учени те могат да допринесат за проблеми с кожата.  Хора които са консумирали обезмаслено мляко имат най-сериозни проблеми с акне. Все пак, калция е много важан за здравето на кожата, затова консумирайте повече други продукти богати на калций.

Кафето

 

Ако вече сте успяли да намалите млякото и захарта, опитайте се да намалите и кафето? Дори да предпочитате кафе без добавки, трябва да знаете че кафето допринася за появата на акне, като нарушава хормоналното равновесие и повишава хормоните на стреса. За щастие, винаги може да замените кафето с чай.

Белият хляб, тестените изделия, сладкишите...

 

Белият хляб, тестените изделия, сладкишите, даже и царевичният сироп, съдържат голямо количество нишесте.  Избягвайте тези продукти, ако искате да имате здрава кожа и стройна фигура!

Алкохолът

Алкохолът е естествен диуретик, което означава, че колкото повече пиете, толкова повече се дехидратирате. Дехидратацията е най-големия враг на кожата, и е причина за появата на бръчки и червени петна по лицето.

Захарта

 

Най-накрая - захарта. Рафинираната захар е вече добре известна като главна причина за появата на акне, бръчки и други недостатъци по кожата.  Захарта е сред най-честите фактори за предизвикване на хронични възпаления. Но винаги има по-здравословна алтернатива. Избирайте нерафинирана захар, която вече може да намерите във всеки магазин за здравословни храни. Разбира се, не забравяйте още един продукт - медът.

Повече за: Победи зимата!

Свързани теми: грижа

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как да заздравиш и подмладиш кожата около очите

Няма значение на колко години си, никога не е твърде рано или твърде късно да дадеш на кожата около очите си любовта, която заслужава, а най-добрият н...