Перманентен грим на устни – за и против

Макар че, според някои перманентния грим е въпрос на суета, но всъщност той е един от начините да коригирам недостатъците и да ги направим по-незабележими. С негова помощ ледите устни без особен контур получават желания пигмент и форма, а тънките устни се превръщат в сочни и обемни. Все пак, преди да се подложиш на такова нещо, би било добре да разбереш всички подробности за процедурата за да се запознаеш с нейните плюсове и минуси.

Permanenten grim na ustni – za i protiv

Перманентен грим на устни – преди и след

Въпреки че повечето жени приемат гримирането за необходимост, за някои това е дълъг и изтоьителен процес. Именно поради тази причина, на перманентия грим най-често залагат момичетата които предпочитат лекия грим и естествената визия. Микропигментацията е процес при който в зоната на епидермиса (в този случай епидермиса на устните) се поставя оцветаващ пигмент. Гладката кожа приема по-дбре пигментите и затова е важно да се направи пилинг преди процедурата, който да премахне мъртвите клетки от повърхността и.

С молив за устни се очертава контура, след което се поставя пигмента. Само след съгласие на клиента с формата и цвета се преминава към процедурата. Процедурата се извършва с помощта на много финни игли, които въвеждат пигмента в горния слой на епидермиса. В зависимост от метода, възрастта на кожата, метаболизма и цвета който се използва, пигмените се задържат в продължение на 3 до 5 години. Макар че процедурата е безболезнена, често по време на работа се използва локален анестетик. Участъка около устните може да бъде леко подут с усещане за дискомфорт в продължение на 2 до 5 дни, но това е съвсем нормално.

Permanenten grim na ustni – za i protiv

Всичко, което трябва да знаеш

Съществуват различни видове техники – от контуриране, през преливане на цветове до реконструкция, и всичко е въпрос на лични предпочитания. Голям брой жени залага на преливане, тъй като заличава неправилностите, не оставя следи и осигурява естествен ефект.

За максимално естествен фект, правят се корекции два пъти през около 14 дни. Корекциите отнемат около 120 минути, докато самата процедура трае два часа. Съществуват два вида пигменти които се използват – органични и неорганични. Органичните пигменти осигуряват по-наситени и ярки цветове, но избледняват по-бързо, докато неорганичните осигуряват по-дълготраен ефект.

Грижа и предпазни мерки

През първите десет дни след процедурата грижата играе ключова роля. Според козметиците, препоръчително е върху третирания участък да се нанася подходящ крем, който предотвратява появата на инфекции и възпаления и същевременно възстановява кожата.  

До седмица след процедурата би било добре да избягваш излагане на слънчеви лъчи, агресивни козметични продукти както и посещения на басейн и сауна. Използването на слънцезащитни кремове е задължително.

Permanenten grim na ustni – za i protiv

Ако страдаш от някое хронично заболяване, задължително се консултирай с лекар преди да се подложиш на процедурата. Ако си склонна към получаване на херпеси, имай предвид че процедурата на нанасяне на перманентен грим може да провокира появата им.

Пигментът, който се поставя в кожата представлява вид имплант и поради това е изключително важно да е дерматологично тестван.

Перманентен грим на устни – цена

Имай предвид че, високата цена не се свързва непременно с високо качество, и тя не бива да е определящ фактор при избора на салон. Важно е процедурата да се провежда в салон с нужните сертификати и условия за безопасност и да се извършва от класифициран специалист. Също така мястото което избереш трябва да поддържа и дезинфекцира устройствата и инструментите, да използва ръкавици за еднократна употреба, а капките боя да се поставят директно в инструмента.

Permanenten grim na ustni – za i protiv

Три пъти премери, един път режи – опит и мнения

Съществува риск от инфекция, както поради неподходящи условия за работа в салона, така и поради неподходяща грижа след процедурата

Широката цветова гама която се предлага затруднява избора но преди да вземеш решение трябва да помислиш добре кой от цветовете ще краси устните ти през следващите две години. Все пак тенденциите се променят светкавично, а перманентния грим може да стане сериозно препятствие.

Ако смяташ че рискът не си струва – играй на сигурно! Набави си някое от любимите ти червила – матовп, течно, bullet или перлено и бъди готова да посрещнеш пролетта с усмивка.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Прочети повече за: Гланц за устни – голямото завръщане през 2019!

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York x Puma SuperStay Matte Ink Lipstick Unstoppable

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Isabel Marant Smile Saint Germain Road

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Suede Matte Lipstick - Electroshock

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York x Puma SuperStay Matte Ink Lipstick Fearless

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Color Riche Shine High on Craze

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Powder Puff Lippie Crushing Hard

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York x Puma SuperStay Matte Ink Lipstick Epic

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Color Riche Shine Trending

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , червило, руж , гланц за устни , устни, тенденция, зима, тенденции за зима, NYX, Maybelline x Puma

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Нов критерий за избор на идеалното матово червило: зодията!

Ти си това, което носиш в себе си, а сега имаш възможност да избереш нюанса на матово червило, създаден специално за теб, според зодията си...