Перфектни вежди - как?

 


Всички говорят за веждите, как да ги оформим, нарисуваме, запълним... как да са перфектни. Любимата ни макиаж майсторка Емили Оливър ни издава триковете, които ще променят веждите ти и ще ги направят идеални!

Вертикално наклонени вежди

За вертикално наклонени вежди, ала Грейс Кели, Емили препоръчва да се съсредоточим върху създаването на красив и изваян тънък край. Постигането му е възможно чрез внимателно скубане на веждите в тази зона. Старай се да ги скубеш само отдолу, не и отгоре. След като си направила веждите си симетрични вземи любимия си молив или вакса за вежди и ъглова четчица и започни обрисуването им от края към средата (най-високата точка). За финал нанеси сенки за вежди, за да създадеш естествен завършек и желаната пътност.

Овална форма
 


Момичетата, чиято форма на веждите е по скоро овална, като тази на Джиджи Хадид, например, трябва да внимават да не създават излишни ъгли, докато рисуват веждите си. Точно напротив, „опашката“ на този тип вежди трябва да е закръглена, а не права и остра, за да придаде мекота на лицето. Започни нанасянето на молива от частта на веждите в близост до носа. Добре наострен, с него очертай формата, която искаш да следват веждите ти. Запълни с вакса, тя добре ще прибере косъмчетата, особено тези, които са разположени до извивката, където често има непокорни щръквания.

Прави вежди


Късметлийките, които имат гъсти и прави вежди не са много, но дори и те, колкото и да им завиждаме, имат нужда от насоки по отношение на привеждането на веждите в добър вид. Подчертай ги от средата към края само в долния край на веждата. Това ще даде дефиниция и ще направи погледа ти много горещ. Понеже често тези вежди, ако са много силно подчертани, могат да изглеждат твърде изкуствено – посегни към сенките, за по-естествен завършек.

Вежди с ъгловата арка

Ъгловите вежди, или иначе казано – веждите, които имат много ясно изразен ъгъл в най-високата си част, трябва да се гримират внимателно. Започни с нанасянето на гел за вежди, който да застопори косъмчетата. Остави гела за 30 секунди, за да... стегне. Започни обрисуването на веждите, но се старай да се придържаш към основната им линия. Не наблягай силно на началото на веждите, за да не създадеш усещане за тежест и претрупаност на продукт върху лицето ти.

Повече за: Наръчник за красиви вежди

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Brow Satin Duo Liner

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Brow Precise Fiber Fill Soft Brown

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Brow Drama Pomade dark blond

Свързани теми: грим , вежди

2/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Грим за паднали клепачи

Правилните съвети правят гримирането на паднали клепачи значително по-лесно...