Part 1: Всичко, което трябва да знаеш за процедурите Lash lift и brow lamination

Ако често чуваш истории и преживявания на момичета, подложили се на най-новите неинвазивни процедури за вежди, устни, коса и мигли, тогава знаеш колко е трудно да прецениш дали въпросните процедури са за теб, какви са рисковете и колко дълго траят. Има много слухове lash lift и brow lamination, а ние разкриваме всичко за тези методи!

Lash Lift: за и против

Какво е lash lift?

Lash lift, извесетн още като повдигане на миглите, е процедура по химическо повдигане и увиване на миглите, която в момента е популярна. Тази процедура се избира предимно от момичета с изключително светли и къси естествени мигли, които желаят да ги подчертаят малко повече, както и от родени с естествено спуснати мигли момичета. В съчетание с тази процедура често се извършва боядисване на миглите за още по-силно изтъкване.

Самата процедура в козметичните салони обикновено отнема около час и половина и е напълно безболезнена. Тя все пак не е най-приятната, тъй като очите трябва да бъдат затворени през цялото време. Процедурата се извършва с помощта на малка маша, около която миглите се навиват, и която се залепва за горния клепач и се избира в зависимост от естествената дължина на миглите и ефекта, който искаш да постигнеш, тоест дали искаш по-малко увити мигли (по -голяма маша) или по-навити мигли (по-малка маша). След това миглите се намазват няколко пъти с химически препарати за повдигане на миглите. 24 часа след процедурата не трябва да мокриш миглите си и да ходиш на солариум и сауна.

Lash Lift: за и против

След процедурата миглите остават повдигнати и извити от шест до осем седмици, в зависимост от скоростта на растеж на миглите ти. Докато ефектът е видим, препоръчва се да се избягват средствата за премахване на грим и лицето да се мие само с вода.

Мерки за безопасност преди процедурата

Според козметиците, въпреки че са базирани на химически вещества, препаратите за lash lift са безопасни. Ние обаче препоръчваме да имаш едно наум за риска от химическите вещества, когато когато ги използваш.

Различните салони не използват едни и същи химикали при прилагането на този метод, така че за съжаление са възможни различни алергични реакции, като зачервяване, подуване и мехури по кожата. Ако все пак искаш да поемеш риска с химическите вещества, повери миглите си на някой, специализирал се в процедурите в близост до чувствителната кожа на очите и който има предишен опит в надграждането на мигли и техниката за русиване и оформяне на веждите mikroblade. За пълна безопасност, ако не си сигурна дали си алергична към някои препарати, не е лоша идея да поискаш тест върху кожата на ръката си, за да предотвратиш потенциална алергична реакция.

Lash Lift: за и против

Да обобщим: представяме ти списъй ЗА и ПРОТИВ процедурата lash lift.

Lash lift – ЗА

- Бърза и в общи линии безболезнена процедура.

- Подходяща за хората с много светли и спуснати мигли.

- Ефектът може да трае от 6 до 8 седмици.

Lash Lift: за и против

Lash lift – ПРОТИВ

- Процедурата е доста неприятна, защото очите трябва да бъдат затворени през цялото време, а може да предизвика парене на очите, ако имаш много чувствителна кожа в тази зона.

- Ползват се най-вече химически съставки, което носи определен риск от алергични реакции.

- Ефектът от процедурата не пълен без боядисване на миглите.

- Два дни след процедурата не трябва да мокриш миглите и да ходиш на солариум.

- Салоните не ползват едни и същи вещества и не са еднакво вещи в процедурата, затова трябва да си предпазлива и внимателно да проучиш нивото на професионалност на козметика.

Lash lift вкъщи – по-лесен и сигурен начин

Винаги може да бъде по-лесно и по-безопасно, а и по-евтино. В този случай просто трябва да задобрееш в извиването на миглите вкъщи. За тази процедура не ти трябват нито химикали, нито лепило върху чувствителните клепачи, нито изкуствени мигли, които изглеждат неестествено. Можеш сама да го направиш с помощта само на маша за мигли, подходяща спирала и малко упражнения.

Part 1: Всичко, което трябва да знаеш за процедурите Lash lift и brow lamination

В края на краищата няма такива мигли, които добрата маша за мигли, качествената спирала и умелата ръка да не са успели да извият, удължат и повдигнат, докато тази тенденция не стана популярна, нали?

Прочети още: Kiehl's пуска революцинния и иновативен серум Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Lash Sensational Mascara

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Lash Paradise

  Поръчайте веднага
 • YSL Volume Effect Faux Cils Mascara

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Lash Sensational Sky High Mascara

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Air Volume Mega Mascara

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Monsieur Big Mascara

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Worth The Hype Black Mascara

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Falsies Lash Lift Mascara

  Поръчайте веднага

Свързани теми: спирала , очи, тенденция, мода , лято, мигла

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Вдъхновяващи празнични визии за тази зима

Ако не си позволяваш да се отпуснеш по отношение на външния си вид, празниците са точното време да развихриш въображението си и да постигнеш правилния...