Отговаряме на най-често задаваните въпроси относно грима

Представяш ли си колко страхотно щеше да бъде ако всяка от нас си имаше по една вълшебна лампа, която крие всички отговори на въпросите ни относно грима. Когато я потъркаш, излиза духа и ти разяснява всички уловки които съществуват. Но уви! Докато някой не патентова идеята ни, ние решихме да влезем в ролята на твоя грим гуру! Представяме ти някои от най-често задаваните въпроси за грима, на които на драго сърце ще отговорим.

Въпрос: Кога да изхвърлим старата спирала?

Отговор: Старата спирала е подходяща среда за развитие на бактерии и препоръчително е да я сменяш на всеки три месеца, те три месеца от отварянето на спиралата. Очите са изключително деликатна част от тялото и задължително трябва да бъдат защитени от всички сериозни заболявания и инфекции.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Въпрос: Как да предотвратим размазването на спиралата?

Отговор: Дори и на тези, които са доста сръчни със спиралата, им се случва тя да се размазва под очите, няколко часа след като са я нанесли. И тогава като цяло време за поправка няма. Търкането с дегримьор проваля всеки опит и нещата стават още по-зле. Решението е просто – изпозлвай водоустойчива спирала.

Въпрос: Мога ли да спася счупен руж?

Отговор: Всички знаем, че качествената козметика излиза скъпо, и затова ние няма да позволим да изхвърлиш любимия сир руж на боклука, поради своята невнимателност. Изсипи малко колчество физиологичен разтвр вътре, разбъркай добре ружа с ножче и накрая заглади добре. Ружът ти отново е готов за употреба.

Otgovarjame na naj-često zadavanite vǎprosi otnosno grima

Въпрос: Какво да правим, когато останем без дегримиращ продукт?

Отговор: Справяй се със ситуацията! Вземи памучен тампон, напоен с маслинено или с бебешко олио. Това ще премахне грима ти за миг. Използвай този трик само в извънредни ситуации и не го превръщай в ежедневен навик.

Въпрос: Как да направим устните си по-обемни?

Отговор: С малка четка нанеси червило извън контура на устните и размажи с пръсти. Това ще направи устните ти визуално по-сочни и по-обемни. Препоръчваме ти да използваш червила в светли нюанси, с хидратираща формула, или гланц за устни. Избягвай тъмните червила тъй като те правят устните да изглеждат още по-тънки. Нанесен в купидоновата дъга, хайлайтерът мигновено придава обем на устните.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Въпрос: Как да носим молив за устни без червило?

Отговор: Важно е устните ти да бъдат ексфолирани и хидратирани добре, и ще можеш да се радваш и на тази визия.

Въпрос: Купих си фон дьо тен в грешен нюанс. Какво да правя?

Отговор: Ако не можеш да определиш точно кой нюанс ти подхожда най-добре, съветваме ти винаги подръка да имаш два различни продукта – за лятото и за зимата. Имай предвид че, кожата променя цвета си със смяната на сезоните и затова е добре да имаш подръка два цвята. Можеш да смесваш двата нюанса за постигане на най-подходящ цвят. Това особено е препоръчително по време на междинните сезони.

Otgovarjame na naj-često zadavanite vǎprosi otnosno grima

Въпрос: Трябва ли да съхранявам гримовете си в хладилника?

Отговор: Въпреки че доста популярна сред жените, тази теория не е подкрепена от доказателства. Повечето козметични продукти са формулирани така, че да се съхраняват на стайна температура. Есктремната топлина или студ определено води до преждевременно разваляне на грима, но няма преки доказателства че е по-добре да съхраняваш продуктите в хладилника.

Въпрос: В каква последователност се нанасят очната линия, спиралата и сенките

Отговор: Първо нанеси любимите си сенки и разнеси добре. След това очертай клепача с очна линия и накрая нанеси любимата си спирала върху миглите.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Въпрос: Коректор и фон дьо тен – в каква последователност се нанасят?

Отговор: В повечето клипове и статии публикувани от аматьори в гримирането ще намериш много съвети, според които най-напред се нанася коректора, за да се скрият черните кръгове под очите, пъпките и зачервяванията по кожата. Професионалистите обаче, твърдят че коректорът се нанася след прилагане на фон дьо тен, защото той прикрива само малките несъвършенства по кожата.

Въпрос: Как да изберем перфектното червено червило?

Отговор: Ако имаш светла кожа избирай червено червило с розов или син подтон; ако имаш изключително бледа кожа за теб са подходящи червените червила с оранжеви подтонове; черешовите нюанси пасват перфектно на момичетата със среден тон на кожата; смуглата кожа понася и по-различни оттенъци – през деня можеш да използваш малинено червило, а за вечерта избери винено червено червило.

Въпрос: Къде точно се поставя хайлайтера?

Въпрос: Хайлайтерът може да е твоята печеливша карта, но нанесен неправилно може да се превърне в най-големия ти враг.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

Участъци, върху които се ппоставя са: челото (не и в случай че кожата ти е склонна към омазняване в Т-зоната), вътрешните ъгли на окото (придава мигновена свежест), по дължината на носа (създава оптическа илюзия за по-тънък нос), под веждите (подчертава красотата на очите), купидоновата дъга (придава визуален обем на устните), средата на брадичката (не е препоръчително ако имаш продълговато лице), и накрая, но не и на последно място – скулите.

Въпрос: Как да не изглеждам нелепо след нанасяне на бронзант?

Отговор: Красивият слънчев загар подмладява и придава свежест, но употребата на бронзант може да се окаже доста трудна задача.

Твърде голямо количество бронзант по кожата ще те направи да изглеждаш значително по-възрастна. За да избегнеш този провал, избирай бронзант възможно най-близък до естествения цвят на кожата ти. Използвай четка и го нанасяй нежно по скулите, бузите, носа и челото, т.е. върху естествено засегнатите от слънцето участъци. Не напластявай продукта, за да не придадеш изключително груб и неподдържан вид на лицето си. Препоръчително е да използваш мека и пухкава четка, за да си сигурна че ще разнесеш плавно продукта.

Otgovarjame na naj-često zadavanite vǎprosi otnosno grima

Прочети повече за: Грим тенденции, за които да забравиш през пролетта

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York SnapScara Pitch Black

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris False Lash Superstar X Fiber Weatherproof

  Поръчайте веднага
 • Garnier Micellar Cleansing Biphase Water in Oil

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Rouge Signature I Represent

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris True Match Golden Amber 5W

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Matte Bronzer Light

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Color Riche 461

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Blush 40 Peach

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , спирала , сенки за очи , червено червило , очна линия, очи, червило, руж , гланц за устни , фон дьо тен , пудра, устни, nude грим, пролет, бронзант, молив за устни, компактна пудра, Loreal Paris, Garnier, Maybelline New York

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Няма да ти изневери: Най-добри дълготрайни червила

Даваме съвети как да направиш така че червилото да остане на устните си през целия ден или през цялата нощ...