Основни приложения и трикове за употребата на коректори by @makeupbuthow

Коректорът не служи само за прикриване на тъмни кръгове и пъпки, отдавна вече има налични множество продукти, които предлагат различни текстури – от течни, до мусове и кремообразни, разнообразни цветове, които служат за просветляване и хайлайт, коригиране на проблемни зони и т.н.

Днес ще споделя няколко трика за правилната употреба на коректори в отговор на често задаваните ви въпроси.

1. Кое се нанася първо – фон дьо тен или коректор?

Зависи – ако ползвате цветни коректори е хубаво да ги нанасяте преди фон дьо тен-а, докато всеки друг коректор с цвят, отговарящ на цвета на кожата, се нанася след.

ели-приложение-на-коректори

2. С какъв коректор се прикриват пъпки?

За най-добри резултати е добре да използваме цветен коректор в цвят, който ще неутрализира червенината в кожата, а именно зелено. Можете да нанесете мъничко директно върху пъпката преди или след фон дьо тен-а (зависи колко упорито е петното за покриване) след което покрийте с коректор с телесен цвят. Завършете с малко пудра, която да фиксира зоната.

3. С какъв коректор се прикриват тъмни кръгове?

Тук отново всичко зависи от това колко упорити са тъмните кръгове и въобще вашите предпочитания за консистенция на продукт. Можете да ползвате както течен, така и кремообразен коректор или пък комбинация от двата. Ако кръговете ви са доста тъмни на цвят и обикновен коректор не ги прикрива, пробвайте цветен такъв с прасковен или лек розов подтон, който да неутрализира синьото и лилавото в кожата. Накрая прикрийте цветния коректор с такъв с телесен цвят и по нужда фин слой пудра за фиксация.

4. С какво да просветлим зоната под очите?

На пазара се предлагат коректори с точно такава цел – просветляване на тъмните кръгове. Те обикновено са в течна форма и съдържат светоотразяващи частици и много леко покритие. Могат да се ползват ако нямате особено тъмни кръгове, а просто искате да просветлите зоната под очите – в този случай ги нанесете в триъгълна форма за оптимален ефект. Можете да ползвате и кремообразен коректор с лек, жълт подтон за същата цел, просто бъдете по-пестеливи в нанасянето за да постигнете натурален ефект.

Повече за: Сутрин пред огледалото – Как да скрием тъмните кръгове под очите?

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Master Camo Color Correcting Kit 2 - Medium

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Master Camo Color Correcting Kit 1 - Light

    Поръчайте веднага

Свързани теми: Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow, коректор

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Водоустойчиви гримове: ръководство за лятото

Проблемът с разтопения грим се решава много преди той да се покаже. Просто е – водоустойчивите гримове са единственото решение...