Основи за сенки, факти, видове by @makeupbuthow

На колко от вас им се е случвало да си направят перфектният очен грим, а само след няколко часа да забележат досадното наслояване в линиите и размазване на сенките?

За да избегнем тази неприятна ситуация, има няколко неща, които да имаме предвид.

Maybelline-Color-Tattoos-makeupbuthow

Какво предизвиква размазването

На първо място трябва да определим какво предизвиква размазването – дали е кожата или  неподходящ продукт, който ползваме като основа.

Ако кожата ви е мазна, всеки вид грим, който сложите върху нея ще бъде склонен към размазване и наслояване във фините линии, затова е важно да се спрете на специална основа, която увеличава устойчивостта на сенките. Такъв тип продукти често са на силиконова основа, прозрачни на цвят, с кадифен, матиращ ефект върху кожата. Ако нямате подобен продукт за очите, спокойно можете да използвате мъничко от основата ви за лице и върху клепачите.

Ако кожата ви не е мазна, но сенките ви пак се размазват, това може да се дължи и на друго: някои дами (включително и аз) в бързината често ползват фон дьо тен или коректор и върху клепачите. Понякога това е достатъчно да послужи за основа и да увеличи наситеността на цветовете, но дали сенките ще издържат дълго зависи и от консистенцията на продукта. Ако ползвате хидратираща формула коректор или фон дьо тен, те са много по-склонни към размазване, докато матиращите формули, предназначени за мазна кожа издържат по-дълго.

Основата увеличава устойчивостта на сенките

Най-ефикасното средство за увеличаване на устойчивостта, трайността и наситеността на сенките си остава точно основата за сенки, която е създадена с такава цел.

Характерното при нея е, че има течна или кремообразна консистенция, разнася се лесно върху клепача и след няколко секунди засъхва и се фиксира с матов завършек, който не помръдва през целия ден. Такъв тип продукт са и любимите ми Maybelline Color Tattoos – хубавото при тях е, че са налични и в най-различни цветове и могат да се ползват както като основа, така и самостоятелно като сенки. Когато ползвате основа с цвят, подберете или такава в неутрален, телесен нюанс (номер 93 Crème de Nude или 91 Creme de Rose), която да прикрие вените и червенината по клепачите и да се съчетава с всеки цвят сенки отгоре, или такава, която е сходен цвят на сенките, които планирате да нанесете отгоре. По този начин ще получите по-наситена пигментация и трайност.

Повече за: Сенки за всеки цвят очи

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Color Tatto 24h 93

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Color Tatto 24h 91

    Поръчайте веднага

Свързани теми: сенки за очи

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Makeup туториал: грим за всякакви поводи

Представи си, че съществува един makeup look, подходящ за всякакви поводи. Накъдето и да се запътиш, без значение дали става дума за разходка из града...