Оръжие за съблазняване

Казват, че очите са огледало на душата на човека. Но знаете ли че, те също са огледало на вашия чар, вашата чувственост и тайнственост. Очите говорят със свой собствен речник, на езика на изкушението, и ако желаете те да се превърнат във вашето главно оръжие, тогава определено трябва да научите следните трикове за гримиране според цвета на очите.
 

Да разбием митовете!

Като за начало, нека да разбием един от най-често чуваните митове – сенките и очите трябва да са в един и същ цвят. Това е голяма грешка. Всеки гримьор ще потвърди че сливането на корита на ириса с този на грима е недопустимо. Това ще убие изразителността и естествено красивия цвят на очите ви.

Как обаче да изберем правилния нюанс сенки? Много лесно!

Трикът с колелото на цветовете

Колело на цветовете – знаете ли какво е? Макар че на пръв поглед може да изглежда сложно, използването на този трик ще ви улесни в избора. Доближете цветовата палитра до окото си за да определите най-близкия тон до този на ириса. След това, намерете противополжния цвят в колелото и готово. По този начин ще откриете контрастния цвят който най-добре подчертава естествения цвят на очите. Това ще ви улесни при избора на подходящ нюанс.

Кои цветове и нюанси отиват на очите ви?

Кафяви очи


Ако имате кафяви очи, ви сте наистина голяма щастливка, тъй като на този цвят очи отиват почти всички цветове. Може да избирате от широката цветова гама, но вашата печеливша комбинация определено са златистите и бронзовите тонове. Тези нюанси ще ви превърнат във фатална жена, събираща въздишките на околните. Също така, на кафявите очи подхождат и сенки в зелени и сини нюанси, както и всички нюанси на лиалвото. Допълнете визията си с малко количество очна линия.

Лешникови очи

Всички нюанси на зеления цвят ще подчертаят красотата и загадъчността на лешниковите очи. Но, можете да добавите към грим несесера си сенки в златисто или цвят шампанско. Те ще станат вашето най-силно оръжие за прелестяване!

Сини очи


Сините очи са често определяни като коварни и студени, и затова ще изглеждат най-добре със сенки в топли тонове. Бронзовите и седефените сенки са отличен избор, а за създаване на неустоима вамп визия заложете на опушен грим в сребърни тонове.

Сините очи са достатъчно привлекателни сами по себе си и поради това използването на сенки в ярки, набиващи се на очи цветове не е препоръчително.  Коралово, бежово, теракот и златисто са цветовете на които да наблегнеш за да подчертаеш дискретно сините си очи.

Наситеността на сините очи определя и подходяща палитра цветове.

Наситено сини очи

Сенки с тъмножълт оттенък нанесете върху клепача до костта на веждите, а върху ивиците на долния и горния клепач нанесете малко количество сенки в меден цвят. Това съчетание на изключително стилен начин подчертава красотата и загадъчността на сините очи.

Светлосини очи

Красавиците със съветлосини очи трябва да избират сенки в пастелно розов или сребрист нюанс. Не пестете количеството спирала, и нанесете както върху горния така и върху долния клепач.

Зелени очи


Зеленооките хора са изключително рядко срещани но затова пък привличат вниманието на околните като магнит. За максимално ефектно подчертаване на зелените очи е идален лилавия цвят. Съчетан с прецизно нанесена очна линия, той ще направи чудеса за цялостната ви визия.

Ако предпочитате по-спокойни цветове, заложете на опушен грим в кафяво, като добавите малко количество седефено-бронзови сенки. Имате свободата да експериментирате и пробвате различни цветове с червен подтон (махагони, меден, бронзов...)

За да изпъкне в пълна сила красотата на зелените ви очи, използвайте сенки в лилаво върху клепачите, а в гънките нанесете сенки в нюанс червено вино. В корена на миглите очиертайте прецизна черта с помощта на очна линия.

Няколко полезни съвета


- Ако сте над 40-годишна възраст, избягвайте седефени сенки тъй като те подчертават финните бръчки около очите.

- Ако имате мазна кожа, не използвайте течни сенки които ще се разтечат много бързо след нанасяне

- Ако кожата ви е суха, за вас не са препоръчителни прахообразните сенки.

- Желателено е моливът да е в един и същи нюанс като сенките

- Ако изберете по-тъмни сенки, заложете върху по-светли и нежни нюанси червило и руж

- С по-светли сенки съчетайте червило в ярки нюанси

- За оптимален резултат, използвайте четка от естествени косми или специални гъбести апликатори.

Повече за: Драматичен очен грим

За този външен вид препоръчваме

 • The Blushed Nudes Maybelline New York

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York City Kits Palette

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Total Temptation

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Sensational Liner

Свързани теми: сенки за очи , очи

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Туториал за гримиране: Гримиране за активни момичета

И както има гримове за специални поводи, така има и за момичета, които просто не се спират дори за миг...