Органични козметични продукти: кои са предимствата им?

Органични козметични продукти: кои са предимствата им?

Днес все повече хора се отдават на здравословен начин на живот. Точно както и органичната храна, и био козметиката набира популярност. Това не е изненадващо, като вземем под внимание, че органичната козметика има много ползи не само за здравето, но и за опазването на околната среда. Проучихме кои предимствата на тези продукти и ти ги представяме в текста.

Значение на природните съставки в козметичните продукти

Съставките от природата наистина могат да предложат много на нашата кожа, особено когато става въпрос за конкретни растения, които имат благоприятен ефект върху всеки тип кожа и са известни с ползите си. Сред най-известните растения, които най-често се срещат в биологичните продукти, са: лавандула, коняк, лимонена трева, мащерка, арган и други.

Лавандула

Лавандулата обновява и подхранва всички типове кожа, дори и чувствителната. Най-често се използва в органичните масла. Лавандуловото масло е известно със своите възстановяващи свойства и е най-добрият естествен начин за постигане нза подхранена, гладка и сияйна кожа.

Органични козметични продукти: кои са предимствата им?

Коняк

Коренните влакна на растението коняк се използват за направата на гъби за почистване и пилинг на всички видове кожа. Тези гъби са нежни към кожата и могат да се използват ежедневно за почистване, омекотяване и обновяване на кожата. Обикновено се използват в комбинация с гел за почистване на лице и тяло.

Лимонена трева

Нека първо поясним - лимонената трева всъщност няма нищо общо с лимона, въпреки че има силен аромат и вкус, подобен на този на лимона. Има почистващ ефект, точно като коняка, така че са чудесни в комбинация.

Органични козметични продукти: кои са предимствата им?

Арган

В Мароко арганът е известен с името течно злато. В козметичните продукти се използва под формата на масло и има множество благоприятни ефекти върху кожата. Аргановото масло подхранва и успокоява сухата и чувствителна кожа, като я хидратира, омекотява и регенерира.

Конопено масло: хит в козметичната индустрия

В днешно време конопеното масло е най-актуалната съставка. То се превърна във важен фактор в козметичната индустрия. Конопеното масло се извлича от растението коноп. Той е богат на Омега 3 и 6 мастни киселини, витамин Е и е известно, че спомага за ревитализиране на сухата кожа на лицето и задържане на влагата в кожата. Също така намалява прекомерната секреция на себум, без да изсушава кожата.

Органични козметични продукти: кои са предимствата им?

Роля на марката в повишаването на осведомеността на обществото

Ролята на марката в повдигането на въпроса за опазването на околната среда и здравето става все по-важна, затова не е изненадващо, че темата е актуална и в социалните мрежи, или че формулите на много продукти биват променени в тази посока.

Как да бъдеш сигурна, че избраният от теб продукт наистиан е органичен?

Без значение дали на продукта пише „органичен”, ако не е отбелязно, че има признат сертификат, не можеш да си сигурна, че отговаря на многобройните условия, които биха го категоризирали като такъв.

Първата марка, популяризирала органичните продукти на масовия пазар

Garnier е пионер в налагането на продукти на растителна основа повече от 100 години и е направил сертифицираната органична грижа за кожата достъпна за всеки.

Органични козметични продукти: кои са предимствата им?

Тяхната линия Garnier BIO е сертифицирана по ECCOCERT GREENLIFE, но има и много други предимства, които могат да послужат за пример на всички. Формулите на тези продукти са вегански, не съдържат съставки от животински произход, не са тествани върху животни, а освен това всички основни съставки на продуктите са органично произведени и идват от възобновяеми източници и за направата им е използвано възможно най-високо количество рециклиран или рециклируем материал.

Очаквай скоро нови продукти от линията Garnier BIO!

Ако вече си изпробвала един от 11-те продукта от линията Garnier BIO, то тогава няма да останеш равнодушна от новите им органични продукти, обогатени с масло от конопено семе и витамин Е. Те са предназначени за борба с уморената кожа, изложена на физически стрес, причинен от липса на сън, лоши метеорологични условия и други фактори. Скоро ще бъдат в дрогериите ни!

Органични козметични продукти: кои са предимствата им?

Както виждаш, някои марки осъзнаха, че очакванията на потребителите са се променили и че хората предпочитат продуктите на марките, на които могат да се доверят, които са директни прозрачни и наистина се ангажират да бъдат по-добри, особено когато става въпрос за запазването на околната среда.

Можем само да се надяваме, че ще има още много такива през идната година.

Прочети повече за: Подготви се за зимата: най-добри хидратиращи маски за лице

За този външен вид препоръчваме

 • Garnier BIO Lavandin Anti-Age Day Cream

  Поръчайте веднага
 • Garnier BIO Lavandin Anti Age Eye Care

  Поръчайте веднага
 • Garnier BIO Argan Nourishing Moisturizer

  Поръчайте веднага
 • Garnier BIO Konjac Botanical Cleansing Sponge

  Поръчайте веднага
 • Garnier BIO Lemongrass Detox Gel Wash

  Поръчайте веднага
 • Garnier BIO Lemongrass Balancing Moisturizer

  Поръчайте веднага
 • Garnier Bio Repairing Hemp Sleeping Oil

  Поръчайте веднага
 • Garnier Bio Repairing Hemp Multi Repair Gel Cream

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, Garnier, грижа за кожата, Грижа за лицето, Дневен крем за лице, Нощна грижа за кожата, серум за лице, пилинг, Green Beauty

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Продуктите, които трябва да пробваш този месец

Сигурни сме, че с удоволствие ще ползваш ако не всички, то поне повечето от козметичните продукти, които внимателно подбрахме за теб и сложихме в „mus...