Опушеният грим, за който мечтаеш

Опушен грим за красавици с близко разположени очи

Съветваме те да започнеш, разделяйки мисловно окото си на три части като първата е частта на клепача най-близо до носа. Там ненеси светъл тон сенки от любимата палитра сенки и леко го разнеси, така ще дадеш усещане за добре отворено око. Продължи с нанасяне на по-тъмни сенки в средата на клепача и оше по-тъмни в самия край. Много е важно да се погрижиш за перфектното преливане на цветовете, за да изглежда погледа ти ослепителен с макиаж, направен сякаш от професионален гримьор.


Опушен грим за красавици с далечно разположени очи

Представителките на нежния пол, които имат по-разделечени очи желаят визуално да намаляр разстоянието между тях с помощта на макиажа. Трикът, който ще ти помогне да постигнеш желания резултат, използвайки техниката за опушени очи, е да нанесеш, както следва – светли към по- тъмни сенки, но да ги разнесеш и размажеш не отвътре-навън, а отвърн-навътре.

Опушен грим за красавици с бадемовидни очи


Тази форма очи придава на притежателките им много екзотичност и неповторимост. Като всяко нещо, което е по-различно от масовото, трябва да подходим с нужната доза внимание. Нанеси тънка очна линия над миглите си и започни да надграждаш цветовете от по-светли към по-тъмни по дължината на целия клепач. Това нанасяне напомня на омбре ефекта, който създаваме върху устните си. Чрез него ще съсдадеш илюзия за обемност и пълнота.

Опушен грим за красавици с хлътнали очи

Хлътналите очи се характеризират с по-увиснал клепач, който леко ги притваря, затова нашата мисия, създавайки опушен грим, е да накараме очите да изпъкнат и да се откроят. Важно е да избягваме нанасянето на тъмни сенки върху сгъвката на клепача, защото рискуваме да акцентираме още по-силно на нея. Нанеси светли сенки в началото на окото и продължи използвайки не много тъмно кафяво, например. Деликатните нюанси стоят много по-добре на хлътнали очи, отколко привличащи вниманието твърде тъмни тонове.

Повече за: Формата на очите ти и сенките

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline 24 Karat Nudes Eye Shadow Palette

  • L'Oreal Paris Color Riche La Palette

Свързани теми: грим , очи

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Топ 10 гримове за очен грим за начинаещи

Научи как да гримираш очите и ще научиш всичко за грима. Звучи банално, но е така...