Опушен грим с течна очна линия

Тенденциите в гримирането непрекъснато се променят, но опушените очи винаги остават на мода. Тази техника е един от най-ефектните начини да придадем дълбочина на погледа си и същевременно съблазнително и мистериозно излъчване на очите. Макар че един от най-популярните цветове използвани за създаване на опушен грим е черното, съществува и голямо разнообразие от цветове с които той може да се създаде. Така срещаме опушен грим в сиви, кафяви дори и червени и лилави тонове.

За създаване на перфектен опушен ефект е важно цветовете на сенките да се преливат плавно и да се създаде градация между тях. Наситеността на цветовете се намалява от корена на миглите към костта под веждите.


Опушеният грим подхожда еднакво добре и на дами със светли очи и на тези с тъмен цвят на очите, на русокоси и на брюнетки. Поради това този стил на гримиране е сред най-любимите стилове сред жените. Но, какво да правим ако нямате подръка черни сенки и нямате възможност да отидете до магазина да закупите нова палитра? В този случай на помощ идва очната линия. В спешни ситуации, тя може да бъде перфектен заместител на черните сенки за създаване на опушен грим. Пробвате ли веднъж този начин, ще забравите за всички останали.

В точния момент

За по-лесно и прецизно нанасяне на очната линия, дръжте окото наполовин отворено. Дръжте клепача опънат с помощта на едната ръка, с другата подчертайте окото като започнете от вътрешния ъгъл. Дебелината на очната линия може да бъде различна, в зависимост от ефекта който желаете да постигнете. За дневен грим, нанасяйте очна линия без да напластвате прекалено.

С клечка за уши или с пръсти, разнесете равномерно към външните ъгли на окото. Имайте предвид че течната очна линия изсъхва доста бързо, и това може да развали перфектното и разнаяне. След разнасяне на очната линия, преминете към нанасяне на сенки за очи. Нанесете най-тъмните сенки върху очертаната очна линия и разнесете добре.

В областта под веждите нанесете сенки в бежов нюанс а върху миглите нанесете два пласта качествена спирала, която да удължи максимално миглите ви. По този начин ще отворите окото и ще подчертаете красотата на погледа си.
 

Допълнителен съвет

- За ефект на леко повдигнати вежди, нанесете бял молив за очи под извивката на веждите и разнесете го добре с гъбеста четка

- Опушен грим в топли тонове се препоръчва за създаване на ефектен дневен грим, докато черните, сивите и кафявите сенки са препоръчителни за създаване на вечерен опушен грим.

Повече за: 5 грим техники, които трябва да овладееш преди 30 години

Свързани теми: грим , сенки за очи , очна линия, очи

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Ноемврийска тенденция в гримирането: меден опушен грим

Независимо дали спадаш към групата на минималистите в гримирането или харесваш силния, ефектен грим и интензивните цветове, тази тенденция в гримиране...