Оформяне на вежди според форма на лицето

Добре оформените и подчертани вежди могат да направят една жена още по-привлекателна, затова ще ви представим няколко съвета как да ги съобразите с формата на лицето си.

Овално лице

Дамите, които имат овално лице могат да експериментират и да си позволят да опитват различни форми и извивки на веждите. Вежди с права линия, с краища леко спускащи се надолу са едно от удачните решения. Ако имате тази перфектна форма на лицето, то за вас е много важен изборът на подходяща четка за оформяне на веждите ви, която винаги да ви е под ръка.

Кръгло лице


Целта е лицето да придобие по-издължена форма, и да се подчертаят очите. Веждите с остра извивка са най-доброто решение. За да придадете по-специална нотка към цялостната визия леко начертайте тънка линия по протежение на горната част на веждата. Остава само да нанесете любимите ви сенки върху клепачите и сте готови.

Продълговато лице

Заложете на дълги и равни вежди. Те ще придадат нежна изразителност на очите ви а формата на лицето ви няма да изглежда толкова удължена, колкот в действителност. Подчертайте веждите си и ги съчетайте с червени устни, подобно на парижанките.

Квадратно лице

Трябва да оформите гъсти вежди следвайки естествената им линия. Така оформените вежди ще омекотят чертите и ясно изразената брадичка. 

Сърцевидно лице

За да омекотите чертите на лицето, оформяйте веждите си по следния начин: Представете си че брадичката ви е долната част на сърцето а веждите – върха му. Придържайте се към естествените форми на веждите, но старайте се да не са прекалено тънки и бледи. Така веждите ви ще бъдат красива рамка на лицето.

Диамант - ромбоидно лице

Лицето с форма на диамант се характеризира с широки скули и тесно чело. Дамите с ромбоидно лице трябва да се стремят да оформят веждите си така, че те визуално да намалят широчината на скулите. За най-удачна визия, използвайте #stencils  шаблони за оформяне на веждите си.


Бонус съвет: С помощта на молива Brow Artist Xpert от L'Oréal оформянето на веждите е изключително лесно. Той е с автоматичен межанизъм и фина текстура. Лесно и бързо запълва и подчертава веждите, а благодарение на вградената четка с лекота подрежда и заглажда косъмчетата. Brow Artist Xpert е водоустойчив, и ви гарантира качествена дълготрайност.

Повече за: 5 стъпки за постигане на перфектните вежди

За този външен вид препоръчваме

  • loreal paris brow artist xpert 105 brunette

    Поръчайте веднага
  • loreal paris brow artist xpert 102 cool blond

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , вежди

4/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Какво е илюминатор и как се ползва

Не е толкова трудно да постигнеш свежа и блестяща визия, когато имаш цял несесер с най-разнообразни гримове, но възможно ли е това само с един продукт...