Оформяне на контурите на лицето: как да направим веждите си по-изразителни

От модела Кара Делевин до актрисата Лили Колинс - изразителните вежди триумфират на червения килим. Това е тенденция, която със сигурност ще продължи по-дълго, така че прочетете указанията ни как да изберете най-подходящите вежди за формата на вашето лице.

Стъпка 1: Определяне на формата на лицето

Първото нещо, което трябва да направите, когато избирате как да оформите веждите си, е да се погледнете в огледалото и да установите какъв тип е лицето ви. Когато моделирате веждите си, основната ви цел трябва да е постигане на баланс между чертите на лицето, извивката на веждите и брадичката, за да се отклони вниманието от евентуалната липса на симетрия. За лицата с по-меки, заоблени черти са подходящи по-тънки вежди, докато на лицата с по-изпъкнали скули прилягат по-дълги, „буйни“ вежди за балансиране на пропорциите.

  • Ако лицето ви е кръгло или квадратно, с приблизително еднаква дължина и ширина, балансирайте, като заложи на по-извити вежди.

  • И обратно, ако лицето ви е дълго или овално, подчертайте хоризонталните черти, като удължите веждите и ги изнесете към външния ъгъл на окото. Тук акцентът трябва да е по-скоро върху дължината, отколкото върху дебелината.

  • На лицата със сърцевидна форма отиват леко извити вежди, следващи естествения контур на костта на веждите, защото придават усещане за баланс между тясната брадичка и широките скули. Косъмчетата на веждите трябва да се поддържат къси и добре сресани.

Стъпка 2: Очертаване на веждите

След като сте определили какви вежди са подходящи за формата на лицето ви, е време да започнете самото очертаване! Използвайте неутрален молив за очи, за да очертаете контура на веждите, преди да ги почистите с пинцети. При почистването винаги оскубвайте косъмчетата под веждата - никога над - за естествено оформена дъга. Ако изпитвате затруднения, използвайте шаблон за вежди - поставете го върху веждата си и почистете около него. И един последен съвет: при веждите е като при очната линия: не се опитвайте да ги направите напълно идентични. Не е много приятно после да чакаш да ти пораснат косъмчетата, които не е трябвало да оскубваш.

Прочети повече: Как да направим веждите съвършени? (+видео)

Стъпка 3: Повече смелост

Когато става дума за запълване на веждите, е добре да започнете с разресване на косъмчетата нагоре, за да откриете цялата зона на очите. Колебаете се колко тъмни да ги направите? За естествен вид блондинките трябва да изберат два или три нюанса по-тъмно от косата, а брюнетките обратно - трябва да изберат по-светъл нюанс. Ако нямате много опит в оформянето на вежди, ви препоръчваме да използвате пудра за вежди като основа. Където е необходимо, запълнете с молив за вежди, като използвате леки движения по посока на растежа косъма. За по-предизвикателен ефект и максимална фиксация с помощта на четка нанесете гел за вежди или брилянтин. Нанесете прозрачен гел за вежди и си осигурете безупречна форма пред целия ден!

Прочети повече: Топ 3 трика за перфектно подчертани вежди by @Makeupbuthow

За този външен вид препоръчваме

  • Brow Artist Maker L'Oreal Paris

    Поръчайте веднага
2/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте