Очната линия и формата на очите

Тази пролет очната линия властва котешките пътеки навсякъде по света. Прочутите гримьори този път заложиха на силно драмтична визия и очи, от двете страни подчертани с дебела очна линия в ъглите.

Всичко зависи от формата на очите!

Големи очи

Целта е придаване на по-идължен вид на очите. Използвайте очна линия върху горния клепач в самата близост до миглите, като се стараете да не правите линията прекалено дебела.

Малки очи

Наблегнете на външната част на окото, и очертайте дълга линия с извит нагоре край. За дамите с малки очи, техниката котешко око е перфектен избор който визуално прави очите да изглеждат по-големи.

Вдлъбнати очи

При вдлъбнатите очи, очната ябълка изглежда дълбоко потънала в очното гнездо. За тази форма, важно е линията да е изписана максимално близо до корена на миглите.

Паднали клепачи

Използвайте очна линия с възможно най-тъмен цвят която ще нанесете върху горната линия на миглите. За вас е препоръчително допълнително да акцентирате върху миглите си, като използвате качествена спирала за обем.

Бадемови очи

Започнете очертаването от вътрешния ъгъл на окото към външния, като я удебелявате постепенно към края.

Раздалечени очи

Целта е да направите очите ви да изглеждат по-близко разположени. Очертайте тънка линия в горната част на клепача, по цялата дължина от вътрешния към въшния край на окото. С помощта на молив за очи очертайте една трета от долния клепач. При прилагане на спирала, акцентирайте върху миглите във вътрешните ъгли на окото.

Близо разположени очи

Наблегнете върху външните ъгли на окото за да създадете илюзията за по-разделечени очи. Във вътрешните ъгли, използвайте бял молив за очи.

Повече за: Драматична очна линия

Свързани теми: очна линия, очи

2/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Топ 10 гримове за очен грим за начинаещи

Научи как да гримираш очите и ще научиш всичко за грима. Звучи банално, но е така...