Очна линия за начинаещи

 


Очната линия е онази част от макиажа, която издава истинските майстори по отношение на тази така деликатна материя. Очната линия е прецизност, съвършенство и техника. Тя е може би най-трудният за овладяане компонент от грима и като такъв често е и най-бленуваният от представителките на нежния пол. Красивата очна линия може да каже много, да промени тотално излъчването на лицето, да ти придаде самочувствие, което да се усети от всички около теб.
Понеже знаем колко е трудно нанасянето й, прекарали сме купища часове в опити – нанасяне и триене, нанасяне и триене, измерване и ядосване, докато след всеки опит-грешка не натрупахме някои много базови познания по боравенето с черното мастило за очи и тънката четчица. Систематизирахме ги в няколко съвета за начинаещи, които да следваш по пътя към перфектната очна линия.

#1 Познавай различните видове очна линия

Има три вида очна линия – течна, под формата на гел или очна линия писалка. Може би най-трудната за нанасяне е течната очна линия. Всяко леко движение встрани ти коства разваляне на макиажа. Гел-очната линия е също свързана с особена прецизност. Тя се нанася с четчица, която се отличава с остър ъгъл, за да може да те улесни в рисуването. Може би най-спокойно ще боравиш с очната линия под формата на писалка. Тя се хваща лесно, а количестовото продукт, което попада на клепача ти е добре премерено.

#2 Намери своята опорна точка

Трудно ще се научиш да нанасяш този продукт ако не откриеш правилната опорна точка. Освен нея е добре да овладееш и контрола върху окото ти. Какво имаме предвид ли? С показалеца и средния ти пръст издърпай леко горния клепач, така ще опънеш кожата и ще направиш така, че да нанасяш очна линия като върху платно за рисуване.

#3 Не пропускай вътрешната част на клепача

Това е мястото, на което нанасяш черния си молив за очи. Когато обаче посягаш към очната линия като основен акцент в макиажа ти, пропусни тъмния молив. Предлагаме ти да го заместиш със светъл – бежов или бял молив, който ще създаде оптическа илюзия за по-големи очи. Много представителки на нежния пол забелязват с недоволство, че при нанасянето на очна линия, макар по-подчертани, очите им изглеждат по-притворени. Светлият молив нанесен правилно по вътрешната линия на долния и горния клепач ще сътвори магия благодарение на играта със светлите цветове.

#4 Използвай подръчни материали

Да, те ще ти помогнат много. Например визитката ти или дори дебитната ти карта могат да се превърнат без време в най-любимото ти „оръдие“ за сътворяване на идеално права линия. Друга малка хитринка, която е перфектна за начинаещи е рисуването на окото, използвайки тиксо. Малко парченце от него, залепено точно там където искаш да е опашката на очната линия, ще „отсече“ красива и чиста черта. Толкова лесно звучи, нали? И в действително ще се убедиш, че е така. Друг трик, който ще ти помогне да направиш линиите на двете си очи напълно еднакви е свързването на точките. Вместо да рисуваш една изцяло права линия от вътрешната до външната част на окото нанеси няколко точки, разположени на равно разстояние една от друга. Свързването им е лесно и ще ти даде нов поглед върху нанасянето на най-проблеминия макиаж продукт.

#5 Моливът за очи може да ти помогне

С него е много по-лесно да се работи, затова макиаж майсторите препоръчват ако едва прохождаш по оношение на очната линия, първо да нарисуваш контура, който желаеш с молив за очи. След това само мини върху него с очната линия.

#6 Изчакай да засъхне и тогава поправяй

Когато нанасяш очна линия, особено ако тя е течна, трбява да изчакаш около 30 секунди, през които да бъдеш изключително внимателна, за да засъхне. Ако си направила леко кривване на линията и искаш да почистиш е важно да изчакаш пълното изсъхване като така ще елиминираш шанса от грозно размазване на черния продукт. Коригирай грешките с клечка за уши, която леко напоиш с мицеларна вода.

Повече за: Очната линия и парти визията

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline Master Precise Curvy

  • Master Precise Eyeliner by Maybelline New York

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , очна линия, очи

5/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Козметичен хороскоп за 2020-а година

Познатият въпрос, който си задаваме докато лежерно си говорим, но и когато искаме по-добре да опознаем интересните за нас хора...