Очен грим – какво разкрива за теб твоята палитра?

Очният грим е от съществено значение за  цялостната визия на жената. Драматични опушени очи, котешко око, ярки или неутрални цветове...каквото и да избреш, погледът безпогрешно изразява твоята същност и настроение. Очният грим разкрива много повече за нас отколкото очакваме. За да общуваш ефективно или да скриеш чувствата си когато е необходимо, трябва да знаеш какво всъщност разкрива за теб твоята палитра сенки за очи.

Палитра в лилави тонове

Жените, които харесват лилави сенки се считат за оригинални натури. Те се стремят към свобода, но и непрекъснато общуване с другите. Виолетовият цвят е комбинация от два основни цвята – червен и син, и затова изборът му може да свидетелства за голяма вътрешна борба. Жената, любителка на лилавия цвят е склонна към крайности, с богато въображение, оригинална и изключително емотивна личност. Сенките в лилави тонове подхождат на всякакъв цвят очи и коса, а изключително ефектно се съчетават със сини сенки или сенки в златни нюанси.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup BG (@nyxcosmetics_bg) on

Палитра в червени тонове

Червените сенки прилягат перфектно само на жените със силна вътрешна енергия. Смели жени, с естествено самочувствие и чар, винаги готови за нови предизвикателства. Жената която предпочита червени сенки не се страхува да поеме рискове и да разкрие чувствата си. Любителките на бордо оттенъка са авантюристични натури, които обичат да действат импулсивно. Ако и ти искаш да пробваш опушен грим в червени тонове, приложи червени сенки във вътрешните ъгли на клепачите и смеси добре със сенки в черно в края на клепача.

Ако искаш да придадеш допълнителна нотка сексапил към визията, съчетай седефени и матови червени сенки за безупречен резултат.

Палитра в розови тонове

Сенките в розово подсказват за жена която се стреми да изпъкне от тълпата. Макар че розовият цвят олицетворява невиността на детето във всяка от нас, той е любим на смелите натури, които се чувстват сигурни в себе си и винаги търсят истинска любов. Тези жени имат огромно въображение, което често е бариера на разумните им доводи. Колкото по-малко очакват от околните, толкова по-приятен ще стане живота им.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Палитра в телесни тонове

Тозжи цвят подсказва че си спокойна и непретенциозна. Дискретният очен грим разкрива стабилна личност, която здраво е стъпила на земята, но понякога е трудно доловима за околните. Тя няма желание да изпъква сред другите, а семплият очен грим е нейния начин да покаже че има ясно очертани цели в живота. Сенките в телесни тонове отлично се съчетават с останалите цветове от неутраланта гама както кафяв или нежнорозов.

Палитра в сини тонове

Този цвят издава недоволство към емоционалното ти състояние. Също така, синьото се асоцира с дълбочината и свободата, и е знак за явни себеразрушителни тенденции. Жените, чиито любимия цвят е синьото са мили и внимателни личности, които умеят да контролират емоциите си. От друга страна, те ценят приятелите и семейството си, които никога няма да предадат. Студените тонове се съчетават чудесно с кафявите сенки, внасящи топлина във визията. Сините сенки помагат бялото на очите да изпъкне с пълна сила, а съчетани със сенки в сребърни тонове имат зашеметяващ ефект.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Палитра в черни тонове

Създаването на грим за вечерно излизане изисква прилагане на сенки от тъмната цветова гама както черен и сив. Черните сенки носят мистична енергия. Любителките на този цвят сенки обичатт да бъдат в центъра на вниманието и да бъдат изслушвани. От друга страна, стараят се да запазят дистанция и много често избират да живеят сами. Черните сенки се съчетават добре с металически и платинени, както и светлосиви и бели сенки.  

Палитра в зелени тонове

Зеленият цвят изразява желание за духовно развитие, както и добре балансирана личност.Това е цветът на усмихнатите, весели и търпеливи хора. Освен това този цвят олицетворява уважение и състрадателност.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Палитра в жълти тонове

Жълтото е цветът на слънчевата светлина, радостта и безгрижието. Подсказва за аналитична и логична натура, която много често е безотговорна и лекомислена. Любителките на жълтия цвятимат склонност да си поставят високи нереалистични цели, които не могат да достигнат. Нюансите като шампанско и лимоново жълто подсказват за дързост и ирония. Съчетават се перфектно с тъмносиньо и морнарско синьо, както и бронзовите и медни нюанси.

Наръчник за бързо гримиране на очите

Когато става дума за сенки за очи, важно е в каква последователност се нанасят. Светлите тонове се нанасят от основата на клепача до линията на веждите и има ролята на хайлайт на кожата. Следващият светъл нюанс се нанася по средата на клепача, а средно-светлия  в точката на пресичане на линията на клепача и веждата. Този нюанс се използва и за контуриране и блендиране. Тъмните нюанси се нанасят в близост до корена на миглите, външните ъгли както и на краищта на клепача.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Основни правила

Една палитра сенки за очи трябва да е практична, да дава възможност за голям брой съчетания, да съдържа както светли така и тъмни нюанси. Най-важно е да пасва идеално на очите ти и да съвпада перфектно с твоя стил на гримиране на очите.

Изключително практични са палитрите които съдържат неутрални тонове, подходящи за създаване на красив опушен грим – кафяво, бежово, черно, сиво...Желателно е палитрата за начинаещи да съдържа нюанси които със сигурност ще използвате.  

Прочети повече за: Грим трикове, които всяко момиче трябва да знае

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Countdown Palette

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris La Petite Palette Fetishist

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Total Temptation Palette

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Glitter Goals Metropical

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Berry Much Love

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York City Kits Urban Light

  Поръчайте веднага
 • L`Oreal Paris Eyeshadow Smoke Duo

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Sugar Trip Squad Shadow Palette Limited Edition

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , сенки за очи , очи

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

4 трика за ефект на попълнени устни

Независимо от това дали имаш естествено тънки устни или просто искаш да ги подчертаеш допълнително и да им придадеш ново измерение, тези малки трикове...