Новогодишен грим – основата е важна

Вече имаш представа с какъв тоалет ще си в новогодишната нощ, с какви побувки, как ще стилизираш косата си, но все още не си решила на какъв грим да заложиш. Нерядко тази стъпка оставяме за някакво далечно „после“, и затова не трябва да ни изненадва че с течение на времето гримът ни се размазва и се превръща в грозна гледка. Червилото остава по чашите, храната и всичко до което се докосне, фон дьо тенът се разтича, а спиралата се размазва под очите...

И така, вместо да блеснеш в новогодишната нощ, започваш да се чувстваш неудобно. За да не минаваш през този кошмар и да не прекарваш нощта криейки главата си в пясъка, предлагаме ти да започнеш с подготовките по-рано.Новогодишният грим задължително трябва да е отличаващ се и по-силен, и поради това е важно да си осигуриш дълготрайност с помщта на основа те праймър.

Novogodišen grim – osnovata e važna

Основата е най-съществения фактор

През зимата кожата се нуждае от по-специална грижа. Използвай редовно хидратиращи и подхранващи кремове, за да имаш красива, стегната и свежо изглеждаща кожа. Нито един грим не стои добре върху суха кожа, и поради това е добре да използваш подходящ бустер, богат на хиалуронова киселина. Този продукт осигурява необходимото количество влага и защитава кожата от външните агресори.

Втората стъпка е ключовата – нанасяне на основа за фон дьо тен. Тя ще ти осигури усещане за комфорт, без да се налага да коригираш грима от време на време. Няма петна, няма лъщене и разтичане – с основата, гримът изглежда свеж и гладък през целия ден. Това са достатъчни причини основата за грим да стане задължителна стъпка в разкрасителната ти рутина.

Използвай фон дьо тен за да застопориш съвършения резултат

Качествените коригиращи фон дьо тени са с лека текстура, осигуряват натурален вид на кожата, и не причиняват никакъв дискомфорт. Те доставят максимално покритие, матират кожата и уеднаквяват тена, неутрализират зачервяванията и скриват видими белези.

Цветът на фон дьо тена се определя според цвета на кожата, и ако кожата ти все още е запазила красивия летен загар, задължително избери фон дьо тен в цвят подходящ на този на твоя тен. Според гримьорите, цветът на фон дьо тена трябва да се доближава най-много до естествения цвят на шията. Посрещането на Нова година позволява по-голямо количество фон дьо тен.

Novogodišen grim – osnovata e važna

Блясък върху клепачите и примамливи цветове

Ярките и наситени цветове са перфектен избор за създаване на новогодишен очен грим. Ако се стараеш да съобразиш сенките с цвета на очите си, имай предвид че: на кафявите очи отиват почти всички цветове, особено зеления; сините очи предпочитат кафяви, златни и бордо нюанси, докато към зелените очи подхождат цветовете като лилави, земни, дори и червени. Ако предпочиташ блясък, заложи на брокатени частици които да приложиш върху сенките.

Изтънченият опушен грим в черно винаги е на мода, но ако искаш да се откроиш от тълпата заложи на по-смели нюанси както лилави или зелени. Ако пък жадуваш съблазнителен и драмтичен поглед  – очната линия е задължителна.   

Novogodišen grim – osnovata e važna

Като финален щрих на предварително извити мигли нанеси два пласта водоустойчива спирала.

Подчертай красивите си черти

Новогодишният грим изисква красиво контурирано лице. Имаш свободата да използваш хайлайтър за да изсветлиш и подчертаеш козовете си, а да потъмниш частите които имат нужда от прикриване. Контурирането е перфектен начин да удължиш или да намалиш дължината на носа, да направиш челото да изглежда по-малко, подчертаеш скулите и тн

Очарователни устни в смели цветове

Чъвствителните червени и лилави устни властват през този сезон, и ще властват и през новогодишната нощ. Дълготрайните матови формули за изключително удачен избор, тъй като осигуряват наситени цветове и дълготраен ефект през цялата нощ. Експериментаторките винаги могат да заложат на червила в ярки и необикновени цветове – сини, жълти или пинк.

Novogodišen grim – osnovata e važna

Повече за:  Мат или глос – туй е въпросът

За този външен вид препоръчваме

  • Vichy Dermablend

    Поръчайте веднага
  • Vichy Minéral 89

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , официален грим, контуриране на лице , очна линия, очи, червило, фон дьо тен , контуриране , устни, вечерен грим, зима, есен , новогодишен грим, празничен грим

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Лоши козметични навици и как да се отървем от тях

„Навикът е мъка, а отвикването – две мъки“, казва старата поговорка и наистина е така, но да се предадем не е вариант...