Няма слънце – няма проблем. Нанесете бронзант в есенен стил

Есента тихо чука на вратата ни и е време да се разделим със слънчевите дни. Но, това никак не означава че трябва да се разделим с красивия слънчев загар. Напротив! Запазете спомена от лятото, дори тенът ви да е започнал да избледнява. Трябват ви само няколко минути и един продукт, за да се сдобиете с бронзов загар. Бронзантът определено ще е  вашият коз за есента.

Освен че придава здравословен блясък на кожата, бронзантът подчертава чертите на лицето и то скулите, челото, носа и брадичката. Bronze on техниката ви помага да направите добро впечатление на околните и  да изглеждате свежи и отпочинали, дори в действителност да не сте.

Изберете бронзант според цвета на кожата


Макар че съвършено отива върху кожа с лек загар, и притежателките на по-светла и бледа кожа не трябва да избягват употребата на бронзант. За да сте сигурни че кожата ви ще изглежда естествено целуната от слънцето, бронзантът трябва да бъде не повече от два нюанса по-тъмен от естествения цвят на кожата ви. Впечатляващ ефект се получава при предварително прилагане на фон дьо тен с половин тон по-тъмен от цвета на кожата. По този начин ще заличите разликата в цветовете и ще придадете естествено излъчване на кожата си.

За момичетата с бледа кожа са подходящи бронзанти с нежнорозов, прасковен или бежов оттенък. Бронзантите с кафяв, меден или бронзов оттенък стоят перфектно на момичетата със средно тъмна кожа. Смуглите красавици пък трябва да залагат на бронзанти със златни, червени дори оранжеви оттенъци.

Внимание! Имайте предвид че кожата се променя на цвят през различните сезони, и затова би било добре да имате два цвята бронзант подръка. Може да ги съчетавате, смесвате и приспособявате оттенъците в зависимост от нуждите ви.

Матов или перлен? Всичко зависи от типа кожа

Сухата кожа предпочита перлени продукти, с кремообразна или течна консистенция, докато на мазната и смесена кожа по-добре стоят прахообразни или компактни продукти, осигуряващи матов завършек. Може да се каже че матовите формули са универсални, тъй като успешно се справят с фините бръчки и са предназначени за всеки тип кожа. От друга страна, бронзантите с блясък не се препоръчват за кожа със силно разширни пори, защото ги подчертават и ги правят още по забележителни.

Как правилно се нанася бронзант  


Задължителна стъпка преди прилагане на бронзант е нанасяне на подходяща основа. За да предотвратите появата на топчици и петна по кожата, преди да нанесете бронзанта матирайте добре кожата си като използвате подходящ фон дьо тен. За тази цел използвайте широка, мека четка. В случай че сте прекалили с количеството, изтръскайте излишното количество от нея, като потупате дръжката и върху дланта си или просто го издухайте от четката.

Под формата на буквата С

Започнете с нанасяне от линията над слепоочието, леко преминавайки по краищата на лицето към скулите. Накрая нанесете малко количество по средата на брадичката и от двете страни на носа.

Под формата на числото 3

Започнете нанасянето от началото на скулите и продължете плавно нагоре към слепоочието, чак до линията на косата. След това се върнете надолу до скулите и слезте до линията на челюстта. Нанесете бронзант и върху шията и деколтето, за да предотвратите резките черти. Отдалечете се от огледалото за да се убедите че сте слели добре продуктите. Не забравяйте, с бронзиращата пудра никак не бива да се прекалява тъй като голямото количество продукт прави да изглеждате и с няколко години по-възрастни и изморени.

Освен че подчертава шоколадовия загар, бронзантът може да се използва и за контуриране на лице. Точно затова, този продукт определено трябва да стане неотменна част от козметичната ви чантичка.

Повече за: Време ли е за бронзант

За този външен вид препоръчваме

  • L'Oreal Paris Glam Bronze

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , контуриране , тенденция, лято, есен , лято

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Какво послание се крие зад новата кампания на Lancôme Idôle?

Аромат за поколението жени, което създава света на утрешния ден, Idôle Aura уверено споделя решимостта си да промени границите. Решението да се използ...