Няколко навика за красота на неустоимите парижанки

Ок, наясно сме, че дори само заради това, че имат късмета да живеят в един от големите центрове на световната мода, стилът им е почти вроден. Докато се питахме как поддържат красотата си и се възхищавахме на ефирната им елегантност, открихме няколко интересни факти за парижанките:

На първо място – грижа за кожата

Масажи, маски, спа терапии... Основното правило за красота на истинските парижанки е грижата за кожата! За нея не пестят нито време, нито пари. Грижа за кожата преди нанасяне на грима и по-скоро здрава, небрежно пусната коса, отколкото оформена със сешоар или твърде елегантна прическа.

Маникюр

Най-разпространен сред парижанките е, разбира се, френският маникюр. Смята се, че популярният стил за оформяне на ноктите е възникнал през тридесетте години на миналия век сред модистите на Париж. Това означава: или френски, или естествен маникюр: красиво оформени и поддържани къси нокти, лакирани с безцветен лак или с лак в неутрален цвят. Едва ли ще срещнете истинска парижанка с изкуствени нокти. За вечерните поводи ще изберат огнено червено или лак в екстравагантен цвят.

Червено червило

Сякаш още от раждането си са научени как да носят огнен цвят върху устните си. Неразделна част от стила им е червилото – във всякакви нюанси и по всяко време на денонощието, дори и без да е комбинирано със спирала и останалите елементи на грима. Рядко ще забележите да оформят с молив устните си, просто в джоба или в чантата винаги носят червеното си червило и го използват спонтанно, като балсам за устни.

Те се харесват

Изглеждат небрежни и гримът им създава същото впечатление – но всъщност са неустоими. Истината е, както и при всички жени, че за тях не е без значение как изглеждат. Въпреки това обичат своите несъвършенства и смятат, че точно в това се състои тяхната уникалност. Лунички, не съвсем правилни зъби или тънки устни – да приемеш собствените недостатъци укрепва самочувствието и може би то има най-голяма роля в изкуството на съблазняването.  

За този външен вид препоръчваме

  • Infallible 24h Matte L'Oreal Paris

    Поръчайте веднага
  • Color Riche Pure Reds L'Oreal Paris

  • Fiji 013 by Essie

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , червено червило , маникюр , стил

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Какво е илюминатор и как се ползва

Не е толкова трудно да постигнеш свежа и блестяща визия, когато имаш цял несесер с най-разнообразни гримове, но възможно ли е това само с един продукт...