Несесер за гримове: пролетно разтребване

Несесерът за гримове не просто някое чекмедже, където да си оставяш гримовете, а е отражение на грижата ти за себе си, твоето лице и козметичните ти навици. Дойде време да си зададеш въпроса „Заслужава ли несесерът ми едно разтребване?“

Несесер за гримове: пролетно разтребване

Ако не си спомняш кога за последно си поглеждала срокът за годност на козметичните си продукти и ако на дъното на несесера ти се подмята кафяв молив за устни, за който не помниш последния път, когато си го ползвала – отговорът е да разбира се!

Обърни внимание на срока за годност на продуктите в несесера

Въпреки че срокът за годност не е написан на много козметични продукти, важно е да знаеш, че всички те си имат такъв, и че след като той изтече не е желателно да ги ползваш.

Несесер за гримове: пролетно разтребване

Ако на лицето си нанасяш гримове с изтекъл срок на годност, има голям шанс за поява на инфекции и алергични реакции. Обърни специално внимание на продуктите на водна основа, поради риска от бактериално замърсяване, което може да доведе до инфекциране на най-чувствителната част от лицето – очите. За повечето козметични продукти е препоръчително да ги ползваш в срок от 3 до 12 месеца след отваряне.

Виж какъв е оптималният срок на годност по продукт в таблицата:

СПИРАЛА

3 – 6 месеца

ТЕЧНА ОЧНА ЛИНИЯ

КРЕМОВИДЕН РУЖ И СЕНКИ

6 – 12 месеца

ФОН ДЬО ТЕН И КОРЕКТОР

ЧЕРВИЛО

1 година

КОМПАКТЕН РУЖ И СЕНКИ ЗА ОЧИ

МОЛИВ ЗА УСТНИ И ОЧНА ЛИНИЯ

1 – 2 години

КРЕМОВЕ И ПРОДУКТИ ЗА ГРИЖА НА ЛИЦЕТО

Развалените гримове ще познаеш по видимата промяна в цвета и текстурата им, неприятния и странен мирис и разбира се, по видимите следи от мухъл. Сега, когато знаеш колко е стандартния срок на годност на гримовете, време е да надникнеш в несесера и да изхвърлиш всички продукти, които могат да навредят на лицето ти.

Пособия за гримиране, които стоят в несесера

Въпреки че е препоръчително да държиш пособията си за гримиране извън несесера, на специално предвидени за това места, често това не е случаят и те са набутани при козметиката в несесера. Ако това е така и при теб, време е за някои промени.

Несесер за гримове: пролетно разтребване

В никакъв случай не оставяй пособията си за гримиране, докато не ги измиеш и изсушиш хубаво, макар че още по-добре би било да имаш специални съдове за тях, където да ги оставяш след почистване. Мръсните пособия са рай за бактериите, които по-късно несъзнателно ще нанесеш на лицето си, ако не почистваш добре след всяко гримиране.

Единственият начин да избегнеш алергичните реакции, зачервяванията, лющенето на кожата и появата на пъпки и черни точки, е да поддържаш пособията си гримиране чисти, особено ако ги държиш в несесера.

Бонус съвет

Ако държиш несесера си в банята, то е време да му намериш ново място.

Несесер за гримове: пролетно разтребване

Трябва да държиш всичките си пособия и гримове на сухо, далече от топлина, влага и слънчевите лъчи. Най-добре е да ти стоят на нощното шкафче. Винаги се старай да не го претрупваш, а ако искаш да си още по-организирана и всичко да ти бъде подредено и достъпно, за да не губиш време в търсене, тогава вместо несесер пробвай някой акрилен органайзер.

Прочети повече за: 10 заповеди на праймъра!

За този външен вид препоръчваме

 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Full Coverege Foundation

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Contour Concealer Neutral Tan

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Hyper Easy Pitch Black Eyeliner

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris False Lash Bambi Eye Mascara Extra Black

  Поръчайте веднага
 • Lancome Genifique

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Ultimate Shadow Phoenix

  Поръчайте веднага
 • YSL Rouge Pur Couture The Slim Matte Lipstick

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Inspirer

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , спирала , сенки за очи , червено червило , руж , фон дьо тен , пудра, Lancome, лице, Yves Saint Laurent, NYX, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, Loreal Paris, Maybelline New York, серум за лице

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Хайлайтер: Грим звездата на новогодишната нощ!

Зa да бъдеш звездата на вечерта, трябва да се снабдиш със звездата на вечерта - хайлайтър! Той ще се погрижи за подчертаването на най-красивото нещо н...